Caută
  • Dan Izvernariu

Eu "Lucifer" : As fi putut sa imi schimb viata complect


Asemeni intregii lumi sunt eu. Deosebirea insa consta in faptul ca desi eu stiu (multi, nu) totusi ma incapatanez sa fac ce imaginez, gandesc si concluzionez urmand mai apoi sa ma plang ca "viata este stupida". Nu, stupid sunt doar Eu!

Lumea in general (include , eu) asteapta schimbarea sau macar un capat de ata privind aceasta. Cand o primeste , uita ce a vrut sa faca impingand inainte morala si etica, altruismul idealuri ce nu fac obiectul discutiei cifrei antagonice : DOI.

Viata mea s-a schimbat radical, emigrand la vest din anul 2001. Sub un alt cer, alte influente si traditii viata mea a devenit alta dupe 33 ani traiti in Timisoara. A fost vointa mea, am ales asta si am trecut prin mine insumi acest lucru astfel incat am devenit mai portugues decat portuguesii. Mereu ma lamentez spunand ca nimic nu este etern, dar ar putea fi prolungat in existenta prin negociere deschisa cu propriul sine si terti. O negociere corecta si rationala urmata de fapt implinit si nu de minciuna si dezamagiri. Aici depinde de cat ai fost de dresat in educatie acasa, pe cat mai "bun" pe atat mai prost pentru ca iata, viata este intre DA si NU, balacaria fiind acceptata dar daca este motivata si posibil corectionala in tmp.

Doar familia mea actuala, mai ma tine ancorat de trecut...cu viciile ei, cu politica ei, cu partiile pozitive si negative ce amintesc de un trecut ce a fost schimbat cumva. Parte din educatia militara a tovarasiei in lupte trecute, parte in valori minime insa insuficient motivata de tandem evolutiv , parte educatia religioasa acum in adormire insa cu efect nebanuit in constiinta. Un fel de a spune: ma sacrific ca asa este "normal" insa scuip pe ideie la prima din culpa tertilor...ce perversiune! In principiu nu sunt un rebel oricat as vrea, sunt doar un revoltat..acela care te intreaba cum vrei sa joci, care sunt regulile tale, le insuseste si mai apoi constata ca...tocmai tu nu le respecti! Antagonica cifra 2 nu permite aceasta oricat ai incerca pentru simplu fapt ca progresul si evolutia este diferita de la persoana la persoana (fiecare cu ritmul si stilul ei) sau pe cat pot cuprinde in intelegere intelectuala persoanele amestecate in fact.

In orice exista limite. Pe cat de credincioas ai fi pe atat mai mare dezamagirea. Loialitate absoluta nu exista, undeva trebuie sa minti insa daca minciuna a fost acoperita de justificarea progresului isi are sens dar daca este vulgara cu atat mai rau.

Cupluriile sunt pure asocieri temporare, totul este temprar, asta este ce nu vrem noi sa intelegem.

Pot fi definitive daca s-a ajuns la reguli tacite insa in cupluriile liberale, libere unde discutia oricare ar fi este franco si rationala, minciuna nu isi are sens si mai mult face sa dezamageasca si Zeii a tot intelegatori.

Majoritatea se plang de aceasta. Majoritatea stiu ce trebuie sa faca indiferent de urmari imprevizibile insa nu fac. Omul se teme de necunoascut si iata prefera mocirla.

In ultima decada am avut doua ocazii sa schimb radical sensul vietii mele. Una pur rational fara sentiment si alta pe muchie de cutit . Am sa vorbesc despre a doua, prima fiind doar un fapt tehnic de afaceri si nimic mai mult!


Imagineaza ca in viata ta totul merge stramb si la intamplare, ca nu mai exista control indiferent cat de democratic si liberal ai fi. Ca viciul a ajuns sa bata ratiunea sau ca impulsul este mai puternic decat gandirea acctionand simplu, animalic si fara logica in baza experientei anterioare.

Sunt pe o terasa. Obsesia fotografiei ma determina sa imi port aparatul de fotografiat oriunde merg, pentru scene, pentru backgrounduri, pentru...amorul artei. 3 secunde de privit ochi in ochi in cultura portuguesa inseamna mai mult ca "ceva" , plecand de la acest eveniment masurat in secunde poti modifica un viitor intreg sau sa lasi la voia intamplarii sa curga tot astfel incat la final a fost...doar un moment de autoevaluare si nimic mai mult.

Ca o persoana experimantata, stiu cunoscandu-ma si nu ma insel niciodata atunci cand sunt intentionat evitat dupa 3 secunde ca in spatele acestu-i fapt se ascunde o pasiune. Este acel simt chimic ce trece in alchimic daca se trece.Fapt verificat in cei 49 ani de existenta.


Privind la ea, am realizat ca este un match, in acest flirt mereu exista acel ping-pong oferi si astepti sa fi servit. Daca se reantoarce dupa un timp si accesezi imediat, este BINGO. Astfel de situatii eu le denumesc portaluri dupa 30 si de ani de studiu Carls G. Jung, esoterism, psihoanaliza... ele exista mai ales daca vrei sa le vezi intelegand prin aceasta ca , nimic nu este la intamplare.

Au mai lipsit (intentionat prin retragere) cateva secunde pentru a confirma disponibilitatea mea si deschiderea mea catre schimbare radicala in viata. O sa te intrebi: "devreme ce el scrie asta , regreta ceva" da, am sa iti raspund ca regret ca nu am dat sansa progresului meu si al tertilor preferand staticul blur de 33 ani. O magarie ce nu are a face cu concluzia ratiunii in baza experientei anterioare clar concluzionata.


Nu ii cunosc numele nici azi, am furat cateva imagini ale ei pentru a fixa evenimentul im memorie ca un repros atunci cand incep sa ma autocompatimesc spunand ca sunt idiot. In astfel de cazuri poate fi totul sau nimic diferit decat o alta nuanta, insa nu putem sti pana ce nu incercam.

La baza actului meu am fost slab in ciuda revoltei mele, in ciuda concluziei ratiunii mele, in ciuda educatiei prin care paradoxal am terfelit ideia de corect umilind un vis ce ar fi trebui sa fie realitate. Sa fi uma pro uman inseamna sa ai o limita de toleranta, atata tim cat esti tolerat. Tot ce trece de aceasta limita este destinat pieirii.

Observa, lumea merge la Biserica (Templu, Moschee, ...) sa se roage si sa asculte despre "cum ar fi mai bine" pentru ca la final toti sa agreeze cu teoria pana ce au trecut pragul catre afara , unde toti repeta karma ...altminteri neavand pentru ce sa se reantoarca cerand scuze idolului Divin.

Mereu spun, "pana si in Tantra exista un paradox, egoismul" nu poti face Tantra cu oricine in absenta chimicului chiar daca Tantra spune: "Ofera si nu astepta sa fi servit".

#EditorialdeDuminica #DanIzvernariu #Erotic #Lisboa #Alchemy #alchimie #rationalism #Legendapersonala

35 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate