Caută
  • Dan Izvernariu

Despre FERICIRE


Cred ca daca ar fi sa intrebi ce este mai precis FERICIREA ar fi greu sa stabilesti un adevar cuprins in cel mult o fraza. Fericirea pentru unii inseamna doar a putea traii mereu zambind, avand un motiv concret pentru aceasta, pentru altii se refera doar la partea materiala precum pentru cei mai sensibili si mai poetici aceasta se regaseste fie in natura fie alaturi de sufletul pereche.


In opinia mea notiunea de fericire sta doar in acea stare pura a psihicului pe care o identific cu copilaria. Sa ne reamintim acea stare. Iti mai amintesti pe cand erai liber in acele dimineti de vacanta in care ziua incepea prin joaca , trecand mai apoi la masa de pranz si dupa din nou la joaca. Acele zile acoperite de cineva ca siguranta , acela care te imbraca, te hranea si care te proteja fara ca tu sa iti pui un singur minut problema a celor trei acte.

Fericirea in opinia mea consta in trei lucruri bazice existentiale ca punct de plecare pentru tot ce insemna prosperitate si progres individual in viata ca persoana. Acestea sunt: 1. Sa ai posibilitatea sa ai hrana variata si indestulatoare 2. Sa accepti si sa fi acceptat, neconditionat 3. Sa fi protejat si sa poti proteja La primul punct ma bazez pe faptul ca stomacul in definitiv discuta starea ta de disponibilitate sau nu pentru a da o lupta. Cu foametea si disperarea nu se prea poate construi indiferent cata ambitie vom avea; acum, construi de modul elegant si elevat nici vorba. La al doilea punct chestiunea de accept tine si de recunoasteri reciproce ale valoriilor. In aceasta situatie ideia se refera atat la mediul in care te afli dar si la ce anume se ofera in viata ca situatie, ideie, oferta etc. Nimeni in fond nu este dispus constrangerii precum nimeni nu ar trebui sa constranga. Acest fapt contribuie la exprimarea Ego-ului de modul corect si pozitiv fie in situatia de-a colabora fie in situatia de a propune. Punctul trei este cel mai important pentru ca le cuprinde pe cele doua de mai sus. A te simti protejat presupune a putea fi TU , acum a putea proteja inseamna a disune de potenta necesara pentru a face aceasta confirmand faptul ca esti apt si nu un invins. Acum, ce este fericirea plecand de la aceste trei principii bazice? In opinia ea o existenta libera si eliberata de lururi ce contravin progresului vietii.

#rationalism #Legendapersonala #DanIzvernariu #Masoneria #Freemasonry #ScottishRite33 #alchimie #Psihologie #EditorialdeDuminica #Boehmia

30 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate