Caută
  • Dan Izvernariu

PUNK NOT DEAD! A tomar por culo!


Dragostea este libera si anarhica pentru ca apartine sufletului

Din anul 1983-84 (in Timisoara) am devenit adept 100% PUNK. In general nu alegem rational, alegem ce simtim sau cu ce, cine ne asociem in viata. Ratiunea este plan secund pentru ca o dicteaza cumva Spiritul si nu Sufletul , acea entitate atat de nehotarata , schizofrenica si paranoica ades. Sufletul este sensibilul bolnav ce alearga dupa idealuri, himere, vise, ... aici nu este nimic rational, ordonat, focalizat...este haotic. Ordinea in Chao se poate vedea aici ... "sa plec sau sa raman?" The Clash . Am ramas PUNK inca de atunci chiar daca multe am schimbat. Nu mai sunt un PUNK adolescent dar am ramas un PUNK profund filosof incercand sa deduc si azi la 49 ani ce anume vreau daca ...tot nu stiu cum ar fi mai bine.


In cei 33- 34 ani ce s-au scurs de la initierea mea in PUNK, am schimbat radical multe, idealuri ce mai ieri erau pur antisociale (ca adolescent, normal!) la stilul aristocrat de azi, de la impulsul la care cedam "mai ieri" la asezarea matura de azi, gandire/impuls. Viata schimba omul insa nu in strafund sau in acea "platforma" asa cum a fost instalat la nastere (sic!) . Am putea spune omul nu se schimba ci se adapteaza!

Sunt bucuros si dece nu ma emotionez sincer cand azi 34 ani mai tarziu inca mai intalnesc pe strada un PUNK, pustime, adolescenti ce inca mai asculta sau stiu cine este SexPistols, Rammones, The Clash, ... Am chiar o cunostiinta, ce ma serveste ades aici in Madrid la statia de benzina ce este mai tanar ca mine cam cu vreo 15 ani dar care este tuns si cunoaste totul despre PUNK. Ma intreaba intro zi: - Cum asociezi PUNK cu stilul aristocrat? Ii spun: - La varsta mea bro, familist si incadrat social am ramas acelas insa m-am saturat sa protestez singur in societatea perversa asa ca m-am camuflat. am ramas punk , ma prezint ca ei dar cand este sa "a tomar por culo!" le-o servesc neasteptat in maniera noastra fara sa clipesc. Radem si imi spune " Punk not dead!" ii raspund " No future!"

Incognito am gasit un subiect intro discoteca, o punk-ista asa cum erau pe vremuri prietenele mele din gasca mereu mobila, anarhica, haotica, libera si "acum aici, o facem sau nu?" Nu ii cunosc numele, poate nici nu este elocvent pentru Legenda mea personala, mai important este ca...am intalnit.


#Punk #DanIzvernariu #PostProduction #rationalism #modelling

26 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate