Caută
  • Dan Izvernariu

"Tryp adviser" Ce ai spune de o calatorie in Gaura Iepurelui?Post Production collage after JLIOR Deviant art , by Dan Izvernariu, Madrid 2017 Dec

Carl Gustav Jung spune foarte clar ca "intalnirea cu Sinele este ades brutala" ca acest fapt este un impact pe cat de putin placut dar pe atat de sanatos mintal. Cred ca acest "impact" este cheia automantuirii daca vrei , nimic din afara ta nu va putea face acest lucru decat cel mult teoretic pentru ca absenteismul tau vede acest adevar ca ceva adresat altu-ia si nu chiar tie insuti. - Spune-mi, esti prezent cu intreaga constiinta cand citesti aceste randuri? Lasa-ma sa ghicesc, cred ca nu... ai ajuns aici ori din intamplare, ori din curiozitatea de-a gasii reteta HOCUS-POCUS al curarii tale interioare. Ca alchimist practicant de peste doua decenii si jumatate iti spun: "Aceasta reteta nu exista!" ci exista multa munca si foarte multa stradanie din partea ta cu tine insuti. Nimeni nu te poate salva, mantui sau transforma daca tu insuti nu o faci. Intreaba pe oricine : -Sti ca existi? Intrebarea va suna atat de "aberant" in constiinta celui care il intrebi incat acesta va ramane perplex (in cazul omului rational) sau va rade de tine spunand "omule esti fumat rau!" ...ca sa nu mai vorbim despre cei isteti ce vor argumenta "ce nu e clar? Respir, gandesc, exist" (citand occult Descartes).

Ok, toate bune insa daca ii intrebi si mai profund (i.expl.:) "Ai fost prezent la casatoria ta?" detailand ideia... ai inteles la ce iti asumi in acel moment cand ai spus "DA" sunt convins ca nimeni nu isi mai aminteste pentru ca ... acel moment atunci "prezent cu constiinta" nu a existat. -Atunci?! Este clar ca absenteismul rational exista. Traiesti, dar nu traiesti judecand ceeace traiesti ci doar simti emotional momentul.

Multi, foarte multi ajung ori la preot, ori la psiholog (in cel mai fericit caz al doilea). Nici primul cu tot harul lui venit din Inconstient precum nici al doilea cu tot studiul lui si experienta rationala nu te va putea salva... daca in momentul spovedaniei vei crede ca esti vindecat, precum ca urmare a psihoanalizei te vei scula de pe canapea cu constiinta curatata de vreme ce aceste sedinte nu au trecut prin tine insuti .

Calatoria neasteptata in Gaura Iepurului este o metafora, ca vorbim de Oblio, Lizuca, de Alice, de Vrajitorul din OZ , metafora_schema a calatoriei in propria constiinta prezent in Legenda ta Personala din Padurea Intunecata dar numai PREZENT, trup si suflet. Altminteri vei face o calatorie fantezista pe cararile tale batatorite ce vor incepe de la un punct si se va incheia in acelas punct ramanand doar cu senzatia..."WOW!" dar...atat!

Orice om ce odata ce a facut aceasta calatorie si a facut pace cu propriul sine este un om ce controleaza puterea si pune in armonie cu altii. Este foarte clar ca odata ce tu te-ai inteles pe tine insuti avand argumente cat se poate de corect concluzionate ii vei intelege si pe altii.

Incearca o proba, dimineata cand te trezesti si mergi la baie incearca sa te privesti in ochi in oglinda intelegand ca cel pe care il vezi este temporar in aceasta viata, ca nimic din ce a fost nu va mai fi si ca umanul nu este un android asa precum prin educatiie multi au devenit.

Eliberarea ta va fi un impact urat. O sa iti plangi de mila...mai sunt insa si posibilitati de imbunatatire daca concluzia ta despre ce se petrece cu tine in raport cu ce esti si cum esti este corecta atat cat mai ai de trait.

#Alchemy #rationalism #Psihologie #PostProductie #DanIzvernariu #Masoneria #alchimia #Legendapersonala

21 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate