Caută
  • Dan Izvernariu

Doris Izvernariu IN MEMORIAM


Doris Izvernariu

Vest 01.03.1971 Timisoara - Marele Orient 22.03.2018 Madrid España Offline for ever.


Pe numele adevarat Dorina Anisoara , DORIS a devenit in timp dupa emigrarea noastra o persoana publica din lumea fotografiei a Peninsulei Iberice. O adevarata femeie de tinuta, eleganta, frumoasa, populara, ades mult prea increzatoare in oameni fapt ce din energia si increderea absoluta , copilaresc naiva a trait confuzii si dureri. Pe Doris am cunoscut in Timisoara in momentul in care viata ne-a adus pe amandoi la rascruce si la limita ei , o intalnire daca vrei, cosmica in care doua corpuri ceresti se intalnesc pe orbita pentru a se ciocni marcand un moment istoric ireversibil.

Doris a contribuit enorm in viata mea artistica, a fost muza, amanta, prietena si sotia mea timp de douazeci de ani. Mereu m-a incurajat, m-a sustinut si a ascuns raul si pericolul tinandu-ma departe de acestea.

Pentru mine, Doris a fost sotia ideala intrun cuplu liberal, rational si cumva bohem cu acea elaganta ca stil cu care v-am obisnuit si pentru care am manifestat mereu spunand " oameni buni, luxul si eleganta trebuie traita la valoare ca motiv al progresului personal" daca " nobletea obliga". Doris, a trait cei 47 ani in doua extreme, o experienta dura a copilariei, o experienta neplacuta a primei casnicii si un 180º ca renascuta in Portugal, Lisboa contrar, absolut contrar primei parti a vietii. Multi au crezut ca Doris a fost bipolara, se poate , eu nu stiu...insa Doris a fost garantez actrita ideala ce chiar a visat Hollywood si a vrut sa devina. A stiut sa traiasca intens clipa acum plangand sau razand sincer.

A avut un dezvoltat simt al altruismului jucand liber insa in realitate fara sa simta ca este obligata la nimic mai mult decat propriul caracter curat i-a dicatat. Pentru mine a fost, este si va ramane femeia model, libera, eleganta, sociabila, mereu in slujba a ceva pentru ceva, sensibila si atenta cu semenii. Sunt convins ca poate fi model pentru orice femeie ce nu cunoste egoismul si ranchiuna.

Ne-am cunoscut intamplator. Povestea noastra se numeste "Povestea Cangurului ce a intarziat 5 minute " si totul a pornit de la o pereche de pantofi ce ii purta in acel moment. Ne-am intalnit, ne-am placut enorm si am ramas impreuna luand viata de la capat de la mult minus si multa frustrare aferenta insa niciodata cu "fata smolita" ba chiar cu bucuria pentru orice mica victorie ce a insemnat progresul si evolutia noastra. Impreuna am plecat din Romania in ziua de 22.12.2001 din Romania emigrand in Portugal , am colindat lumea pana in New Zealand si inapoi in Spania ...mereu tinandu-ne de mana, obsesiv si mereu ne-am tinut de mana pana si noaptea in pat.

Ultimul ei act al transformarii a fost la 47 ani in care a jucat ultimul rol, Marlyn Monroe, o manusa potrivita firii ei sincere, copilaroase si de bun augur ce a stat in caracterul femeii frumoase si elegante dorita... in raport cu o lume dura, o jungla sociala perversa asa cum o stiim toti si o intalnim in viata.

In ultimile zile ale ei, a coborat in ascuns, secret...m-a tinut departe de suferinta pentru a nu ma face sa sufar si s-a comportat ca un adevarat cavaler templier pe acelas cal ce atat cat a putut a mai tinut scutul pentru a ma proteja.

Odihneste-te in pace Pasarea mea draga , vei ramane mereu in memoria mea.

#DorisIzvernariu

133 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate