Caută
  • Dan Izvernariu

Venus in Decembrie universal sarbatoritSunt sarbatori de iarna cu alai sau cu tumult public ori cu rugaciune si piosenie, cu publicitate comerciala...unele insa sunt discrete in eleganta, stil si multa buna companie. Model :Jessica Truscott Post Producton by Dan Izvernariu 2017 Madrid Cele mai importante sarbatori in Decembrie atat in Portugal cat si in España sunt : 1. Esp. 06 Dec. Dia de Construción 2. Esp., Pt. Imaculada Concepción ambele zile sunt "day off" in care daca mai avem zile de concediu ramase / acest an 2017 le putem adauga intercaland pentru a face o saptamana libera.

Zilele spirituale sunt : 21 Decembrie : Solstitiul de Iarna ; 24, 25 Dec. Craciunul si 31, 01 Ian , Noul An. Zilele de An Nou si Solstitiu sunt sarbatorite la mare eticheta pentru societatea care se respecta. Carciunul insa este doar in familie si cat se poate de familiar, nimic excesiv.


Solstitiul de Iarna. Este sarbatoarea ce marcheaza celest trecerea din toamna in iarna, acea zi cea mai intunecata in care Soarele isi face simtita lipsa. In cercuriile spirituale New Age se sarbatoreste la aceasta data Yule, noapte in care se aprinde pentru prima para marele butuc pentru a ilumina si a incalzi aceasta prima noapte de iarna.

Model :Jessica Truscott Post Producton by Dan Izvernariu 2017 Madrid In cadrul masoneriei , evenimentul astrologic marcheaza trecerea de la Lumina la Intuneric ca fapt esoteric si prilejul convocarii la mare tinuta a intregii Regalei Loje in care au loc in mod festiv comunicari, imanari de diplome, oratoria Marelui Maestru , comunicari administrative si cina. In sfera cercuriilor societatiilor discrete (altele decat masoneria) este organizata in aceasta noapte prima petrecere a Balului Mascat la mare eticheta in care este sarbatorita Venus (ca astru si sau zeita) , o noapte in care sunt abrogate toate legile piramidei sociale desigur nu si cele ale bunului simt si al non violentei.O sarbatoare a filosofiei alchimice "Unio".

Acum, Yule este sarbatorit de regula in natura si este o sarbatoare a credintelor occulte pagane asa cum azi sunt vazute prin prisma Noului Val, Solstitiul de Iarna masonic o sarbatoare a rationalului cat se poate de pur iar Venus Masquerade o sarbatoare a aristocratiei , un fel de combinatie intre mistic, eleganta, fantezie si arta... rar intalnita public si cu atat mai rar vorbit despre aceasta.

VENUS este vazuta ca zeita universala ce reprezinta feminitatea si fertilitatea. Fie ca vorbim de Ishtar, de Afrodita, de Isis, de Maria Magdalena, ...vorbim in fapt de Matrice respectiv de Femeia in catifea rosie (sau Scarllet Woman).

O astfel de sarbatoare este una costisitoare , de la imbracamintea de lux si mastiile nu ieftine chiar si outlet pana la cheltuieli de locatie si cina fac obiectul unor facturi cam lungi , insa care merita mai apoi sa fie traite intens in lumea ce face mediul din acea seara. Cum poti primi o astfel de invitatie? Este greu de spus. In primul rand totul functioneaza pe recomandari; de regula la acest gen de seri se intalnesc oameni de diverse varste, ocupatii, nationalitati, rangul social fiind mediu inalt adepti ai flosofiei alchimice. Sincer sa va spun, acum cca. 10 ani in urma am fost acceptat ca invitat prin intermediul societatii ce am frecventat in Portugalia pana la iesirea noastra in New Zealand. Acum cum de am ajuns eu un emigrant oarecare sa frecventez aceste societati este simplu de spus, preocuparea, cultura, educatia si numele de autor ca persoana publica au facut desigur obiectul observatiei tertilor si chemarea mea la aplicatie. Descrierea mea in cateva cuvinte ar fi : o altfel de lume complect diferita de cea vizibila sau "vulgara" ( cu sens de absolut obisnuit) , o lume in care nu exista religii, politici, impulsuri, non valori sau josnicie; o lume ce gusta filosofia si probeaza mereu deschiderea orizontului , o lume ce practica cultura negotului hermensian. Dece sunt rare anual astfel de sarbatori precum Venus? In primul rand trebuie sa sti ca oriunde ai fi pe acest pamant exista astfel de societati , toate in principiu stiu unele de altele insa sunt universal la fel; astfel incat protocolul este acelas oriunde ai merge la data si locatia... . Rare sunt pentru ca exista o filosofie a valorificarii, rar si periodic motivat ceeace exclude ideia de vulgarietate. Generalmente prieteniile adevarate sunt obiectul stabilitatii si nealterarii prin timpul scurs, timpul modifica dar nu altereaza ideia. Frecventa sarabtorii lor este in perioada de iarna pentru (cred eu!) Intunericul si frigul mortii contrastant cu interiorul luxos, cald si absolut plin de viata, o forma de-a supravietui psihic perioadei moarte a naturii atat de pesimista ca peisaj. Cea mai cunoscuta sarbatoare similara este in Februarie, sarbatoarea mastilor Venetiene respectiv marele festival din Brasil. Paradoxal aceste societati rationale sunt exclusiviste pentru ca filosofia incepe dupa ce ai fost admis si nu inainte cand trebuie sa probezi ca esti sau nu asa cum te prezinti.

Eticheta serii? Eticheta serii este o norma exacta ce privesc atat femeiile si barbatii. Tinuta de mare eticheta. Barbatii au admisa doar tinuta in combinatie alb negru sau blumarin inchis alb fata de femei ce pot purta orice le vine bine. Niciodata aceste intalniri nu vor incepe inainte de 21:00 indiferent de fus orar; 21:30 este cina ce tine pana aproape de 23:30 cand are loc deschiderea festiva a sarbatorii. Cum ne recunoastem in public? Sistemul este cel antic (poate chiar masonic) , purtam anumite simboluri si schimbam anumite cuvinte pentru a confirma ca ceeace purtam aratand nu este intamplator. O anume fotografie de profil intrun website social poate sa confirme aceasta "pentru cine are ochi sa vada".

In fapt, este ca si alegerea in viata. Unii aleg sportul cu suporterii lui, altii politica cu cercuriile ei, altii sunt adepti religiosi a unei credinte oarecare cu "biserica", altii sunt masoni cu placerea intalnirii in Templu, altii...altii prefera bohemul, arta, luxul, dragostea ca filosofie sau practica reala pentru o lume mai buna, mai avansata si mai umana. Toti fara exceptie isi "pierd timpul" cu ceva in viata temporara ce ne este acordata de Moarte ca "vacanta".

#supermodes #WinterSolstice #PostProductie #Boehmia #modelling #Alchemy #alchimia #Masoneria #Esoterism #Oldpictures #PostProduction #Vintage #DanIzvernariu

27 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate