Caută
  • Dan Izvernariu

2001 JAGUAR sType Executive


Este imposibil sa nu iti atraga privirea pe strada sau sosea! Lungimea, forma de felina, aerodinamicitatea imprumutata din designul aeronautic, iti va sugera imediat ideia despre: lux combinat cu sport, confort si siguranta, liniste... " Grace, Space, Pace" este logo-ul modelului lansat in anii 2001-2002. In ciuda dimensiunilor mari , manevrabilitatea este cea a unei biciclete lansata in plina viteza intre obiecte fixe.


Cunoscatorii stiu, spatiul de la bord este atat de mare incat si cele mai lungi picioare de manechin vor incapea relaxat fara a lovi cu genunchii marginea torpedoului.

Pe scurt istoria masinii este asa, In anul 1999 in Birmingham UK este lansat primul model sType ce are un alt design decat cel din imagine din perspectiva front, doar! In 2001/2002 si 2004 apare remodelarea frontala prin designerii: Geoff Lawson (1995) Ian Callum (2004 Facelift) Ideia : platforma Ford, combinatie interior exterior ca design intre Mercedes Benz AMG si BMW clasa 5. S-a dorit o masina executiva sport/elegant capabila sa faca fata situatiilor, drumurilor lungi si a ocaziilor deosebite ca eveniment. Succesorul ei este actualul JAGUAR XF. Dotata v6 sau v8 cu o putere cuprinsa intre 280 si 390 hp. in functie de model, aceasta beneficiaza de optiunea la bord, SPORT ce amplifica potenta motorului in panta sau plecare de pe loc. In plus beneficiaza de antiderapaj controlat computerizat.

Actualmente(2017) este o masina ce poate fi gasita la diverse preturi functie de starea in care se afla incepand de la 4800 pana in jurul lui 12000 euro la secound.

In anii 2000 lansarea sType a fost incununata de prezenta lui Sting iar clipul "Desert Rose" este despre acest model.


#PostProduction #DanIzvernariu #Jaguarcars #PostProductie #modelling

12 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate