Caută
  • Dan Izvernariu

Eleganta nu este opusul saracieiVintage Theme Mirror Photoshop by : danIzvernariu

Madrid, Espana 2018 May

In afara de mult exchibitionism excentric si ecclectic industrial in vestimentatie nu prea mai gasesti pe strada classy lady. O fi de la celebra miscare feminista 40-50s "YES WE CAN!" in care femeia a iesit brutal la rampa in egalitatea cu misoginul? Poate?!

Mai cert este, insa ca feminitatea din perspectiva starii admirabile a femeii feminine fine si elegante a disparut cu desavarsire din urbe. Cumva nimic rau in aceasta, daca suntem platiti egal , munca trebuie sa fie egala nu? Sau?

In ceeace ca gen afara de cartoon vintage (aici ca SAMPLE) cat si in multe alte postere ma confrunt mereu cu subiectul feminin ce nu ma prea inspira, recunosc pricina a modului cum se prezinta. Interesant este un aspect, femeia-barbat de azi traieste psihologic o trauma, ea imprumuta masculinitatea ca imbracaminte, tunsoare, comportament eventual etc. insa are pretentia in strafundul ei sa fie apreciata si curtata ca femeie fina. Iata un paradox . Stiti ce lipseste in peisajul psihologic? Faptul ca femeia a uitat de feminitate dar paradoxal vrea romanticul. Marea majoritate cu care am discutat acest subiect invoca ideia de practic, lejer, fara ingrijiri detailate fara bataie de cap daca se poate...si se poate. In final isi doresc secventa romantica , fina, delicata in care sa fie facuta sa se simta femeie cu adevarat. LUXUL necostisitor insa de buna maniera este mereu lasat in coada listei de doleante si shopping pentru faptul ca in acel moment exista doua idei "practice" una ar fi "nu este lejer" s a doua ar fi costul despre care ades va spun este mult mai ieftin decat extravaganta si de 10x mai de effect de cat aceasta. Oricare ar fi, spun eu... eleganta nu are a face cu ideia de opus al saraciei si nici al modestiei ci este tocmai o oglindire a interiorului cultivat, rafinat, rasat. Orice elegant ca prezenta fapt/intelect/comportament nu poate sa ataraga decat curiosii indoielnici ce... vor disparea repede si in secunda instanta, adevaratii, acei cunoascatori ce apreciaza si pun pret. Invers, contrar ideii femeia contemporana are surpriza ca este tratata ca femeia disponibila cu orice pret , genul ce eventual ridica probleme financiare dar nimic mai mult. Nu sunt impotriva emanciparii feminine ci dimpotriva , insa, acest opus al masculinitatii trebuie sa se puna in valoare corect si impecabil pentru a primi in schimb ceeace firesc isi doreste. Da, consider anii 1950- 60s anii BEST OF al feminitatii din toate perspectivele pentru ca iata la acea vreme si masculinul era altceva. danIzvernariu . Madrid, España 2018

#DanIzvernariu #Vintage #VintageCartoon #supermodes #PostProduction #luxfashion #Boehmia #Oldpictures

41 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate