Caută
  • Dan Izvernariu

Originile evolutiei Eu-lui ( Solstiul de Vara 2017 ∴ 6018)


Intrebari si dileme pentru ziua Soarelui din Solstitiul de Vara 2017 / 21.06.2017 N.

Poate ca Dumnezeu a creat tot si toate insa nu a putut creea Inconstientul de care El insusi a fost inspirat!

EU, Lucifer:

Daca am cunoaste si am procesa ce am aflat (rationa) am putea deduce si demonta misticul ramanand cu adevarul pur fara povesti. Denumesc "mistic" tot ce tine de acel necunoscut/inexplicabil , limitat stiintei pentru simplu fapt ca daca nu cunostem acel known how si prin urmare plecand de la defectul gandirii dat de iluzie, tot ce tine de CE este si CUM este daca nu este cunoscut si perceput, este MAGIC.


Dan Izvernariu Alchemist and traveller in my Personal Legend from Darkness to Light , M ∴ B ∴ .Jungian philosophy

Anul acesta 2017 (∴ 6018) de Soltitiul de Vara in Emisfera Nordica, am sa prezint o serie de idei imprumutate si procesate in memorie atat ca aceasta a putut cuprinde in propria limitare a semenilor mei adepti a Templului Theosofic. Astfel am conchis odata cu Rudolf Steiner (anii 1930) ca acel copil fara experienta de viata poate sa se percepa din afara lui spunand despre el insusi ; cumva inteles, la varsta copilariei fragede ideia de (i.e.) : "- Ce face Dan?" "- Dan se joaca" "Cum se joaca , Dan?" "-Dan se joaca frumos" ...releva un fapt ce vine de undeva de la originea Creatiei, Divinul e spune cumva similar in Biblie, Cap. 1 : Alin. 1 "La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." (Iata sa spunem, El se joaca) etc... Alin. 12 "Pământul a dat din sine verdeaţă: iarbă, care face sămânţă, după felul şi după asemănarea ei, şi pomi roditori, cu sămânţă, după fel, pe pământ. Şi a văzut Dumnezeu că este bine."

! Repetam impreuna: "Şi a văzut Dumnezeu că este bine."

In justa analiza acest ultim aspect este echivalent cu ceeace , Dan (i.e., mai sus) spune: "Dan se joaca frumos" (automultumirea).

Iata dilema. daca Dan pamantean, muritor, imperfect si limitat nu realizeaza faptul ca el insusi este o entitate dar se vede din afara lui ca ceva, atunci insusi Dumnezeu afirmanand ca " a vazut ca este bine" de nota similitudine, atat Dan cat si Dumnezeu pana la un punct au ratiune (constiinta) insa pana acolo ambii sunt inspirati de ceva... de acel INCONSTIENT. Am mai putea crede prin urmare ca Dumnezeu (in baza scrieriilor Biblice) este la fel de inconstient pe cat un copil , sau, cu nimic superior noua. In Sec. XX, in jurul anilor 1919 , apare o noua credinta privind Geneza in care ideie, Divinul era realmente un idiot (nu mai mult decat eu sau tu) ce facea glume si se juca, SE JUCA, cu Creatia. Vezi Azathot sau Idiot God.

Din acest punct de plecare am putea crede ca totul a fost o joaca, o experienta , mult probabil o clonare a actualului uman in care reusita "Divina" am fost creati fara a avea o explicatie. Mai profund ca , noi stim ceva relativ despre cum am fost creati dar nu stim mai nimic despre cine a creat Creatorul .

Dumnezeu in perfectiunea Lui asa cum ne este implementat crezul , ar fi trebuit sa fie absolut rece la rezultatul creatiei lui de vreme ce stia reteta. Pentru ce atata auto multumire? Explicatia ar fi unica: A fost o intamplare fericita chair si pentru Divin. Ce rezulta de aici? Faptul ca Perfectului este atribuit perfectul si nu imperfectul asa cum, iata intreaga Creatie este facuta. Am mai putea banui ca in atata perfect Divinul a realizat ca nu poate avea progres si prin urmare a creat Imperfectul insa , iata si acest lucru l-a facut , probat Biblic, inspirativ precum eu sau orice alt artist o face...o arta in care predomina omisiunea depre care nu putem vorbi pentru ca nu stim despre ce vorbim de vreme ce Inconstientul inspirativ este inca un spatiu negru/obscur. Nu cred in superioritatea Divina ci cred in experienta de laborator petrecuta cu milenii de ani in urma. Ce va scapa mereu din vedere? Faptul ca toate provin din ceva, toate au o radacina ins putine au RATIUNE.

#Alchemy #PostProduction #rationalism #Legendapersonala #Psihologie #Masoneria #Freemasonry #Esoterism #danizvernariublog #SummerSolstice #Theosofie

58 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate