Caută
  • Dan Izvernariu

Coração de Alfama com Amor


"Este o scena de amor ce nu ai o alta egal pentru a intelege intre bine si rau...pentru care toate ai platit in final" Mia culpa! Ce inseamna oare "polyamor" ? Cand crestinismul te invata sa-i iubesti pe toti? O fi fost filosofia crestina prea inanintata atunci sau poate acum dupa 2000 ani? Cred despre polyamor ( nu sunt!) ca este forma avansata, mult avansata perceptiei umane actuale , contemporane in care inca mai exista si va mai exista sentimentul proprietatii contra timp a vietii scurse. Nu detinem nimc decat : amintiri, orgolii, nostalgii, ambitii , noi acestea le numim fals : personalitate. Practic, traim nostalgic propria nostra prostie venita din limitarea intelectului propriu.


Coração de Alfama com Amor , FADO LIVE , Lisboa 2010-11(?) Spt/Oct , Photo by Dan Izvernariu Daniela Giblott

Viata ne-a impins sa credem (ca si cuplu) ca totul este temporar, "acum , aici" , viciile ei ne-au spus: " sa nu inseli pe nimeni pentru ca nu te minti nici pe tine insuti , fa tot ce vrei , rau insa nimanui". Un complicat proces al constiintei cand ai decis intre Da si NU. Eu as spune..."asta DA constiinta ca sa poti sa le impaci pe toate fara sa te excluzi sau sa excluzi din ecuatie". Aici daca esti sincer, corect si adevarat ... nu inseli pe nimeni gustand insa din toate. Sunt un familist convins. Odata ce mi-am ales si decis , cine este perechea lupt doar pentru ea. Este principiul cavalerlui templier in care onoarea nu poate fi discutata cu toate ca...si eu sunt om insa odata ce am concluzionat acest lucru "cu toate cele bune si cele imperfecte din mine" pun deasupra gandirii mele LEGEA ce ma face sa ma auto cenzurez de buna voie. Mereu insa am ales partenerul ales, nu am dat gres aici! Altfel... nu ar fi avut incredere sa ma investeasca CAVALER. Unde vreau sa ajung? Mereu am spus si spun, in viata (nu o sa crezi, verifica!) sunt si exista in paralele multe, extrem de multe suflete pereche, doar noi nu vrem sa vedem aceasta. Am putea fi suflete pereche cat ar tine un act sexual rapid furat din penibilul vietii insa profund justificat. Am putea fi suflete pereche pentru o viata intraga atat cat Moartea permite aceasta vacanta cu: trandafiri, vin, ...amor si betia suficienta exaltarii. Un fapt unic care face practic mai mult ca o rugaciune in disperare.


Coração de Alfama com Amor , FADO LIVE , Lisboa 2010-11(?) Spt/Oct , by Dan Izvernariu Daniela Giblott

Mia Culpa! Tiempo e silencio gritou seu canto... (Timpul si tacerea au strigat in final cantecul) In anul 2010 cineva s-a indragostit de mine.

S-a indragostit pentru ca asa a simtit desi...situatia mea civila nu permitea ca acest lucru sa intre in discutie de vreme ce principiul meu este monogam si sub juramant sacru. Aici nu pot fi corupt pentru ca... nu pot! Sunt limitat? Da... nu as face rau tertiilor, deci sunt autolimitat de buna voie rational oricat simt ca pierd. Ce paradox in ceeace iti tranzmit aici. Sunt soldat din anul 1987 cand am jurat si am inteles juramantul sacru ... nu imi poti altera acest principiu! Nu ai cum . Acel loc, in care am impartit vinul si painea imi aminteste azi de SCENA, ART, VIATA...BOHEM, DRAGOSTE PROHIBITA de acel fapt cumulat ce azi poarta titlul bolgului meu : "E vida!" (Este viata). Sunt imagini unice ale arhivei mele, din memorie, din memoria virtuala...ele au existat, ele sunt marturi ale acelui "Liber Arbitru" in viata ce ofera si in care nu faci ce vrei decat ...ce se ofera. Carla... Imi amintesc de o seara , prima...cand impreuna cu sotia mea am trecut pragul locului ce mai tarziu a devenit "locul nostru romantic" in care vinul rosu greu cu cina marina si profunda filosofie fado s-au amestecat , amestecandu-ne in trairi. Nimic nu a fost simtit ca ceva din afara noastra. Asta inseamna sa traiesti clipa, viata, versul romantic fado.


Doris Izvernariu Coração de Alfama com Amor , FADO LIVE , Lisboa 2010-11(?) Spt/Oct , by Dan Izvernariu Daniela Giblott

Imi amintesc si acum, pot chiar simti faptul consumat si azi dupa ... 7-8 ani, acele 3-4 secunde cand ne-am vazut...ea canta... juca pe scena vietii, noi paseam in ea devenind trup si suflet dedicati jocului vietii in care atentia si prezenta 100% conteaza, altminteri..ai pierdut timpul degeaba. Imi amintesc ca seara amandoi am imbracat "uniforma" modest eleganta a celor care cunosc ...stiu, au inteles ...acea non culoare, aceld dualism intre alb si negru in care bijuteria discreta a jucat rolul simbolului pentru ochiul cunoscatorului sau... a curiosului, irelevanta pentru altii. Iata naturala autoselectie intre persoanele ce se interactioneaza cu spatiul tau...cunoscatori sau ignoranti cu pretentie de... "si eu sunt ceva".


Carla s-a indragostit de mine. Am simtit aceasta in cantecele ei , in gesturi de scena si desigur a devenit "Fructul prohibit" sau actrita Molin Rouge ...Satine. Instinctul masculin mi-a spus ca orice raspuns la avansul discret si ed mult bun simt al ei ar fi fost o ciocnire sexual/intelectual maxima in viata mea sau celputin unul din maximele atinse. Imi amintesc de acea "oferta" ca una din cele mai profunde ce nu s-a bazat doar pe sexual ci pe instinct si STIU ca daca as fi raspuns macar intro seara ar fi fost fara dubii schimbarea 180º in viata mea de familie. Nu as fi facut asta si nu voi face vreodata partenerului meu carui am jurat credinta niciodata si iata... pana la urma si eu rationalul si agnosticul caracter am un Dumnezeu in care cred...acela este partenerul meu. Am cunoscut lectia indragostirii inexplicabile, acea sueta absolut discreta ce a venit, a trecut consumandu-se fara sa se faca simtita. Aici in aceasta lectie in care EU am ales, am inteles ca viata ofera posibilitati multiple daca esti conectat, de unde si ideia ca exista multe , multe alte suflete pereche. Totul este sa alegi...intre DA si NU. Dupa 10 ...poate 15 seri in timp de spectacole diverse ne-am intalnit in privat (ref. Moulin Rouge pelicula , scena "Elefantul Alb) , am devenit fotgraful si post produce rul ei. Tin minte ca nimic din material nu ne reunea in sedintele foto pentru capa CD, pentru afis, pentru nebunia momentului de album poate prezentat in...Facebook de amorul artei. A fost placerea de-a ne vedea si a schimba ideia de art visator in realitate, un fel de confirmare inocenta a sentimentelor fara a rani terti sau a schimba ceva radical. Insa mereu aveam sentimentul complecatrii...complectarii? Hmm, am spus complectarii? este ca si cum as renega propia pereche, iata Mia Culpa! Carla in cate imi amintesc in 2011 a suferit o operatie chirurgicala complexa de urgenta, azi (2018) nu mai stiu nimic despre ea. As vrea sa stiu ca este in siguranta (fericita) si a gasit drumul si sensul ei. Din toate acestea a ramas o singura secventa din filmul de referinta pentru mine si Doris , filmul nostru preferat in care la final "cineva va muri" , hmmm... eu am rams sa scriu acestea


Moulin Rouge (movie 2001) the writer... after Satine die Aceasta este o secventa a unei istorii de amor niciodata impartasita, niciodata atinsa insa care a invatat sufletul ca mereu daca iti doresti, exista... multe...multe alte suflete pereche si ca doar ceeace tu decizi iti este suflet pereche. Relationat:


#Legendapersonala #DorisIzvernariu #Lisboa #Boehmia #Dreaming #alchimia #Psihologie #luxfashion #DanielaGiblott

43 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate