Caută
  • Dan Izvernariu

Fixand un moment


"Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" _U2 Band


Dan Izvernariu , Home Lisboa 2010 Sept. Photo by: Doris Izvernariu, Pastelaria Suiça centro da cidade Madrid 02.09.2018 Imi amintesc perfect de acest moment pe care Doris l-a imortalizat. Este un INCOGNITO la cafeaua de seara pe terasa mereu frecventata din apropierea casei noastre. Acel loc cu design interior anii 1970 s , cu aer bohem parizian, nume elevetian si specialitate portuguesa. In aceasta clipa imortalizata ma gandeam la viitor, era si ultimul proiect inainte de-a uza usa din dos sau..plecarea in New Zealand. Portugal din 2008 a inceput sa mearga extrem de rau economic si asta s-a refelectat la toti, ca ai noua cetatenie, ca esti nascut aici sau ca esti emigrant. Aici am perfectat ultimul plan SAVE US sau protocolul ce il vom urma in cazul iminent in care vom urma si nou crach-ul economic português. Au existat doua planuri, unul a fost varianta non conventionala in care valoriile anterioare de cuplu vor suferi alterari de principii insa nu de fond si varianta dura , GO AHEAD New Zealand. Ultima mi-a parut inacceptabila si asa a si fost la final. A mai fost si varianta España, cea de azi... de atunci am simtit ca ceva acolo (aici) va fi rau, nu am stiut sa explic aceasta atunci pentru ca nu aveam argumente rationale ci doar irationale care... mai tarziu (azi) s-au adeverit. Tin minte ca eram foarte obositi in acea seara iar discutia noastra a fost evaziva ca si cum... Titanicul se scufunda insa noi inca mai serveam o sampanie absenti...ascultand quartetul ce si-a cantata ultimile acorduri cu demnitate.


Doris Izvernariu 2010 Sept. Home Lisboa, Pastelaria "Suiça" centro da cidade. Photo by ...Me Am ales impreuna intre "doua rahaturi", doar doua posibile, de aceasta spun, "nu exista liber arbitru altul decat in ce iti este dat sa alegi ca solutie si nu in ce vrei in final." Tin minte ca dupa momentul in care amandoi am cazut pe ganduri si s-a lasat tacerea ascultand tumultul strazii din seara a spus : " nu avem alta ipoteza, o facem fie ce o fi" . "Quartetul de pe Titanic" chiar a si existat in acel moment , in acorduriile de taraf a unui acordeonist roman ce a trecut pe acolo ne-am mai privit odata in ochi si ...am DECIS FARA ECHIVOC.


Suiça Pastelaria de Lisboa 2010 Sep. Acordeonista...o cantor romano Toate acestea au venit chiar in momentul in care acel take off in viata era in plin. Era ca si cum ai aflat dupa ce ai parasit pista la nici cinci minute de la decolare ca avionul in care te aflii este in dificultate de zbor si se pregatesc manevrele de aterizare fortata in care...unicul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te pui in pozitia fetus asteptand si ascultand turuiala stewardeselor, zgomotul infernal al motoarelor fortand avionul sa se mentina, rugaciunea ultima... tensiune arteriala maxima, o tii de mana... pentru ca este ultima noastra zi. Incepand din aceasta zi nimic nu a mai fost la fel, incepuse disperarea, incepuse sa ne spunem : " te rog, daca crezi ca te poti salva i-a unica vesta de salvare , eu nu mai am nevoie de ea..." Nici unul din noi nu a luat vesta.... La jumatate de ora de la aceste imagini prezentate mai sus, am plecat ca si cum nimic nu s-a intamplat. Ne-am ridicat de la masa uitand tot... Am avut insa inspiratia si i-am spus, "hai sa imortalizam un moment din viata noastra amintind de toate cum au fost fara alterari..." Am ales o vitrina la intamplare si ne-am fotografiat impreuna, cred... pentru ultima ora . Aceasta fotografie este ultima din sutele ce au urmat dar care nu mai au de spus nimic despre NOI.


Doris & Dan Izvernariu 2010 , home: Lisboa ,Rua Auréa (vis a vis de Arte Rustica_ Loja) Today : Plane crash, Titanic sink... we are already deads. Final: Traieste ziua si momentul ca si cum ar fi ultima ta zi , altminteri traiesti degeaba. Pictures: 17.10.2010 h: 19:00 Lisboa, home , Portugal (Rossio, Rua Auréa...)

#Doris #DorisIzvernariu #Autumn #Legendapersonala #Lisboa #DanIzvernariu #EditorialdeDuminica

31 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate