Caută
  • Dan Izvernariu

Alchimia in Photoshop


Inca din anul 1993 mi-am aratat curiozitatea pentru occult, magic, esoteric. Tot in acest an am pornit in Legenda mea Personala studiind simbolistica si psihoanaliza lui Dr. Carls Gustav Jung (cele 14 volume "Opere Complecte" Editura Humanitas) pentru ca mai tarziu, dupa un deceniu sa aprofundez Rudolf Steiner, Anna P. Balavatsky atat cat am putut asimila intelegand cum functioneaza o lume in perpeetua schimbare. Fascinat de "cum ar fi posibil" am urmat calea mediana intre solutia mistica si proba stiintifica pentru ca iata, nu este suficient sa sa intample odata inexplicabil ci este necesar sa stiim cum este posibil pentru a repeta ori de cate ori este nevoie acea reteta cu rezultat scontat.


Experimental Alchemic Photoshop by Dan Izvernariu ,post production - cover page magazine true colors, Madrid España 2018 Parte din experimentele mele au reusit, parte nu s-au relevat niciodata, parte au dus la dezastre si la mari deceptii afland asftel ca o mare parte bazica a vietii asa cum am fost educati sa o percepem este gresita si toxica manipulativa. Prin anul 2006 acasa in Lisboa am inceput sa lucrez in Photoshop (PsCs 5.1 la acea vreme) ; primele mele lucrari au avut ca tematica ESOTERISMUL , imaginea cu mesaj subliminal si occultul perceptiei ei. Asa am inceput sa inteleg mai bine, urmand Calea Mainii Stangi ( a simtului Inimii) despre cum o imagine poate impresiona si marca; acea manipulare in care iti arat ceva, iti sugerez ideia, te las sa te gandesti si sa observi fara sa lamuresc nimic. Sase ani mai tarziu (2012) in Wellington New Zealand am dedus comparand tot ce am asimilat in doua decenii din educatie, cultura, studiu ca simplitatea indigena Maori are dreptate spunand ca "Lumea nu este asa cum o percepi invatat de societate intre doua Rasarituri de Soare..." . Acest lucru prin conjunctura distantata de tumultul modern european a alterat constiinta mea si odata cu ea crezul ca aceasta viata nu este altceva decat manipulare, lupta si timp risipit cu "a avea" si nu cu " a fi devenind".


Experimental Alchemic Photoshop by Dan Izvernariu ,post production - cover page magazine true colors, Madrid España 2018

Dupa trei ani de sedere in Emisfera Sudica, reantors acasa in Peninsula Iberca la Madrid am schimbat radical stilul in ceeace fac, in ceeace gandesc, in ceeace exprim. Cumva trebuie sa intelegi ca in Legenda mea Personala am parcurs un drum lung experimentand diversul si incercand sa fac o "coagula" disolvand inainte tot ce am primit ca informatie probata. Desigur, nimeni nu poate conchide concret asupra totalitatii vietii insa la un anume punct al studiilor tale avand ca baza observatia nu poti sa nu conchizi ca cea mai mare parte a vietii este o iluzie, parte indusa prin educatie, parte indusa prin informatie, parte... deformata de la realitate de catre propria constiinta. Poate ca cea mai performanta magie "asa cum am gandit asa am facut" a fost realizata de mine in Photoshop; aici am reusit sa relev ce a stat in gandirea mea astfel incat TU sa poti percepe aceasta cat mai aproape de viziunea mea.

#Alchemy #Dreaming #Legendapersonala #alchimia #DrCarlGustavJung #Masoneria #WellingtonNewZealand #rationalism #Psihologie #Esoterism #Freemasonry #Fiveblueapples #Lisboa #PostProductie #Boehmia #modelling #Theosofie

27 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate