Caută
  • Dan Izvernariu

LISBOA, NOSTALGII DE TOAMNA


Acasa in Lisboa, Septembrie 2010 intro Vineri seara

Ai probat intamplator sa cazi pe ganduri meditand confuz? Sa cazi pe ganduri atat de profund incat dupa un timp conexiuniile sa se anuleze in gandire de la sine, formand un gol ca un vaccum in procesul gandirii iar in acel moment sa ai senzatia sa lumea si timpul s-au oprit? In esoterism noi stim ca acesta este portalul spre o alta dimensiune fie ca timp, fie ca loc. Uneori se intampla aceasta fara voia noastra. In aceasta stare iti poti vedea chiar filmul vietii viitoare... un fel de introspectie prin conexiune a constientului sugerat de cele adunate in subconstient.


Minimalism colonial Portugues Post Product by: Dan Izvernariu . 2011 Lx. Pt. Este poate cel mai frumos si mai lung anotimp . Toamna in Lisboa este romanticul dens cu miros de mare, flori si parfum , tabac ... Greu ne-am hotarat si ne-am decis asupra unui stil de viata nou, total diferit de ceeace am trait trei decade in tara in care ne-am nascut, crescut si educat. Am decis lent, doar pentru a gusta din toate cele ce a oferit traditia portuguesa.Apoi am schimbat radical tot pentru ca in contextualul portugues trecutul nostru nu mai avea sens decat cat ar fi un program BIOS intrun PC... o data, o functiune de instalare a unei platforme si setari diverse atat de necesare functionarii. Am fost foarte impresionati de luxul , eleganta si confortul designului colonial clasic portugues, acel amestec de crem, mahon, rose pudra, sidef, ... toate acestea cat se poate de minimalist ca obiect . Acel aristocrat minimalism afro amestecat cu elemente marine, pictura , simboluri,... Vorbeam despre Toamna. Toamna in Lisboa incepe undeva prin mijloc sfarsit de Septembrie cu acea pacla seara inainte de apus , cu o caldura infernala, miros de padure de pin arsa, aer sec desertic si dens ca prezenta ce da acel surd in propagarea sunetului.Toamna tine pana prin Februarie cand Iarna ploioasa isi face simtita prezenta pentru...cateva zile la rand sau chiar saptamaini , acele ploi ca pe mare in care este inutil sa scoti umbrela.

Ascultam in acea seara Diana Krall la un Martini rece dupa cina rostogolit in fotoliul vechi privind afara la luminile din intunericul serii preocupat cu un charruto . Ea rasfoia o revista, absenta de la zgomotul strazii din noapte bantuita inca de turisti, de acorduri fado sau de activitatea vecinilor de vis a vis. As fi vrut sa nu aibe sfarsit aceasta stare de absoluta relaxare in care poate zeci de ganduri iti strabat memoria facand conexiuni nefiind necesar sa spui nimic. Trandafirii din vaza au inceput sa se scuture dar mirosul lor era inca pregnant si greu in caldura uscata a serii." Cry a river" a incheiat discul ascultat. S-a lasat linistea si in acea liniste o petala a cazut din floarea trandafirului pe podea cu un zgomot greu ce mi-a atras atentia. Am privit-o indelung zacand pe podea avand senzatia ca timpul s-a oprit marcand un moment din viata mea. Nu aveam atunci cum sa stiu atunci ca "acea seara" va mai dura doar 7 ani incepand din acea clipa. Privind in urma, azi, la acea seara devenita ritualica pentru noi ma face sa ma gandesc ca acum mai exact 11 ani in urma nu am stiut ca exista Moartea cu daunele ei.Impreuna am trait durerea, frustrarea, frumosul, speranta si chiar Victoria ... inconjurati de magicul obiectului african autentic lustruit manual de un mester al tribului ce poate a inspirat destinul si soarta cuplului lustruind ore in sir perfect si mult probabil meditand. Dupa un timp atmosfera a devenit apasatoare in acea seara de Septembrie, poate ca era prea multa pace . Era pe la 22:00 ... M-am ridicat din locul meu dupa ce un timp am privit in gol prin fereastra cu solocaturi deschisa catre terasa si m-am debarasat de cravata aranjandu-mi cu ceara parul in oglinda. Atunci ea a tresarit din lumea ei si m-a intrebat: - Mergem? Am raspuns exaltat de moment :- Mergem sa mai traim putin aroma vietii la terasa noastra din Miradoro Graça. Mergem!

#DanIzvernariu #Legendapersonala #DorisIzvernariu #Lisboa #Autumn #Boehmia #Esoterism #PostProduction

42 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate