Caută
  • Dan Izvernariu

Portretul unui Old PUNK  la 49 aniDespre mine asa cum declar in transformarea mea de la Intuneric la Lumina timp de 30ani despre care pot spune: sunt haotic PUNK in sinea mea pentru ca nu am intelex exact quintessencia (totalitatea) vietii dar ma comport aristocrat ca o forma surpriza pentru impertinenta. Altfel spus, iti dau ce ceri, vezi poate nu faci fata sau mai rau nu pretuiesti ce ai primit asa cum ai cerut! Poftim, atunci, aristocratia cu valoriile ei autentice. Joci cartea ei asa cum o pretinzi? Pe vremuri cand eram doar un adolescent te contraziceam doar ca tu sa te justifici cu un singur scop ...pentru a demonstra in panzele albe ca nici tu nu sti despre ce tocmai tu sustii. "Viata in opinia mea nu are o explicatie anume, ea este pur si simplu asa si trebuie luata ca atare. Putem abera la nesfarsit cu ideia de Zei,Dumnezei,Conspiratii, Illuminati, insa nimic din toate acestea nu ne va putea salva lamurindu-ne , dece toate acestea confuze in aceasta viata. Viata este un fact simplu complicata de poeti si confuza de sarlatani intelectuali ades: preoti,politicieni si instigatori la cauze ce nu fac obiectul realitatiilor. Dupa aceasta viata nimic nu mai poate fi la fel cu ceeace stim ca este de vreme ce corpul moare si odata cu acesta suntem frustrati de lipsa senzoriilor, ori din acest punct de vedere ScyFy daca ar fi o alta viata tot nu ar fi asa cum o stiim pe aceasta si cu atat mai mult... Multmai buna. Daca nu iti amintesti cum a fost inainte sa te nasti atunci sti ce va fi dar nu are sens sa te pregatesti pentru "o viata viitoare" daca din aceasta nu ai inteles nimic cu atat mai mult iata, nu sti despre ce vorbesti." Oratorie publica 2011 Lisboa Equinoxiul de Toamna / Dan Izvernariu

Te nasti, cresti, te maturizezi apoi imbatransti si concluzionezi cumva despre Chao si ordinea in el. La orice concluzie ai ajunge, este momentan pentru ca totul este in perpeetua schimbare, transformare, nimic din ce afost in aceasta secunda nu mai este identic ci poate semana. In acest rastimp ajungi sa cunosti in mod matematic (Fibonnacci) mama, tata, fratele, sora, bunicii, matusiile, unchii, prietnei, colegi de scoala, colegi de liceu, camarazi de armata, de facultate ,parteneri de afaceri, colegi de lucru, amante, sotie, copii, socrii, prietenii ei, cunostiintele tale si a ei, societatea... un cocktail de personaje si valori in care TU existi.

Scoala iti arata, nu te invata nimic! Scoala in opinia mea este un mod in care iti educi spiritul, nimic mai mult. Tot aici decizi proband talentul tau sau ce te cheama catre ...insa niciodata nu vei sti din scoala ce esti cu adevarat daca nu te lasi liber pe calea simtului. Scoala in opinia meaeste obligatorie pentru ca este orientativa , aici iti este aratat, de invatat te inveti singur. Armata este o scoala obligatorie pentru a intelege ca barbat limitele proprii, a le depasii, a fi capabil sa aperi si sa ataci atunci cand viata o cere. Tot aici inveti despre tovarasie la greu, tot aici inveti despre sacrificiul necesar ...despre virtutea de-a fi in serviciul si ajutorul semenului tau pentru o cauza sau pentru viata si moarte. Facultatea este in opinia mea punctul forte ce coincide cu spiritul si genul tau. Fara aceasta nu vei complect niciodata pentru ca nu sti ce vrei sa fi si ce rol sa joci in viata. Dar toate acestea sunt momente de rascruce in care aptitudiniile tale sunt confruntate cu tine insuti si nimic mai mult. Restul vine din ceea ce poti aduce nou prin propria personalitate progresului uman, evolutiei lui. Suntem doar mici piese intrun sistem aflat in progres si transformare.

Societatea Societatea cu modul ei de functionare este pentru mine o piramida de valori ades rasturnata, inversata. Putini vad realitatea, mai putini sunt capabili sa o aplice ...cei mai multi insa traiesc actualmente mahurul diminetii dupa o betie crunta noapte trecuta. Peste acestia sunt marea masa indoctrinata, docila, aburita de religii si mentalisme ce nu fac obiectul une-i vieti libere si eliberate dar care inca mai spera in viata de apoi fara sa stie sau sa inteleaga ca in acest UNIVERS nimic nu este de doua ori identic si ca MOARTEA pune capat tariirilor asa cum le stiim si ca TOTI fara exceptie ajungem la acest stadiu de vreme ce nimic nu este etern, iata chiar si cazul lui Dumnezeu.

Ca PUNK am inteles negand totul ca nu poti nega propria existenta. Ce paradox! Ca sa faci aceasta trebuie sa observi , sa te revolti,sa cedezi impulsului, sa rumegi mai apoi si sa te simti umilit de propria actiune intelegand ca "acum aici" nu poate fi negat oricat am incerca sa spunem ...suntem "doar holograme".

PUNK pentru mine este o filosofie ce face obiectul trezirii. In Univers toate pleaca matematic de la UNU si se dezvolta in (greu de spus!) "miliarde" sa spunem, de lucruri pentru a se cumula mai apoi in UNU sau " ce este acest lucru compus din miliarde de lucruri in totalitatea lui"

Treptat viata te obliga la recunoastere de valori. Nici azi nu contest faptul ca nu mai spun "same all shit!" insa abia azi realizez din ce motiv acest luru se intampla. Vorbeam mai sus de piramida de valori in care doar cativa sau mai bine spus o mica parte sunt capabili sa fie vizionari rationali si apti pentru a realiza ce au dorit ca progres si evolutie sociala. Acum avem o mare problema mica parte a societatii treaza de altfel sperie si pune in confuz marea parte obisnuita sa doarma si sa orbecaie inconstient in "ce o fi o fi" . Nu putem face nimic in acest sens, mai mult, toate visele adevarate ale omenirii pentru un mai bine au pornit ca o conspiratie functionand in ascuns secole chiar ceeace demonstreaza ca lumea in general (textual) este tampita si frana a ideii de NOU/UTIL si FIABIL. Tot acest fapt a atras un curent underground protestatar precum cel PUNK in anii 70s , curent ce a avut si continua sa aibe mai multe nume chiar si in zi de azi.

Normal vad viata ca un haos de valori. Acest fapt trebuie sa existe pentru diversitate, este un lucru cat se poate de sanatos, acea diversitate ce trebuie sa coexiste in armonie, altminteri nu am mai avea referinte iar progresul si evolutia ar stagna.

Inca mai cred in Anarhie pentru ca aceasta pentru mine reprezinta revolta subjugarii sinelui treaz indiferent ca vorbim aici esoteric sau exoteric . Odata ce Sinele a fost trezit si ciocnit cu el insusi prin ratiune nu te astepta ca sa mai ai raspunsuri la acel "dece?" pentru ca minciuna si ascunsul aici nu isi mai au loc , ori orice om treaz isi ridica intrebari si nu mai accepta jumatati de masura. Orice om traieste limitat, orice om care realizeaza ca viata este limitata si ca in acest rastimp a fost umilit, mintit, subjugat, abuzat ...se revolta. Acesta va sti doar catimpul este limitat si impotriva lui si nu mai accepta sa fie marioneta cuiva, marioneta legilor si legislatiilor pe care in esenta nimeni nu le respecta dar pe care toti le pretind ca un fel de preverso contra natura.

In esenta, am ramas PUNK al aniilor 80s chiar daca azi acest fapt nu se mai vede in exteriorul meu. Am avut si multe surprize in Spania si Portugal unde traiesc actualmente sa descopar ca multi eleganti cu aer aristocrat in sinea lor au ramas rock, metal, punk, flower power etc. Acest fapt imi demonstreaza ca aceste curente reprezinta o concluzie cumulata despre viata asa cum este ea fara echivoc insa in care mereu lipseste intelegerea totalitatii ei. Nimeni nu a atins pana azi intelegerea vietii nici macar eu.

#DanIzvernariu #Punk #rationalism #Legendapersonala #Masoneria #editorial

12 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate