Caută
  • Dan Izvernariu

Dan Izvernariu: la 50 ani


Povestea fara sfarsit (Never Ending Story)

Toti traim drama vietii, nimeni nu se poate sustrage ei de vreme ce ne nastem, crestem, invatam si constatam ca viata este scurta si chinuitoarea constiintei celui treaz.

Am invatat in viata spre norocul meu ca " Uma coisa e uma coisa e outra coisa e outra coisa" (O treaba este o treaba si alta treaba este o alta treaba - trad. L. Portuguêsa) , greu insa mi-a fost sa practic chiar acum in prag de 50 aceasta odata cu disparitia a tot ceeace aveam mai bun pana acum in viata , sotia mea Doris.


Viata insa este interesanta. Ne-am obisnuit sa percepem abia dupa bine ca raul compenseaza imediat. Nu este mereu asa, poate fi si invers.

Oricat de dur a fost in experienta mea recenta, oricat de dureros, de traumatic psihic si de pus in genhunchi in fata situatiei am reusit sa vad partea buna a lucrurilor sau am primit cu emotie acel Premiu oferit de viata rasplatit cumva pentru suferinta.

Asa am vazut ca viata ofera in "Povestea ei fara sfarsit", ofera mereu compensativ in bine sau in rau dar in cazul meu actual, in pozitiv; in final iti este oferit trebuie sa iei ce vine, sa cercetezi si mai apoi sa il lasi sa plece. Daca se va reantoarce la tine acel lucru va fi al tau pentru totdeauna. Asa am facut eu azi, bucuros pentru ca am primit, bucuros sa mai incerc ultima carte a vietii mele ce va fi cu siguranta un act superior a celor invatate pana acum si o continuare "altfel" a celor ce au fost ce seamana insa sunt diferite.

Totul a fost MAGIC timp de 30 ani, magic in cunoasterea mea occulta a evenimentelor rele ce intocmai s-au revelat si magic ar trebui sa fie in continutatea pozitiva asa cum cu ochii mintii am vazut cu trei decade in urma. Primii pasi au fost facuti deja, acele semnale si confirmari.Iata steaua mea sus a rasarit.

Am depasit cu 10 ani mijlocul vietii mele, azi la 50 stiu aceasta sigur. Am trecut si criza existentiala, criza experientei dureroase a despartirii in conditii dure si infernale a clipelor mortii...acele priviri fara cuvinte ce nu se uita. Nu pot spune ca am facut pace cu aceasta dar acum stiu ca atunci cand va fi sa plec va fi la fel. In acest rastimp de vacanta data de Moarte am sa ofer vietii un sens din tot ce am invatat, stiu, am prelucrat si finisat in caracterul si constiinta mea pentru ca acest fapt tantric sa nu moara azi ci sa continuie ca o poveste fara sfarsit transmisa in constiinta altora , apropelui meu ... ca un fapt ce trebuie sa existe intre fiinte umane frumoase si adevarate.

In ultima mea transformare alchimica am sa fac asemeni Maestriilor mei anteriori, acel UNIO reconstruind incaodata VIATA prin reteta "Dissolve et Coagula" a tot ce am invatat pana azi, experimentand si concluzionand just; oferind aceasta tinctura ca un pansament tantric pentru inchiderea raniilor aproapelui meu fapt in reflex pentru mine sperand astfel sa imi inchei viata ca un adevarat cavaler deja investit ce urmeaza sa probeze pentru ultima oara in aceasta batalie numita VIATA ca virtutea umana sta in DRAGOSTE, RESPONSABILITATE si ADEVAR.

dan Izvernariu . Madrid 02.05.2018

#DanIzvernariu #DorisIzvernariu #rationalism #danizvernariublog

69 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate