Caută
  • Dan Izvernariu

Obsesivul Rosé Iberic (2) JPEG.Notes


Obsesivul Rosé Iberic (2) este o scurta nota luata ca imagine viitoarei mele cliente in Toledo , Es. cu mentiunea, eu chiar nu sunt "Clarice" de aceasta data.


Obtin un job la 100 km de casa, din Madrid in Toledo.

Tema simpla , portret, instantaneu mediu urban, detaliu ...toate in amniera revistei de lux/art.Cel mai usor lucrezi cu oameni cultivati, nu des intalnesti dar intalnirea este o placere.

Propun clientei mele un preview de fotografie pentru a studia mai apoi unele expresii/lumina/ efecte... ce ar putea avantaja subiectul in ziua fotografiei definitive.

Poate suna putin neobisnuit , repet, nu sunt fotograf profesionist sunt un tehnic al preucrarii imaginii digitale si dupa ani de experienta, studii si licente am pretentia de la mine ca atunci cand fotografiez sa nu ratez ceeace am imaginat ulterior .O astfel de sesiune este in fapt o preparatie pentru un lung proces de post productie greu de realizat pentru rateuri sau o placere in lucru pentru o baza de imagine absolut corecta.

Azi suntem la faza: studiuImportant este ca ne intalnim la un coctail fara pretentii in Toledo.


Clienta ma cucereste imediat doar prin simplu fapt ca este imbracata rafinat si mai ales in culoriile ce ma obsedeaza nuantele iberice ale combinatiei de: crem/roz/olive/ verde pin si/sau auriul murdar al spicului de grau.

De data aceasta, am un alt gen de client fata de articolul cu titlu similar Obsesivul Rosé Iberic.

Un client de familie cu traditie, cultura rafinata, in plus varsta.Clienta mea isi doreste cateva portrete cu mentiunea , cat se poate de naturale in expresie si incognito daca se poate. Un lucru nu tocmai simplu pentru ca odata trebuie sa cunosti foarte bine persoana pentru a anticipa gesturi si mimica si a doua , trebuie sa ii scoti in evidenta trasaturiile ce o caracterizeaza avand grija sa nu lezezi cumva...facand un lucru bine facut insa gresit perceput de client.Intalnirea noastra este aproape de apusul soarelui, pe o lumina calda de vara, rosie.Insotitoarea ei, de clasa egala ei. ne tine compania , ambele elegante vreau sa spun in final.

Dupa un timp de dialog divers le cer un minut pentru a ma retrage la o masa invecinata pentru a-mi insera cateva idei in notes.

Pare ciudata si bohema ideia mea insa trece lejer in intelegere, probabil sub pretextul "artistii sunt toti ciudati".

Din perspectiva alaturata, discret surprind cateva stari de dialog si semiprofile pe care le fotografiez alla papparazzi, fara prea multa pierdere de timp.Fotografiez de jos, adica fara sa privesc prin obiectiv, de mod discret privind doar la ecranul monitor cu aerul absent astfel incat sa nu fiu surins asupra faptului.


Dupa 10 min. ma reantorc la masa, ...fac un slide show a celor cca 40? fotografii trase de la 20 m distanta .Doamnele se entuziasmeaza de cateva, ba chiar imi solicita ca 4-5 sa le las aidoma fara sa le mai prelucrez.

Rasuflu cumva usurat.

Poti fi profesional super+ dar daca nu cazi pe voia clientului asa cum el insusi o simte chit ca ai incercat sa ademenesti sugerand... tot degeaba este. dar...dar, poti avea noroc la prima!

Acum sincer, chiar sunt incantat de subiectul meu, (doamna in rochie roz) pentru eleganta, aer distins si relaxat (firesc!) si pentru faptul ca are ochi pentru a alege Art.

Ramane un caz deschis urmand sa stabilim acum ziua sesiunii foto.

In astfel de situatii, ca in orice in viata, persoanele se intalnesc si plecand de la acest punct al ciocnirii prin cunoastere acestea devin disponibile sau indisponibile continuarii relatei proaspat facute.

Educatia si cultura practicata sunt platforma pe care se disputa DA sau NU.

#PostProduction #DanIzvernariu #Vintage #PostProductie #Legendapersonala #modelling #Boehmia #luxfashion

13 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate