Caută
  • Dan Izvernariu

JAGUAR XF Exe.


Lansat in anul 2007 ca replica moderna a Jaguar sType (1999-2007) si ca un monovolum de dimensiune mijlocie a clasei de lux executiv. Vezi detalii in Wikipedia Jaguar XF .

In opinia mea ca owner Jaguar , adio romantic!


Critica generala a membrilor cluburiilor Jaguar privind noua linie este in special adresata designului. Odata ca, la prima vedere ar parea a fi un Ford clasa de lux (chiar este platforma Ford!) si a doua, cam prea mult plastic in interior. Clar, este o masina impecabila insa ii lipseste personalitatea.

Recent am facut un test drive si pot spune ca linistea profunda din interior, "maraitul" specific Jaguar dat de tobele de esapament la acceleratie SPORT nu s-au schimbat , ambientul interior aduce usor aminte de Boeing. Sincer in opinia mea, designul pe PC bazat pe programe de platforma in care este luat in calcul studiul aerodinamicitatii ce da forma, siguranta, volumul interior /confort a cam devenit atat de apropiat azi ca rezolutie finala incat nu mai spui incognito :" Wow! Uite un.... (masina model)" ci stai putin sa o observi intuind cam ce ar putea fi. Acea stare ed confuz pana ce te dezmeticesti. La sincer, indiferent de marca, masina de lux pe cat de veche ca productie pe atat de "sexy" si cu o personalitate fara echivoc.

Putin dezamagit de modul cum evolueaza viata. Progresul a transformat azi cam toate in impersonal, nu poti sa nu observi aceasta. Prefer minimalismul clasic ArtDeco decat cel contemporan , rece si distant, eventual, agresiv.

#PostProduction #DanIzvernariu #Jaguarcars #Luxurycars

11 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate