Caută
  • Dan Izvernariu

"Impreuna putem zbura mai sus"


In afara masinilor de traditie, lux, imi plac avioanele si chiar unele ambarcatiuni dar toate acestea pentru un singur motiv : imbinarea tehnicii cu designul de lux, pe cat mai minimalist si mai bine trasat pe atat mai incitat pentru mine. Am lucrat cativa ani buni in Portugal la O.G.M.A. ( Indústria Aeronáutica de Portugal S.A.) in cadrul structuri solide de fibra de carbon (FCO) ,productie de componente de rezistenta si panouri interioare pentru diverse avioane din forta aeronautica sau civila, in special avioanele: C130 Martin Lookheed, Dassault, Boeing, helicopterul NH90, si alte diverse contracte.

O tehnologie avansata a tesutului de fibra de carbon de inalta rezistenta, durabilitate si fiabilitate si foste probabil structura caroseriei auto a viitorului.


Despre avionul de lupta mai putin pot spune dar despre avionul civil Boeing ca este preferatul meu, in special Boeing 777-300ER (77W) cu care in fapt am parcurs in total peste 60.000 km Lisboa-London-Shanghai-Auckland NZ. Este interesant sa parcurgi peste 60 ore de zbor (doar dus!) cu avionul la care ai lucrat la contract vazand astfel piesele (panouri) interioare sa exterioare pe care candva le-ai modelat. Aceasta la cca 1.000 km/h si la peste 11.000 m altitudine de pe o emisfera pe alta... un moment cat se poate de retrospectiv in memorie privind: seriozitatea ta, constiinta muncii si calitatea ei strict respectata. Doar aici si in aceste conditii poti intelege mai sincer ce inseamna constiinta muncii si ce anume depinde de aceasta intre viata si moarte.

Luxul interior Jaguar ( si numai acesta ca brand dar cu referire la...) cu designul lui specific, aerisit si elegant ca spatiu, excelent antifonat si bine executat din perspectiva safety iti inspira calatoria confortabila de la business class . Poate ca acesta este motivul pentru care am ales Jaguar ca brand atunci cand am cumparat in defavoarea altor marci des intalnite insa de clasa de lux egala.

Raman un adept al ideii :lemn, piele, textura de carbon perfecta ca suprafata in defavoarea vizibilului plastic imitand textura pielii, lemnul sau mai rau privind la acesta din perspectiva calitatii slabe la imbatranire.

#PostProduction #DanIzvernariu #Luxurycars #Airplanes #Jaguarcars

18 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate