Caută
  • Dan Izvernariu

Alchimia faptelor


Incearca sa faci STOP facand o pauza si incercand sa vezi ,observand ca intreaga istorie a omenirii este bazata pe relatari ce au devenit povesti , povesti ce au fost spuse dupa bunul plac si interes astfel incat de la o generatie la alta au fost modificate realitatiile, crezul, opinia. Tot ce sti actual din ce nu ai putut si nu poti proba este REALITATE, asa cum ti s-a spus ca este desi in sinea ta in unele cazuri simti ca ai indoieli sau pur si simplu nu intelegi fiind confuz, temator, ascuns si tot mai inchis in sine.


Alchemy of facts /PsCss Illustration by Dan Izvernariu ,Madrid ESP, original portrait Jessica Truscott Australia

Pentru aceste adevaruri ce zac in constiinta s-au comis in istorie crime, dezastre, razboaie, conspiratii ce au amplificat teama de-a gandi si de-a spune ce vezi observad si punand la indoiala EDUCATIA primita. Rationalistii rad de religiosi spunand ca acestia nu pot rezista decat in turma, dar iata extrema rationalista nu poate traii decat in tiparele educatiei primite si orice abatere de la aceasta este ca si cum esti azi intro directie necunoscuta in care de la o clipa la alta GPS nu mai are sursa de alimentare. REALITATEA tine perceptie si este diferita de la om la om dar per ansamblu este una singura mereu umbrita si deformata de educatie. Imagineaza, daca patru generatii se nasc, cresc si mor lasand in urma alte generatii intrun spatiu subteran pe care nimeni din generatia lor nu l-a parasit nici macar de curiozitate, acea lume devine o lume limitata delimitata de peretii subteranului si de puterea luminii ce au uzat. In acest caz intregul univers se rezuma la spatiu limitat si proiectia umbrelor proprii pe pereti. Pentru acesta unica realitate existentiala este subteranul fara sa stie ca dincolo de pereti exista o lume ce nu are nici cea mai mica ideie espre existenta lor, aceasta fiind o alta realitate privita din exterior. Ce a determinat pentru societatea underground izolarea pot fi un milion de motive precum ce a determinat aceasta societate sa nu faca cercetari privind frontiera. In Univers (din educatie spun) marimea este relativa astfel incat un spatiu imens dar care este de marimea unei mingi de fotbal, pentru o molecula poate sa para o planeta imensa. Acum aceasta minge poate sa pluteasca sau sa fie scufundata intr-un helesteu sa spunem, helesteu ce este de marimea unei picaturi de apa prin comparatie cu planeta pe care aceasta se afla. Atunci te intreb, ce ideie poate proba fiinta de dimensiunea moleculei de pe mingea de fotbal relationat cu planeta si helesteul in care pluteste? Sti raspunsul? Eu, da! "TE INVAT" educandu-te ca acest lucru este posibil sau nu dupa cum propriei mele puteri ii este convenient strategic pentru ca unul ca tine din supusii mei sa-si consume existenta fara sa mai ridice intrebari ce pun la indoiala puterea mea. Tu nu vei putea proba acest lucru niciodata dar daca o vei putea face esti minoritatea paranoica si schizofrenica de care educatii roboti se feresc si de care Puterea rade.

Am sa va reamintesc un vechi dicton al filosofiei antice ce spune asa : "despre tot ce se vorbeste este pe cale sa se intample" prin urmare odata ce am vorbit intuind despre dimensiunea in Univers este foarte posibil sa fie chiar daca EDUCATIA spune contrarul. Stiinta poate proba viata insa nu poate raspunde decat subiectiv asupra realitatii ei sii dece? Nimeni pana azi nu a putut spune ce este: inconstientul, ce este quintessencia vietii si dece toate acestea pentru o existenta efemera. Acum sti dece nimeni nu a putut raspunde mai mult de atat? Pentru ca nimeni nu isi poate aminti cum a fost dinainte de-a se naste. In acest sens, stiinta amelioreaza insa nu poate proba nimic concret considerand limitarea la care suntem supusi.

#Alchemy #alchimie #rationalism #Psihologie #Legendapersonala #danizvernariublog #DanIzvernariu #Theosofie #Vintage

17 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate