Caută
  • Dan Izvernariu

Totul este gresit in viata mea.


Despre "victima propriului ritual" In Editorialul de Duminica am sa iti vorbesc despre faptul ca si eu si tu, rationali suntem niste tampiti incorigibil. Sunt unul din ce care au inteles, au studiat, au exersat insa nu au materializat si solutionat tot ce au luat la Cunoastere. Una este sa spui "cunosc" pentru ca ai aflat, alta este sa spui "Cunosc" pentru ca diferenta fata de prima , a doua, este practic "stiinta" in Labirintul vietii.Tarziu, dar nu in ultimul ceas. La ce folos, ma intreb, daca "Illuminatti" este in final un tampit in practica?!

Imagineaza ca esti sub hipnoza, in acea hipnoza este un vis abstract in care "filmul" este... te aflii intro padure umeda, intunecata in care mergi si mergi si mergi asemeni unui film looping . Pleci de la un punct si ajungi in diverse secvente in acelas punct. Un fel de zi incheiata mereu in acelas punct, la seceventa data initial orice ai face. (Same shit differnd day) . Sti cine este de vina in acest caz?


Eu sau TU daca acest lucru ti se intampla realmente?

Imagineaza ca esti turist, parcurgi o distanta intrun loc absolut necunoscut. Dupa un timp incepi sa inveti "taina naturii" si atunci in loopingul 2 (tura a doua) chiar bazat pe semnele cunoscute (la stanga, la dreapta) date de altii tot pierdut esti , cauza a impresiei greste ce o ai despre viata. Sti dece se petrece acest eveniment mereu, mereu...in viata ta? In opinia mea, din cauza faptului ca odata viciat de vicisitudiniile vietii devii un pasiv, victima a propriului "ritual" in care TU (Eu) crezi ca virtutea ta este cea mai extraordinara si mai superioara posibil, fel in care si acctionezi. In secunda instanta apar eroriile si acel interminabil punct looping al vietii dat de erori involuntare in care mereu ma hotarasc una dar fac alta pentru ca pun inaintea mea pe altii si nu Eu insumi asa cum simt ca trebuie sa fie. Chiar educatia crestina este eronata in acest sens. Nu poti ierta si te plange (de mila) la nesfarsit pentru acelea-si principii abordate .Altminteri esti un purtator de ratine fara ratiune. Ce paradox! Rationeaza, cum este sa fi perfectionist intro lume absolut imperfecta ce se hraneste cu bunul tau dar face contrariul. iti vorbesc despre Entropie, deci, asa trebuie sa fie de vreme ce entropia exista... "tot ce consuma este la randul lui consumat, macar de propriul ego, vezi cazul Soarelui ce ofera dar nu primeste nimic in schimb , consumand-se pe sine propriu"?

Daca spunem ca viata este compusa din N oportunitati. Cum se face ca mereu alegem aceeia-si cale batatorita in care suntem mereu nemultumiti, fault-tat, folosit? Desi stiim bine din vechea anterioara experienta ca acest drum pentru noi nu este bun. Totusi alegem calea " victimei" ca deh, asa este moral crestin. Daca nu ai o satisfactie intelectuala in aceasta viata cand o vei avea? Dupa? Te pregatesti sa ai o viata mai buna dupa...in loc sa veghezi si raglezi cea actuala? Esti mai tampit ca mine! Dupa aceasta viata corp/intelect legat la senzori , nimic nu mai poate fi la fel si atunci? Despre ce anume vorbesti in lipsa de experienta? In fapt, aici intervine crezul speranta si naivitatea noastra ce ne determina sa mai facem "o tura" (looping) in acelea si conditii insa altfel spus. Cu propriul accept !

In general astfel de situatii se produc pe un fond anterior in care daca am invatat sa mergem pe un drum orientati de semne, mergem precum magarii chit ca pretindem ca avem constiinta. O fi lupta intre pasiv si activ? Lupta in care ne regaesim sperand insa niciodata nu primim pentru ca... ?

De aici incepe mocnita revolta interioara ce aduce schimbarea sau repetarea karmei. Ca sa te schimbi in aceste cazuri ar fi sa faci ceeace altii ti-au facut. Iti pare rational acest lucru? Iti pare corect, esti de plans? Nu cred! Rational, NU!

Exista persoane ce evolueaza concluzionand experienta anterioara, exista persoane ce desi au vazut, palpat, inteles sunt sortite repetarii Karmei . Dece fac aceasta? Din prostie crasa ; numesc prostie aici, incapacitatea de-a iesi din looping. Este gresit?

Aceste persoane ca gen ultim aratat mai sus nu au capacitatea discernerii asupra momentului noii incercari ci vor repeta la nesfarsit gresala anterioara mereu altfel insa cu rezultat identic. Vor pleda ca victime spunand: " eu nu pot mai mult " sau " nu sunt inles" cel mai ades! Recunosti ca iti este apelat spiritul de rezistenta si buna intentie in evolutie cu pretul tavalirii proprii in mocirla vietii compusa din idioati, incompetenti si limitati? Viata ta este limitata, atat de limitata incat acest timp pierdut ZBIARA!!! Cui ii va parea rau in ceasul de apoi? Acel moment roll back in care vezi ce nu ai vrut sa vezi in viata ta?!

Consider persoane "reduse" acelea ce in general par dragute, amabile, senine. In spatele faptului ai sa gasesti in profunditate, multa simplitate , periculos de simpla. In general persoanle care nu se tem de nimic "nu imi este frica!" , sti cand spui ca "nu imi este frica"? In momentul cheie radical extremist in care totul este "merge ori crapa" rational, nu poti afirma asta.

Exista doar un singur moment in viata omului treaz in constiinta, acela in care nu mai exista compasiune ci numai istorie si concluzie bazata pe aceasta. Concluzia JUSTA , daca continui nimeni nu este vinovat decat doar tu insuti acuzand stupid pe altii, daca o rupi nu trebuie sa mai gresesti punand noi reguli in "noua viata" si alegand absolut rational, este sau NU este ccea ce vezi TU (Eu) despre viata ca adevar.

#rationalism #DanIzvernariu #danizvernariublog #Psihologie #Boehmia

78 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate