Caută
  • Dan Izvernariu

"My Precious!"


Am vazut milenii la rand …lupte, chinuri, dezastre, mari pasiuni, puteri, infrangeri, intuneric…lumina… am cazut, am cazut , dece ti-am spus tie toate cele ce nu trebuia sa stii?

Priveste-ma in ochi o clipa, dar priveste-ma dincolo de imagine, dincolo de masa corpoarala…cine sunt eu? Cine esti tu? Cum sunt, eu, tu, noi...


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid

Ai minima ideie ce inseamna sa fi liber? Ai minima ideie ce inseamna sa simti macar o secunda …ca TU esti TU si nu altcineva asa cum doar ei te-au invatat?

Priveste Cerul, priveste stelele, priveste la cel de langa tine…cine si CE sunt toate acestea daca nu ai exista? Raspunde chiar acum in sinea ta la aceasta intrebare… Cine esti TU, cine sunt ei, ce este real in jurul tau?


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid Dar chiar asa , priveste Cerul...


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid Am sa iti arat un fapt… priveste la acesti struguri…sunt ei mov inchis , sunt ei mov mai maron, sunt ei struguri? De unde stii ca sunt struguri? Asa ai fost invatat… vei stii proband ce sunt ei pentru tine, totul are un nume, totul are o “eticheta” dar daca nu probezi…a doua oara nu sti si nu vei face diferenta intre adevaruri valabile doar pentru tine… sunt struguri, pot fi mere…pot fi…orice.


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid Acum imagineaza altceva, imagineaza ca deasupra ta este cerul, si ca acest CER este un spatiu limitat, ce este Infinitul, raspunde acum…ce este Infiniutul? Adica…acest spatiu cu CER si STELE este si exista in ceva… si acest ceva unde este? -Intreaba-te macar odata fara a fi IGNORANT…”unde se incheie numeric catralionul si dupa acesta ce este?” intreaba-te macar odata in viata , macar odata, acum…. daca toate se nasc din ceva…acel CEVA din ce s-a nascut? -Exista magie? -Da, exista…insa magia nu este un hocus-pocus ci are o explicatie…. ceva intalneste altceva si din interactiune se naste un nou univers cu combinatii de N luate cate K de posibilitati…de posibilitati oricare ar fi…la cele care te-ai gandit, la cele care nu te-ai gandit, la cele care nici macar nu banuiesti ca pot fi.Esti TU o persoana LIBERA? -Nu cred! Actualizeaza un fact… te nasti fara voia ta, te nasti dar nu la intamplare….nimic nu este la intamplare…dar absolut nimic. Mereu va exista acel “+1” in ecuatie, pe mine m-a facut mama si tata , pe ei cine i-a facut? Acest lucru nu are limita pentru simplu fapt ca intre timp a aparut constiinta… gandul, banuiala, ideia, visul, flash –ul…in care te intrebi… ce a fost mai intai si acel inatai din ce a izvoarat? Acum imagineaza un alt fact mult mai simplu… ai fost creat, asa cum se creaza un PC , ai propria ta memorie si procesare, si in plus mai ai propria ta vointa si libera alegere, dar in functie de mediul in care traiesti…daca ajungi sa gandesti mai mult decat poti traii, ajungi in conflict cu tine insuti…si atunci… ce este aceasta viata? -Unde este LIBERUL ARBITRU tau? Cand tu stii ce poti face insa nu ai cum?!Zeii sunt MURITORI, ei sunt EXEMPLE de viata, viata este o perpetua scimbare, modificare, adaptare, … progres il numim… nimic nu este etern, nimic nu va reveni la forma identica la care a fost pentru simplu fapt ca in Univers nu exista lucruri identice, nu exista decat o singura directie, sens, in care evoluam… de la “nimic” la “nimic”…ce suntem noi in raport cu Universul si dece ai crede TU ca dupa aceasta viata, totul va fi ori o durere sau o imensa liniste…cand NIMENI dar absolut nimeni nu a revenit din morti mai mult decat o metafora ce te invata sa astepti cugetand si alterand modul tau de viata …astfel incat la final sa nu ai prea multe regrete. "My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid Elibereaza –te… esti TU liber?

Daca iti voi spune ca esti sclav, vei rade de mine dar daca iti voi demonstra ca esti sclavul propiei tale iluzii vei mai rade?

Daca viata este o iluzie in care…doar TU crezi , atunci cine pe cine manipuleaza?

Cei ce te invata sa crezi in ceva, cei care profita de tine, cei care nu te vor egalul lor, cei care te amagesc pentru ca sunt slabi si care te “aburesc” determinandu-te sa crezi ca mereu altcineva din afara ta este vinovat sau erou pentru binele sau pentru raul care ti se intampla?!

Rationeaza o clipa daca spui ca esti “liber”… nu esti chiar TU acela care isi produce singur binele sau raul amagindu-se mereu cu cate un “narcotic” idealistic in care… nici chiar cei care il sustin nu mai cred?Imagineaza-te ca esti inchis in propriul corp, imagineaza ca “ochiul” este singura fereastra ce poate elucida ce se intampla in afara ta.

Daca ai reusit aceasta performanta sa stii ca se naste o intrebare dura…. “ Ce este realitatea?” asa aflii ca existi , ca respiri, ca simti, ca auzi, ca gusti si ca…nimic nu este limitat, nimic nu este prohibit, nimic nu este obligatoriu…doar ca un singur lucru este adevarat…

TU NU ESTI LIBER ci inchistat in propria vointa, educatie, principii limitate, legi, regularizari, definitii…. pe care nimeni nu le respecta 100%.Specia umana nu a evoluat decat din perspectiva constiintei, a mai evoluat cumva din perspectiva modului de-a gandi insa in definitiv se comporta la fel ca acum , sa spunem…2000 de ani dar in alte forme si aspecte ce au la baza acelea-si principii: durerea si placerea… nimic altceva

-.Este durearea un rau?

Cum pot atunci obtine unii placerea din durere? Este simplu…nu exista bine si rau decat daca te raportezi la exteriorul tau sau aceste doua principii au la baza doar o functiune…tot ce convine este o placere, tot ce nu este convenabil este…malefic…si acum, tot ce este bine pentru mine poate fi rau pentru tine…

Cum este la final aceasta ratiune? Ce este bine si ce este rau genaral valabil daca nu este altceva ce convine sau nu.Ramane acum sa observi punand in ecuatie chiar viata ta…”dar daca nu mai exista acel maine” ce vei face azi si ce stii despre poimaine, pentru tine insuti?

Dar sa incerci sa nu te minti.

Noi “nu stiim” care a fost motivul exact pentru care am fost creati. Noi nu stiim dece a trebuit sa existe de mileniii o conspiratie care a trebuit sa invete , sa arate, sa educe spiritul ELIBERARII daca…El chiar te iubeste…dar TU te simti supus crudelor “incercari”.

ELIBERAREA inseamna perceptia unui fapt tot mai vizibil si cumva greu de acceptat, viata este ACUM , AICI…nu exista maine, ce a fost ieri nu se mai repeta identic iar ceeace putem face acum aici este fie sa ne producem placere , fie sa ne producem durere.

-Si atunci?

Cine raspunde de existenta “dualismului” la nivel intelectual? O fi El, o fi…Demonul…sau daca nu cumva suntem chiar noi aceia care…producem toate acestea.

Ratiunea o avem pentru a face ECHILIBRU atat cat ne permite LIMITA si nu pentru a SPECULA in defaviarea, detrimentul, paguba sau prejudiciul cuiva… a semenului, naturii, intelectului propriu


"My precious!" Lord Of The Rings/goth theme selfie : dan Izvernariu, Madrid

Mai priveste-ma in ochi odata… realizezi ca nu ai inteles mai nimic pana acum despre unica si neimporatanta ta existenta raportata la acest Univers in care…esti NIMIC...dar in acest rastmp al vietii esti TOTUL.

#Esoterism #esoteric #Legendapersonala #DanIzvernariu #ScottishRite33 #Masoneria #rationalism #EditorialdeDuminica #WeddingCreative #Psihologie #Alchemy #alchimia #alchimie #Vintage #PostProduction #PostProductie

58 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate