Caută
  • Dan Izvernariu

Coffe Brake : Villaverde a Vallecas


Observand politica globala si tendintele rezultantei ei

In opinia mea, competitivismul nu este bun pentru ca nu este constructiv decat in prima instanta.

Acesta, provoaca la duel, stabileste repede solutia insa aceasta este mult prea avangardista pentru prezent si atunci apare discrepanta vizibila intre oameni, ura si speculatia. Orice fapt ce a fost gradual descoperit in timp a devenit principiu, eventual imbunatatit sau adaptat ramanand in constiinta noastra ca un fapt nealterabil si nepermis uzat. Bazic societatea are nevoie de valori si de timp sa se dezvolte astfel incat problema confuziei va fi diminuata


Doris & Dan Izvernariu 10.09.2017 Vallecas Madrid - Sunday morning Cofeé Brake

Orice criza economica mare in istoria omenirii a atras dupa sine o mare conflagratie in final. Din 1999 traim vremuri ce sunt cu susul in jos, de la 911 Sept pana azi, crizele economice sau tinut in lant stabilind noi reguli, valori si opinii de viata ce au cam schimbat radical mentalitatea societatii, toate acestea desigur cauza a consumului si consumismului nejustificat sau altfel spus a ignorantei si lipsei de ratiune a contribuabilului stimulata de banci si politicieni cu un singur scop: dependenta si inrobirea. -Lipsete un razboi?! Da desigur in baza experientei istorce. -Sa nu te temi, nu te va chema nimeni la oaste ca pe vremuri, azi exista trupe specializate azi pentru acest joc.

In dimineata aceasta la cafeaua "ritualica" de Duminica de acasa pe Passeio Vallecas. Madrid, am conchis ca politicienii lumii ce reprezinta puterea in aceasta nu numai ca tin razboiul departe de casa dar au impartit reverberatia lui (ca Razboi Mondial) in mai multe mici razboaie regionale probabil incercand sa amortizeze un mare scandal la nivel global divizand opinii si controland mase prin dezinformare, spaima, ura, distragere a atentiei de la realitati.

Ce sa faci daca majoritarii planetei contribuabili sunt mai interesati de circ si scandal decat de un plan de viitor in care Tesla ar fi aplicat 100%. Cine detine energia, detine Puterea... acum, ce interes ar fi sa fie asa? Niciunul va spun pentru ca societatea se bazeaza pe idioti si platitori de impozite ce nu pun intrebari.

In acest rastimp oamenii isi continua viata fara sa observe ca de la un an la altul sunt obligati sa se restranga in speranta de viata din perspectiva fericirii. Cand acestia vorbesc despre fericire se gandesc cum ar putea fi tot mai veseli razand zilnic. Nimeni nu se gandeste ca fericirea inseamna: protectie, diversitate a hranei indestulatiare si a fi acceptat putand sa accepti cat despre distractie in sine, mai putin. Putini asociaza ideia de fericire cu responsabilitatea.

Majoritatea o fac in mod aparent ignorant constatand doar la final de luna ca valoarea banului castigat este simtitor tot mai depreciata si ca munca este tot mai complexa si mai inrobitoare. Tarziu, planuriile de acasa sau potrivit cu cele de la banca dar nu cu cele de perspectiva . Un fel de "lansare la apa" lent si gradual in jos astfel incat clasa mijlocie a inceput sa dispara chiar si in tari cu greutate precum Spania. Disparitia clasei mediu-inalte, a clasei mediu in general este un semnal de alarma social. Cine are timp sa se gandeasca la COD GALBEN? Dar oricine observa ca viata ii se depreciaza de la un an la altul fara a putea face nimic sau fara a avea minima ideie de unde s-ar putea incepe o stopare a declinului.

DEMOCRATIA este o ideie atat de inalta precum LIBERTATEA. Acestea doua puse azi rama au ajuns sa fie precum un PC profesional uzat de un necunoscator ce dupa ce a stricat tot sistemul a spus: "platforma este o porcarie". Nu cred ca din perspectiva libertatii si a democratiei societatea actuala este pregatita sa o primeasca si sa o uzeze in scopuri juste din moment ce mentalismele majoritatii inca sunt primitive.

Greu de crezut, dar economia la modul politic global actual se prezinta in forma perversa in care aceasta nu are nevoie cum ar fi normal de largirea clasei medii-inalte ci de decimarea ei gasind in strategia auto inrobirii de buna voie a oamneilor o modalitate de-a constrange si a controla mai lesne decat intro societate cu tot mai multi aristocrati imbogatiti din propria munca. Actualmente munca nu este incurajata! Noi permitem tacit aceasta. Adevarat este ca " niciodata munca nu a fost platita la adevarata ei valoare" in istoria omenirii dar azi se depaseste chiar si bunul simt atunci cand ofertantul serviciilor ofera remuneratii execrabile uzand dumping-ul... " nu vrei, nu iei serviciul , altul o va face in locul tau chit ca nu va sta o saptamana". Azi nimeni nu mai este interesat de valori autentice ce desigur trebuies platite pentru profesionalism. Sistemul permite incompetenta, asigurariile platesc iar sistemul juridic democratic este atat de dezarmant si de indolent incat "decat sa ceri ajutor azi, mai bine furi" si nimic rau nu se va intampla odata ce instrumentarea ta este lenta, greoaie, mereu impinsa ca timp pentru probe, hartii etc. Treptat vom ajunge doar doua clase sociale: bogati extrem si saraci la limita. Nu foarte saraci pentru ca sa nu ne revoltam.

Masina (tehnologia) a luat locul omului, nimic rau in aceasta dar iata... 70% daca nu mai bine din produse sunt JUNK, ca vorbim de mancare, obiecte sau un simplu servicu telefonic in care...vorbesti cu un robot ce niciodata nu va intelege ce doresti din prima rasfoind minute in sir ...tasta 1, tasta 2, tasta 3 pentru optiuni ce nu fac obiectul cautarii tale. Mai mult, operatorii de sistem in acest caz sunt doar servicii anexe thyrd party ce nu se incomodeaza de faptul ca pot fi ineficiente, ignorante si chiar indiferente in raport cu problema ta ...dar care se prezinta elegant " sunt....X.. in ce va pot ajuta" (incurcand!).

Din perspectiva sistemului de securitate a persoanelor este mai rau. Democratia a restrans mult autoritatea , atunci cand aceasta apare chemata pare a fi o gluma la care ai invitat cativa gura casca cu girofar ce par ca nu inteleg (si nu vor!) ce nazbatie se petrece atsteptand fapte concrete, un act de violenta ca cedeaza nervii, o palma, un pumn sau un cartus nebanuit in cap intre partiile reclamante ca acestia sa intre in acctiune. Este interesant cum in sistemele dictatoriale (oricare ar fi) nu a existat ideia de terorism, jaf sau acte violente la scara. Nu exista pentru ca exista un sistem de informare preventiv astfel incat existau dosare in care ei se gandeau inainte ca tu sa ajungi sa faci ce s-au gandit ca ai putea face. A fost rau? Poate, dar a fost sigur iata!

Important este, societatea niciodata nu a avut nevoie de oameni flexibili intelectual cu imaginatie mai multi decat au ales pentru servirea intereselor celor instariti. Azi insa acest lucru a scapat de subcontrolul lor, informatia rapida si comparativa Net a permis ca multe minti sa se puna in miscare din adormire insa iata... aceasta este ca si cu libertatea, cand o primesti nu sti ce sa faci cu ea chit ca ai reusit sa o castigi.

Consider ca lumea este in declin abrupt in care valoriile adevarate au devenit invizibile, in care prostia continua sa dainuie facand jocul sistemului ignorant democratic in care nu este promovata munca, cultura, traditia si puterea bazata pe valoare morala si justa. Un fapt ignorat relationat cu ce spun insa cu tendinte sigure catre o societate decadenta in plina expansiune tehnologica si progres...ce paradox!

Vallecas isi continua viata in aceasta toamna bombanind la cafea despre politica statala in care Prim Ministrul anterior a fost un gunoi iar cel prezent este altul si mai istet, despre problema terorista a militiilor ce se bat cu civili neanarmati (wow, ce Razboi adevarat! Sic!), despre preturi in ascensiune si despre salarii de mizerie ce te inrobesc pentru a plati taxe, impozite, necesarul de hrana si macar 4 pereti ca sa nu poti spune ca esti "homless" ce oferta "generoasa" perversa a sistemului social actual. In acest rastimp, omenirea este pe cale sa infrunte pericole iminente generate tocmai de ea pentru a invata ceva constructiv , lectie dupa cum pare ca urmare a unui dezastru.

#DanIzvernariu #rationalism #Masoneria #DorisIzvernariu #Boehmia

21 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate