Caută
  • Dan Izvernariu

Scurta istorie despre Vintage Cocktail


Cocktailul este in fapt un eveniment pre-cina. Acesta se desfasoara intre orele 15 si 20 in general odata cu incheierea pranzului cand se servesc bauturi digestive, cafea, s.a.m.d. . Evenimentul cocktailului este unul elegant-lejer. Rochiile purtate au cunoscut serioase modificari odata cu moda, incepand cu anii 1930, incheierea Prohibitiei si sfarsitul Primului Razboi Mondial.


Lejeritatea eleganta despre care va vorbesc se refera la faptul ca modelul (croiul si textura) rochiei nu presupune mult detaliu precum acesoriile (bijuteria) generalmente lipseste , acestea fiind atribuite rochilor , tinutei de seara, cina. In functie de posibilitati sau de rang social ,rochia in sine poate avea o versiune mai putin formala sau o varianta de lux dar ambele lejere chiar si pentru un dans bossa nova. In anii 1940, Dior a fost prima marca ce a pus eticheta "rochie cocktail". Ceeace va prezint eu este un model anii 1950 /60 si are o tematica anume, RACING Cars. Este bine de stiut ca astfel de evenimente sunt in general organizate cu o tematica anume, fie un eveniment monden, fie o expozitie auto , fie un aviation show sau un party de amorul artei insa anuntat ca "special" In Madrid, moda este ca design asemanatoare celei britanice, astfel incat mi-a fost usor sa asociez tinuta lui Doris (sotia mea, vezi link page in acest website) "UK Marine" pentru un cocktail asociat cu brandul Jaguar Classic Auto , club din care facem parte ca owners. Preview page:


Lumea in general traieste in graba, actualmente. Multi doresc insa putini reusesc pentru unicul motiv ...ignoranta. Lumea in general este atrasa de ceeace sticleste, tot ea este nemultumita la final de ce a primit. Rochiile Vintage, tinuta de golf masculina in ciuda faptului ca presupune o eleganta deosebita sunt mai putin costisitoare azi decat imbracamintea top lines din vitrine si in plus, sunt la o calitate excelenta fata de materialele uzate azi doar pentru...moft! Important, clasa sociala mediu inalta incepand cu anii 1930 a decis sa prelungeasca pana seara un eveniment. Din acest motiv a gasit bohemul suficient pentru a socializa dupaamiaza in eleganta, lejeritate si stil. In Portugal in general noi numim aceasta "Cafe a tarde" moment in care , vara, ne retragem la umbra pentru siesta servind cafea, vinuri usoare reci, sau cocktailuri long drink povestind despre una sau alta si asteptand ora 21 pentru cina.

#PostProduction #Vintage #luxfashion #Jaguarcars #modelling

31 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate