Caută
  • Dan Izvernariu

Simbolul Templier al tovarasiei


Omul nu este construit sa traiasca singur. Nimeni nu este dispus sa traiasca solitar precum nimeni nu reuseste singur in fata situatiilor impuse de viata, natura, terti. Solitarismul este o optiune insa nu este specific fiintelor indiferent de regn.


M ∴ B ∴Dan Izvernariu, TOLEDO , home Madrid España 2017 Sub semnul crucii rosii cu brate egale (crucea non tortionara) doi cavaleri cu mantie alba se afla pe acelas cal. Este poate cea mai frumoasa metafora despre viata, companheirismo (Pt. Esp. = tovarasie) acel "cuplu" format din doua entitati pe drumul vietii act in care primul tine spada inainte atacand sau garda iar cel din spate tine scutul pentru a proteja pe amandoi de atacul de la spate. Acest principiu de a "calatori in viata" este intalnit in mai toate situatiile ce presupune ajutorul, suportul, grija si veghea asupra tovarasului tau.

Acest lucru este frecvent intalnit in tovarasia ce se formeaza la greu in armata, la tovarasia colegului de patrula din politie, la agentii de securitate, la echipa de electricieni sa spunem ce obligatoriu trebuie sa fie din minim doua persoane pentru cazul in care apare un accident. In viata privata, tovarasia este vazuta rar pentru ca institutia casatoriei este in declin dar... si aici exista fratia, exista prietenia si "frati de sange", iata minim ...doi.


M ∴ B ∴Doris Izvernariu, TOLEDO , home Madrid España 2017

Este poate cel mai sublim act uman in aceasta fratie, ca vorbim de templieri, armata, politie, familie, prieteni, meseriasi etc. In acesta se vede cat de mult constiinta umana lucreaza si cat de treaza este prin vigilenta asupra sufletului partenerului ce ii este incredintat cu raspundere asupra vietii si mortii iminente. Am trait in viata mea si inca mai traiesc mai multe feluri de tovarasii. Tovarasia cea de acasa , cea afaceri (cu terti parteneri), am trait-o si pe cea din armata Romana 1987-1989, poate chiar si cea din copilarie sau adolescenta. Generalmente aceasta tovarasie apare de la sine, apare in momentul greu, dur, urat,...cumva trebuie sa treci acest neplacut prag in viata pentru a fi chiar surprins de cel care este langa tine sau de cel care apare in viata ta pentru a te salva neconditionat. Acest gen de "fratii" dureaza pana la moarte. Sunt (N) exemple de camarazi ce nu si-au lasat tovarasul in urma indiferent cat a trebuit sa se chinuie sa il care in spate asumandu-si riscul vietii; au fost (N) exemple de camarazi ce nu au mai putut profesa dat fiind faptul ca partenerul a fost pus "down" ( a cazut) sunt (N) exemple de cupluri ce dupa moartea unu-ia dintre ei celalat a refuzat sa mai continuie viata singur. Pana si in regnul animal exista aceasta "tovarasie". In exetensie ca ideie chiar intre PET si stapan exista notiunea de tovarasie pentru ca intre cei doi s-a stabilit o relatie de incredere absoluta. Interesant spun, in acest gen de relatii exista o lege nescrisa a increderii nelimitate, este un fel de dependenta pentru ca simti apararea, pentru ca sti ca ai acoperit spatele, pentru ca daca o sa cazi va fi cineva sa te ridice.


M ∴ B ∴D&D Izvernariu, TOLEDO , home Madrid España 2017

Atat eu cat si sotia mea suntem derivati ai cultului templier ca educatie; suntem doar niste bieti soldati ce am luptat impreuna pentru interesele unora, altora, statului, societatii,... pentru o viata personala mai certa intr-un "razboi" psihic dat de emigrare cu 20 ani in urma. Indiferent cat de dure au fost luptele, cat de nedrepte, cat de perverse sau cat de neasteptate le-am trecut impreuna fara a ne trada iar daca uneori au existat slabiciuni este pentru ca firea umana este sortita decadentei ca urmare a situatiei dar si in acest caz niciodata nu ne-am tradat. Despre cavalerii templieri sunt cunoscute si bune si rele. Ei au fost si sunt soldatii in slujba cuiva bazati insa pe principii clare precum: onsetitate, modestie, just, uman. Ei sunt cumva o radacina a Legiunii Romane in care onoarea conta mai mult ca orice. Cum spuneam mai sus, acest model exista si azi in tot si in toate ,este involuntar ca gest al fiintei umane si instinctual pentru animale. Spiritul de conservare, de ajutor si suport, de protectie si de-a fi protejat functioneaza corect acolo unde sufletul urmeaza spiritul in lupta cu raul si moartea.

#Fiveblueapples #Freemasonry #DanIzvernariu #DorisIzvernariu #ScottishRite33 #Alchemy #rationalism #Masoneria

35 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate