Caută
  • Dan Izvernariu

Secretul atractivului din tineSpunem ades : "Este o persoana atractiva" cu referire la X sau "Este o persoana imposibila" cu referire la X1 . Care ar fi diferenta sau mai bine spus ce face diferenta intre X si X1 ? Mereu am afirmat in bloguriile mele ca "nu exista persoane urate" atunci cand aceasta ideie a facut referire la portrete ; punctual spuneam atunci "nu exista femeie urata" dar acestea pot fi urate (paradoxal) chiar si in ciuda aspectului lor anatomic spuerb si aproape perfect.

TOTUL vine din interiorul nostru asa cum el este Probabil un specialist in psihologie ne va "surprinde afirmand" ca imaginea noastra exterioara vine din subconstientul nostru ce in timp a acumulat fie multa experienta buna fie contrar. ALCHIMIA inca cu multe milenii inaintea Sec.XXI deja a afirmat : "Tot ce este inauntru este si in afara" - iata o referire excelenta ca ideie a fondului interior propriu reflectat in afara.

Se mai spune ca mai important ca orice dupa educatie si insusirea culturii sa ai parte de mediul potrivit, egal sau mai bun ideal pentru referinta ta acolo unde iti desfasori viata, de la partener la societate. Pe masura ce mediul in care te desfasori este mai sanatos mintal si mai imbogatit cultural, mai eliberat de micimi si cu o personalitate forte echilibrata acesta va fi o referinta permanenta in sens pozitiv in favoarea evolutiei tale in viata respectiv, progres. Contrar insa pe masura ce socialul sau aproapele tau este indoielnic , toata munca ta privind cultura si educatia ca finisare se pierde pana ce dispare in malul in care te invarti. In primul caz al mediului pozitiv personalitatea ta infloreste, in al doi-lea dispare.

In alte cuvinte, leul rege al junglei are o anume straluire in ochi ce spune despre putere si dominatie. Pune acest leu in captivitate in cusca si acea stralucire a puterii din ochi se va stinge treptat. Asa si cu felul tau de-a fi ce vine din spirit, suflet in amestec cu educatia si cultura ce o ai. Viata te poate inrai in baza exemplelor date de mediul in care traiesti si atentie, acest mediu sterp si malefic in final este pervers si subtil astfel incat nici nu ai timp sa realizezi ca te-ai schimbat radical in rau devenind o persoana putin toleranta, irascibila, cu tendinta de-a ceda la primul impuls, rau voitoare si ades clevetitoare ce nu este capabila sa stabileasca relatii sociale corecte, sanatoase, fara conflict.

A fi atractiv in primul rand inseamna a sti ce esti si cum esti fiind sigur si verificat (cert) pe tine insuti. Trebuie sa scapi de bagajele trecutului gasind explicatia lor in mod rational pentru ca mai apoi sa poti focaliza un anume interes pentru CEVA, facand acel CEVA cu multa placere. Iata diferenta intre " a lucra" si a munci", a doua fiind "Infernul". Odata cu amestecul tau in propria activitate facuta de buna voie si cu placere incepi sa ai timp pentru toate, acordand timp la tot si la toti, avand rabdarea de a fi placut persuasiv si mai mult ..DISPUS SA COMUNICI si sa impartasesti sincer ceeace simti spunand fara sa deranjezi ce simti, crezi,.. totul median disponibil pentru schimbarea opiniei daca este cazul in situatia in care ai surpriza ca propria ta concluzie nu este actualizata sau mai rau este eronata demonstrat. Aceasta se numeste disponibilitate si deschidere nu "versatilitate" pentru un adevar vazut din afara asa cum nu te-ai asteptat sa il primesti.

Persoanele atractive sunt destinate succesului

Daca doua persoane se intalnesc si gasesc in comun multe lucruri avand cumva majoriteatea opiniilor egale sau similare acestea se vor place reciproc indiferent de relatie M/M sau F/M sau F/F punct de plecare intro colaborare, afacere sau relatie intima. Iata aici sunt multe cazuri in care ai fost cucerit (i.e.:) de persoana ce ca aparenta este chiar contrar fanteziei tale sexuale sa spunem dar "are acel ceva". Acel ceva este prestatia data de cultura si educatie precum de coincidenta punctelor de vedere comune ce te face sa uiti de modelul tau in favoarea unui (-ei) care te farmeca prin prezenta. Doi barbati ce se intalnesc si au aceeia-si cravata (iata unul din semne) vor discuta amical din prima ba chiar vor trece de la afaceri la pasiuni private: golf, masini, femei etc. Este doar un exemplu.

Persoanele atractive sunt frumoase pentru prestatia lor si nu din cauza anatomiei sau fizionomiei spuneam mai sus. Exista foarte multe femei frumoase insa imposibil de abordat. Personal imi plac aceste imposibile dar care au ceva de argumentat serios la raceala lor; daca "imposibilul din ea" este justificat de intelect iar acesta poate fi acceptat lucririile vor lua o alta infatisare odata ce EA a inteles ca a fost inteleasa si nesperat se va schimba radical devenind atractiva si normala comportamental. Din experienta modelelor mele va spun.

Atractivul in fapt are la baza interesul ; interesul comun in prima instanta. O vezi sau il vezi pentru aparitia pe usa biroului, poate fi un "WOW CE TIP (-a)!) dar cand va incepe sa presteze propriul rol va dovedi contrariul "WOW" pentru ca persoana in cauza este doar o simulare a ceeace prezinta si nu o realitate, practic o dezamagire in secunda instanta. Mai poate fi si persoana stearsa ce intra pe usa biroului dar care 10 minute dupa primele fraze devine "interesanta" si chiar charmant sexy fara a-ti putea explica "dece?" nefiind arhietipul tau.

In concluzie , un interior frumos, sanatos si slefuit prin cultura si educatie valorificat si impus mereu indiferent de conditii "eu nu las jos stacheta" va deveni in timp un mod stralucit si dorit/acceptat de multi(-multe) pentru placerea de-a te avea in aproape si de-a fi in relatie cu tine.

Persoanele atractive sunt in general acelea lipsite de prejudecati, libere in gandire, optimiste, gata mereu sa ajute , sa asculte si sa se implice faptic acum cele nobile nu vor dezamagii niciodata , dar... niciodata!

#Alchemy #alchimie #Legendapersonala #EditorialdeDuminica #danizvernariublog

56 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate