Caută
  • Dan Izvernariu

Nu mai vreau sa mai particip la fericirea cuivaLa 49 ani am inceput sa fac calcule estimative in ecuatia: EU , altii, ce am realizat si unde am ajuns. Prea multa educatie umana strica , strica pentru ca orbeste si ajugi precum Bruce Willis ca personaj in filme, arhietipul salvatorului (Hristos sau Iisus* spus neoprotestant) care se omoara si se balacareste cu adepti nu prea adepti in timpul vietii pentru a SALVA SUFLETE de la negura prostiei.

Imagineaza, cand un om rational vrea ceva el va alege mereu ceeace doreste atent fiind la ce se ofera. Acesta nu va lua ceva ce "ar putea fi"; ori realmente este ori nu trezeste interes. Societatea azi, datorita informatiei si a liberei exprimari minte, minte pentru ca joaca excelentul rol al persoanei juste ce mai tarziu nu il mai poate juca pentru ca limita nu ii permite. De aici mariile dezamagiri. Camelionismul probeaza faptul ca persoanele sunt doar inteligente dar nimic mai mult . acestea stiu cum sa se muleze pe standardul social superior insa nu pot proba natural acest lucru pentru ca...laguna educatiei si culturii lipseste. Vrei un exemplu edificator? Il ofer, imagineaza ca acum iti ofer 1000 euro cash pentru a-ti schimba infatisarea. Cu putin bun gust si speculativ vei alege frizerul, manechinul top model din vitrina si "fitezele" high society vazute prin filme sau LIVE . Acest fapt NU VA SCHIMBA comportamentul si calitatea ta de OM de calitate just si cultivat.

O mare parte a barbatiilor si a femeilor , azi, se confrunta cu dilema "ce mi se intampla?" ori pentru ca a pati-to a nu stiu a cata oara, ori pentru ca a incercat insa nu a reusit. Toti acestia (inclusiv Eu) suferim fie de iluzia la care nu suntem atenti cand o patim, fie de minciuna ce o lansam atunci cand ne prezentam dar nu suntem ce spunem ca suntem.

In trecut era mai simplu. Diferentele sociale faceau limita. Ori o printesa se cupla cu grajdarul dar pentru o partida veritabila de sex nu pentru un viitor comun. Este greu de inteles? Eu, grajdar as intelege asta! Azi insa toate si toti sunt "NOBILI" , nobili in ce? Unii au bani insa cultura nu le permite sa se exprime just PRO CONSTRUCTIVISM dar desigur pentru consumism si "wow" : exchibitionism gratuit. Ai cazut in capcana expozitionismului? Ok, plateste tu apoi factura . Pentru ce iti plangi de mila?

Am ajuns la rationalul "fascist" in care fac diferenta intre oameni, apoi intre valori dupa cum gandesc si practica gandul propriu. Vreau sa vad cad de JUST UMAN ESTI. Vreau sa vad in tine: cultura, maniera, educatie inspiratie din acestea si nu din Irational.

Viata nu poate fi la intamplare de vreme ce o traiim limitat si nu poate fi oricum de vreme ce avem ratiune, exemplul vietii, jaloane, exemple... Unde ajunge Progresul daca viata este cum o da Domnul? In baza ratiunii spun?!

Incearca sa fi TU asa cum esti. Minciuna poate fi o amanare dar sa sti ca daca este definitiva este impotriva ta odata si in aceasta ideie istorica o sa suferi, ori ca te-ai mintit, ori ca ai mintit si nu ai putut onora materializand/proband ce ai spus anticipat ...gandind ca poti sau ca o sa fie.

O mare parte a cupluriilor azi sufera de HOAX datorita informatiei rapide si comparative. Ieri nu existau retele sociale... adevar, cei ce nu sunt obsedati sexual vor sti sa utilizeze acestea ca un fact incredibil realizat azi... acel gand la gand sau de la intelect la intelect in care lagunele cuplului se vad comparativ in timp si prin exemple ratiunea inainte de fact sau invers. Inca din 2010 ,poate mai devreme, Facebook spre exemplu a trezit multe minti din adormirea si abureala existentiala a cuplului in care Eu-l era aburit de fapte mistice si mistificate, "este proata mea, prostul meu...este ceva" , NU! Sunt mereu altii mult mai buni si mai trecuti prin intelegerea justetii vietii in scurtul timp ce moartea il ofera ca "vacanta".

Azi daca ar fi sa te invit la o cina doar de amorul, amorului... si mi-ai spune o prostie intelectuala bazica, Adio sex dupa! Sunt sincer si recunosc ca daca la prima ca aspect m-ai fentat, la a doua , Adio. Viata este in sens unic, limitata precum spatiul vital in Univers, nimic nu este fara limita, fara judecata sau fara consecinte.

#Legendapersonala #rationalism #DanIzvernariu #EditorialdeDuminica

51 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate