Caută
  • Dan Izvernariu

Esotericul vietii UMANI si SUBUMANISunt genul rational ce considera ca misticul este un fapt derivat din necunoastere ce are o explicatie cat se poate de imaginara, parte inspirativa si parte gresit facuta in conexiune emisa prin explicatie empirica. Cu toate acestea nu pot nega faptul ca in viata anumite lucruri se petrec dincolo de perceptia si intelegerea noastra constatand astfel, rational, ca ideia de NIMIC nu exista decat in masura in care prin acest cuvant denumim un fapt prin care exprimam propia necunoastere. Am vazut in ultimii 25 ani (prin experiente diverse esoterice, alchimice) multe lucruri ce se petrec dincolo de vointa noastra fapt ce m-a determinat in acest rastimp sa ma rup de "magie" proband rationalul prin observatie, statistica, probabilitate, analiza ,proiect si executie varianta considerata treaza si beneficiara a constiintei cu care TOTI, am fost dotati. Asa explic dece dupa 25 ani de mistic am trecut de partea rationalismului, dar nu acel rationalism radical ci cel median, Jungian in care ateismul nu functioneaza in totalitate pentru ca mereu exista un loc in care in acel "nimic" rational mai exista ceva...acel ceva ce nu ai cunoscut si cu atat mai putin sti sa folosesti, "pana si in vid exista lucruri".

Lumea adora misterul. Din aceasta cauza a folosit modul de gandire conspirativ uzand ades argumente ce au facut obiectul polemicii (ocuparii mintii cu un scop anume) pentru a ascunde: adevaruri, realitati, fapte speculative.

Dupa 25 ani de studiu profund, as putea spune, am descoperit pentru mine ca Lumea functioneaza dupa tipare si ca aceste tipare sunt infinite ca posibilitati insa cu acelas inceput si final indiferent cum in acest rastimp se prezinta o situatie. Practic consider ca NU AVEM LIBER ARBITRU de vreme ce nu putem alege decat ceeace este oportun sau "dat" de viata prin imprejurari. Foarte rar decidem si avem ce am decis, cel mai des in acest caz se releva faptul ca platim oricum pentru decizia noastra si ca aceasta plata este ceeace face sa regretam ades. "Pentru toate platim, ca am facut sau nu am facut". Proiecteaza o ideie, judeca, rumega, exreseaza asupra ei si ai sa observi ca finalitatea ei pusa in realitate, materializata, nu este cum ai gandit initial sau "viitorul in trecut parea altfel".

Viata (nu pot demonstra stiintific, dar observ) se bazeaza pe aceste tipare ce nu permit abateri dar pe care poti sa le incerci; orice abatere este temporara si pe cat de indrazneata pe atat de dur facturata. Putini, foarte putini reusesc sa schimbe ceva in "acel destin scris" iar daca o fac platesc.

De unde cred eu ca vin aceste tipare? De la modul de viata asa cum ne este implementat prin educatie. Suntem practic niste roboti ce indeplinesc un program, orice abatere rationala de la acest program este un alt program in platforma initiala ce nu corespunde prin natura lui "rebela" si care este considerat virus sau incompatibil chiar daca in aceasta "aplicatie" sa spunem, acel cum ar fi mai bine este solutie superioara programului dat. Poti "instala" aplicatia ta in viata insa aceasta va functiona temporar pentru ca odata ce o conectezi ONLINE (social) aceasta intra in conflict cu terti incapabili sa perceapa, sa inteleaga, sa foloseasca corect ce ai prezentat construind si oferind. Totusi societatea este in continuu progres. Cum se face acest lucru? Prin generatii, DOAR! Imagineaza ca esti in retea de calculatoare, 10 sa spunem ca numar de terminale. Acum, esti developer si lansezi un nou produs insa din 10 calculatoare doar 7 sa spunem sunt actualizate si functioneaza.Exemplul numeric contrar e mai rau! Problemele vor aparea in momentul in care intram in conexiune cu cele trei calculatoare ce rejecteaza sa functioneze corect in conexiune. "Este suficient sa ai un mar stricat in sac pentru ca in scurt timp tot sacul de mere rumene sa devina putrede"- iata zicala populara cum functioneaza in cibernetica.

Orice om a fost odata un copil, orice copil ce prin natura lui pura este lipsit de viciu , orice lucru lipsit de viciu functioneaza uman corect pentru ca observa, viciul este o urmare a Cunoasterii utilizata neconstructiv si speculativ ades fara scrupule, morala, etica... dar uite... toti suntem UMANI (in opinia mea, SIC!). In cazul general va vorbesc despre prostie, cuvant care pentru mine inseamna o incapacitate rationala transpusa in rau (atentie, nu nebunia!) ce nu este capabila sa protejeze sau sa construiasca; consumand si distrugand notiunea de valori ades din gresala omitand legea sau intentionat sfidand legea. A face o prostie in opinia mea are doua intelesuri, a face o prostie din necunoastere insa recunoascuta si non repetata sau a face o prostie din lipsa de judecata (ratiune) pe care o repeti mereu dar sub alte forme , este diabolic si contra natura si uman. Acest gen de prosti multiplicati de generatii altereaza puritatea copilului imediat ce acesta incepe sa invete sau sa fie invatat cumva esoteric spus "au intors fetishul contra fetisher" sau au folosit binele in rau. Urmareste un aspect cat se poate de evident, in copilarie si chiar adolescenta ura si speculatia nu exista insa platforma agentului de instalare a viciului este instalata deja prin...invidie.

Daca argumentul meu de mai sus privind incapacitatea rationala a unor indivizi de-a discerne perspectiva faptelor lor inaintea impulsului "o fac orice ar fi" , deci... mereu ignorata raspundere personala asupra faptelor asa cum vor decurge in viitor in urma actului este valid in ceeace spun, atunci ideologia nazy privind etichetarea umanului in doua categorii UMAN si SUBUMAN este adevarata si iata ea chiar exista ca aplicatie. Din aceasta perspectiva aceasta ideologie a gresit spunand ca doar anumite rase sunt subumane pentru ca iata chiar in "puritatea nazy" intalnesti multi subumani gasiti in baza propriilor lor concepte. Demonstrat: subumanul nu este in functie de rasa ci de individ. Vor fi comentarii ce pot afirma, anumite rase nasc mai multi indivizi cu defectiuni ca alte rase ...nu stiu! Dar mai cert este ca prostia precum cultura (opusul) nu are nationalitate sau rasa. Cu comunismul si ideologia lui umana este mai rau pentru ca acesta a emis ipoteza egalitatii intre oameni si gresita schema filosofica : oamenii sunt egali . Oamenii nu sunt egali, decat asemanatori! Probam? Ecuatie: Orice prost este UMAN. Einstein este uman si el. Prin urmare, Einstein este prost? (Aristotel) Raspunsul ar fi , nu, Einstein este uman diferit. Prin merite acesta este uman constructiv pe cand oricare altul ce prin probe a probat prostia distructiva nu poate fi egal uman.Dar, prim MERITE si nimic altceva.

Se spune ca "toate sunt cu un scop pe acest pamant" as intreba, care este scopul prostiei altul decat anatgonismul constructivului ce infraneaza progresul, frumusetea vietii, munca din placerea de-a experimenta fara a face rau cu buna stiinta.

In anul 2008 am citit pentru prima oara Aleister Crownley despre care se spune ca "este diabolic". In scrieriile lui am intalnit o fraza memorabila "Fa tot ce doresti, rau insa nimanui!" . Daca aceasta ar fi LEGE a ratiunii am avea: liberalism si antrenament suficient de-a face orice la liber fara a produce rau ceeace inseamna ca rational inainte de toate trebuie sa judecam concluzinand corect pe cat de apropiat cu toate perspectivele, de buna intentie si nu cedand impulsului devenind egoisti, indiferenti, rau intentionati chiar avand cunoasterea. Te intreb la final , cine se teme de Aleister in baza afirmatiilor lui?

Observand tendintele generale

Stiinta revolutionata in ultimii 20 ani a avut o ascendenta rapida si uimitoare. Anii 1800 au decis soarta Sec XX iar inceputul Sec. XXI a accelerat dezvoltarea pe decade a stiintei si progresului legat de aceasta pentru ca azi, odata la 5-6 luni sa facem cunostiinta cu lucruri ce in trecut fie au fost imaginate fie considerate fantasmagorii aberante. Societatea in sinea ei ca platforma, insa, nu a evoluat prea mult chiar daca pare. -Poti spune ca azi in plin progres tehnologic nu mai exista decat in mici si izolate situatii: invidie, egoism, egocentrism, rea intentie speculativa etc? Eu personal nu as putea afirma decat ca toate acestea exista sub forma noii incadrari sociale in care fata zambitoare si amabila ascunde psihopatul pervers ce genereaza ca un program virus pentru propriul interes sau distractie: ura, dezordinea, confuzia, consumismul, conspiratia impotriva actului pozitiv comun frana a progresului fiintei.

As conchide asa, orice fiinta din specia noastra asemanatoare noua prin aspect dar care nu este capabila sa isi infraneze impulsul, care nu este capabila sa judece intai in perspectiva cauza/efect cu raspundere asumata o definesc ca subuman si o etichetez ca periculoasa si nociva pentru cei putini care inca lupta pentru progres si evolutie in favoarea speciei si a Naturii.

Se spune si religios ca "pacatul nu este un pacat daca nu ai stiut ce faci" dar tot religia te obliga sa cunosti legea ei precum...gresala in Justitia umana vazuta ca o gresala ce mai poate fi iertata cauza a imprejurariilor ce nu au depins de tine fapt ce nu inseamna ca a ignora deliberat sau nu legea, nu te va scuti de raspundere in fata ei.

#rationalism #DanIzvernariu #ScottishRite33 #alchimia #EditorialdeDuminica #Psihologie #Esoterism

18 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate