Caută
  • Dan Izvernariu

Nici delirul nu este in totalitate un neadevar


Oct. 2017 Hospidal Univ. Infanta Eleonor , Vallecas , Madrid, Es. Experienta personala prin observatie timp de mai bine de 2 decade.


Exaltation by Dan Izvernariu , Post Production 2017 Madrid Espana

Cumva incerc sa imi raspund la intrebarea cand dorm sau cand sunt in stare de halucinatie unde ma aflu? Raspunsul este clar si cat se poate de rational, in propriul cap sau mai bine spus in propria memorie ce proiecteaza deformat si codificat alterat amintiri cauza a defectiunii ce as putea sa o am ca urmare a functionarii deficitare a prorpiului corp. Desigur putem abera oricat despre locuri si dimensiuni dar mai cert este ca ne aflam in propria memorie vom vedea dece am concluzionat rational aceasta mai jos. As putea spune intreband "aceasta lume" a mea chiar exista dar exista numai in masura in care eu exist si nimic mai mult. "Gandesc deci exist" va reamintiti? Cu cat memoria este mai alterata si mai aproape de deces cu atat aceasta devine mai halucinanta incapabila sa proiecteze corect starea de gravitate si atunci o exprima spunand o poveste empirica total dezorganizata si aparent lipsita de sens pentru confuzul ce il exprima in raport cu tertele persoane in stare de absoluta luciditate.

Inceputul Sec XX a adus ceva nou in constinta oamenilor, pe langa industrializare si dezvoltarea tehnicii, studiul psihologic si noua practica a lui bazata pe stiinta si nu pe religie (proces religios ce a speculat secole constiinta umana si care seamana cumva cu psihologia actuala) in procesul vindecarii constiintei sau "automantuirii sufletului" asa cum era cunoscut acest proces pana un secol inainte a facut ca intelegerea noastra asupra faptelor mistice sa fie mai clara si mai persuasiva un fel de inceput al explicarii taramului intunecat al Inconstientului.

De mai bine de 23 ani am citit pagina cu pagina plus notite cam tot ce a scris Dr. Carl Gustav Jung din curiozitatea mea de-a afla secretul magic al functionarii procesului mistic alchimic ce in fapt si (.) dupa atatia ani m-a impins in rationalism, paradoxal, iata studiind misticul (esoterismul), pentru simplu fapt ca am inteles dece simbolul se exprima in realitate ca o cheie CODIFICATA si nimic mai mult , demontand astfel ideia de mistic argumentata doar de necunoastere.

Este cunoscut ca omul de la tara viseaza cu elemente simbol imprumutate din peisajul naturii in care traieste ,pe cand omul din urbe va visa mai rar animale sau peisaj pentru ca mediul lui este limitat de asfalt, beton la verticala si mult fier in miscare. Iata visele lui vor fi de alta natura dand peste cap si scotand din uz acea carte explicativa "Cartea Viselor" atat de cunoscuta de bunicii si parintii nostrii. Acest fapt probeaza ca simbolul s-a schimbat odata cu modul de viata dar efectul lui ramanand acelas ca un fel de imagine preview ades cu titlu avertisment.

Am putea spune ca somnul insotit de vise este o stare similara transei sau a halucinatiei in acest caz in stare latenta? Nu ma incumet sa ofer un verdict nefiind doxa sau erudit al psihoanalizei insa va pot spune ca visele sunt o forma a halucinatiei pentru mine ca inteles moment in care constiinta lucreaza fara un control anume navigand chiar cele mai ascunse si mai ingropate foldere din subconstient pentru ca mai apoi sa construiasca imagini si impresii. In cazul omului simplu spuneam mai sus, faptele se releva "mistic" prin simboluri, a visat serpi va fi vant, a visat sange este grav s.a.m.d. In cazul omului din urbe naratiunea este mai putin simbolica prin animale sau lucruri pe cat este mai intensa in acctiune si mai aproape cumva de anticipatia realitatii ce ades in stare de veghe este rejectata.

Ambii au o revelatie relativ corecta a realitatii ca anticipatie rezultat din suma posibilitatiilor data de gandire si oglindita halucinant in somn ca o concluzie in forma bizara pentru omul simplu din natura si terifianta pentru omul de asfalt. Citirea simboluriilor in cazul taranului sa spunem este sau poate fi o anticipatie corecta daca cunoastem traducerea simboluriilor si reusim sa punem cap la cap povestea din somn. Citirea mesajului film a omului de la oras in acest sens este si ea corecta daca reusim sa deducem mesajul acctiunii petrecute in vis. Acum, daca visul este o halucinatie in stare de repaus iar halucinatia in stare de veghe este un proces deformat exprimat prin simbol sau amalgam de acctiuni nu putem spune daca am pune ordine in ce se exprima ca totul este o aberatie ci este un mod aberant de prezentare a unei realitati chiar anticipate.

Priveste la un fapt, halucinatia in stare de veghe a unui om bolnav cu perspectiva mare de-a traii este in general o poveste fara sfarsit amestecata de fapte trecute sau prezente si de persoane ce sunt in viata ce participa la aceasta avalansa schizo de idei ; pe cand oamenii ce ajung sa delireze fiind in procesul mortii in pragul acestu-ia vor vorbi in general despre lucruri fie extraterestre imaginare fie despre cunoscutii sau persoanele apropiate ce la acea ora a delirului nu mai sunt in viata. Aceasta numesc eu un mesaj codificat dat de constiinta tulbure incapabila sa se formuleze coerent si care apeleaza cumva la simbol spunand ceva despre ce urmeaza sa se intample fie ca este vorba de viata , fie ca este vorba de moarte eminenta.

Baza a celor afirmate mai sus in nume propriu ca o simpla parere formata in baza observatiei proprii dupa decade bune de studiu, ce probeaza recenta experienta a sotiei mele ce a alunecat o scurta perioada in lumea filmului imaginar dat de alterarea constiintei ca urmare a unui incident neplacut aparut pe nesimtite si finalizat in stare de urgenta. Fiind cumva a limita si in stare de delir am avut rabdarea sa ascult si comunic cu ea aproape 24 ore voind sa aflu un singur lucru, daca lumea ei exprimata confuz si fantezist cuprinde elemetul simbol al mortii exprimat prin personaje prezente pentru ea ce au decedat. Sincer m-am increzut in teoria mea drept pentru care , Doris, a probat o calatorie mintala in lumea vie chiar daca aceasta se prezenta confuz. Nu a numit niciodata o persoana decedata actual cu care ar fi avut contact vizual sau dialog aparte in starea deliranta. Memoria ei nu semnala moartea ci viata chiar daca in mod confuz. Asa am inteles pariind ca nu se afla la limita existentei ci la limita defectiunii proprii temporare.

Socotesc asadar ca pana si delirul are in continutul lui un adevar chiar daca este confuz, schizofrenic prezentat pentru ca acesta contine o informatie codata a adevarului iminent din noi spus fie prin element simbolic fie per ansamblu cu mesaj subliminal.

#Tantra #PostProduction #Dreaming #Alchemy #alchimie #DorisIzvernariu #DanIzvernariu #rationalism #Psihologie #DrCarlGustavJung #Esoterism #exoteric

49 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate