Caută
  • Dan Izvernariu

Sunt un tip desuet?


Imi pare ca, da, de vreme ce ma imbrac classic, ma comport dupa regula "omului cu reguli" asa cum societatea l-a invatat pentru ca tot , ea, sa nu respecte nimic in realitate.

Imi desfac un Chardu 12 ani, aprind o lumanare in sfesnic si o tigara Davidoff , ce ma costa daca fac aceasta? Parcurg lista de e-mails, clienti si ma intreb daca nu cumva viata a luat razna-rapa sau eu nu mai inteleg nimic.


Observ ca tot ce azi se traieste se traieste fractionat dar mai ales superficial. Un fel de masturbare obsesiva si repetata zilnic. Nu stiu, cum de am reusit performata de a fi atat de in urma cu actualizariile de sistem social. Inca imi fac fotografiile cu o camera de fotografiat adevarata, vorbesc la un telefon normal, ma imbrac in spirit dign masculin, stiu sa curtez o femeie ce dupa nu mai are nevoie de act sexual pentru satisfactie, citesc carti scrise pe hartie, am ideie cat trebuie sa beau si cand trebuie sa ma opresc, stiu sa ocolesc de la distanta conflictul iar daca am hotarat sa "te impachetez" chiar o fac real.


Poate ca varsta m-a schimbat fixand valori autentice probate, materializate si nu banuite sau virtuale dintro lume a "Eu-lui" in care doar tu singur esti traiind iluzii in aplicatii si programe virtuale. Pentru ce ar trebui sa imi iluzionez viata daca imi lipseste palpabilul?

Oamenii azi comunica mai mult ca deobicei in trecut. In aceasta comunicare nu este nimic altceva decat o imagine virtuala ce nu are corespondenta in realitate fata in fata. Observa, multi scriu filosofii incredibil de bine puse la punct insa in realitate nu compara cu ceeace spun. In exemplu as folosi cuvantul "liberalism", teoretic toti stiu cam ce inseamna asta , mai mult unii chiar merg pana in panzele albe cu ideia in sine pentru ca in realitate sa nu fie capabili sa presteze ca liberal sau "open mind" daca este sa o extindem ca ideie,


Asa apar surprizele si mariile dezamagiri.

Cu aproximativ 30 ani in urma se vorbea mai putin si mai concentrat dar se facea mult mai mult. Azi insa este contrariu, in explozia de informatie oamenii au chiar senzatia ca stiu tot ...am spus bine "au senzatia"; realitatea este ades o palma si un camp al confuziei in care ajungi perstand astfel, sa crezi ca viata este o porcarie. Confirm, este daca prcedezi astfel!

In secolul trecut show-ul apartinea artistilor ce bucurau publicul. Azi publicul face show-ul si il face lamentabil, fara pic de naturalete.

Important, eu cred ca actuala viata a Sec. XXI este o decadenta abrupta plina de formal, stereotip si eticheta pusa inaintea probei.

Bunicul meu la varsta de 80 de ani s-a retras in interiorul lui refuzand actualitatea aniilor 1990 din care spunea " eu nu mai inteleg nimic din lumea asta cu toata experienta celor 80 ani". Am crede azi..."plafonare" ,ok, poate fi insa atata timp cat lumea este conditionata de dualism , de componente in opozitie , de antagonisme nu vad pentru ce mi-as petrece o viata lipsita de ratiune sau una super rationala in care la final, nimic nu este real?

#DanIzvernariu #Legendapersonala #rationalism #DorisIzvernariu #Psihologie #Boehmia #EditorialdeDuminica

48 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate