Caută
  • Dan Izvernariu

=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976


Cadillac Eldorado (US cars) 1975 este masina ce reprezinta clasa inalta (high class society) a aniilor 70´s in United States. Chanoe Classic Auto Showroom 26.02.2017 (NO PHOTOSHOP or POST PRODUCTION PICS!) Fugim de dimineata la o cafea in Cidade de Imagem, Madird (cca 25 km de casa) . Azi o sosea la orele 1100 MadmT destul de incarcata cu lume grabita... unde se grabesc oare daca tot acolo ajung unde si-au propus initial, ma intreb. Jaguarul nostru se intinde la sosea...observ pe GPS cateva radare mobile , masini parcate "anapoda" (fara sens!) pe marginea drumului, asa ca o las sub limita admisa chiar daca Doris protesteaza si nu intelege ca la doar peste 10 Km in plus fata de admis este o amenda de 50-100 euro si scazut puncte din permisul de conducere. La 1200 MadmT facem check in Chanoe, parcam si ma reped catre o cafea la bar. In acest timp observ ceva special intre masiniile expuse, (toate de fabricatie americana!) , un Cadillac Eldorado sau ELVIS cum este mai bine cunoscut intre fani.


=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976 Ce imi sare in ochi? Autenticitatea modului de prezentare a masinii. Chitara lui Elvis , "parcarea" la Mc Donalds si fetishuriile de la bord ce amintesc de anii 1970 de luxul respectiv si de bohemul american. Incep un 360º foto, uzez NIKON de aceasta data pentru faptul ca lentilele imi permit fara Photoshop ulterior sa am o imagine clara asupra detaliilor.


=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976 Ok, nu sunt nici pe departe adeptul junk food iar Coca Cola folosesc doar pentru a da jos rugina la suruburi ce trebuiesc desfacute (iata o reteta pentru cei care nu au stiut! 24h+ depinde de rugina!) . Nu este o antireclama ce spun, dar spun pentru a nu fi confundat ca om ce duce o astfel de viata. Consider un bun gust, acel POP Art US , este cat se poate de autentic si aminteste exact de Rock´n Roll . filme si sex in parcare ori de un Motel indoielnic ce... este OK doar sa vrei sa traiesti asta.


=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976 Fiecare generatie a avut si are ceva sclipitor si decadent in existenta ei. In anii 70´s Pop Corn, si Hamburger in masini de lux la Cinema in aer liber... In anii 2000 ...pizza si Coca Cola in Audi cu sapca pe cap si pistolul sub scaun. Cred ca doar generatia mea adolescenta in 1980 nu avut ceva anume pentru masini?! Inca nu stiu exact acest detaliu ...imi amintesc doar ca generatia "PINK" era dedicata transcendentului si decadenta in roz si negru ori "Same all shit" nascut ca filosofie in UK.


=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976 Povestea este simpla. O plimbare la port bagaj inseamna ce candva in ancestralul egiptean insemna... " plutind pe apele NEGRE ale Nilului" . Oricare ar fi, nerespectarea regulilor stabilite in comun acord inseamna asta! Putini inteleg dar sunt "in acord" cu Terms and Condition... in care faci "tick" atnci cand instalezi un program in comp fara sa citesti nimic despre... (ca exemplu!). Povestea antica este simpla pentru ca...iata, nimeni nu respecta nimic din intelegeri si astfel, istoria te face sa platesti. Ma intalnesc si cu proprietarul masinii in cauza in timp ce fotografiam. Este un tip in varsta, jovial, dispus sa spuna cate stie despre propria colectie , un dedicat vremuriilor respective ...


=Chanoe= Cadillac Eldorado 1976 owner Domnul (proprietarul autoturismului) in cauza este spaniol 100% insa un colectionar adevarat ce a investit foarte mult in restaurare si intretinere astfel incat...masina arata ca ieri scoasa de pe linia de fabricatie. Un adevarat entuziast al timpuriilor apuse. Dece oare a facut aceasta? Este simplu, asa retraieste acele zile fericite pe cand era adolescent probabil visand la ceeace are azi si pretuieste. Il admir sincer! Este un om cu mintea deschisa, ii vorbesc in L. Portuguesa literara , ma intelege perfect iar conversatia noastra Castellano- Portugues merge de la sine. II spun ca eu fac parte din clubul Jaguar España si ca sunt proprietar Jaguar. Se arata incantat spunandu-mi ca proxima masina este un Jaguar pe care doreste de mult timp sa o cumpere. Sunt av

bsolut sigur ca nu a jucat teatru! Amandoi conchidem ca designul autoturismelor a fost realmente design cu personalitate pana la inceputul aniilor 2000. Azi platforma masiniilor este atat de asemanatoare incat nu mai faci diferenta rapid intre Lexus si Mercedes sau intre jaguar si Ford...vina?! Programele PC privind aerodinamica, consumul, siguranta si confortul...au ajuns sa uniformizeze chiar si in arhitectura caselor acea uniformizare/ pret, ideala in defavoarea lucrurlui bine facutcu personalitate. Cumva, practicul a batut esteticul.


In final dupa cateva minute de curtoazie sincera ne despartim urmnd fiecare calea si in ritmul lui dar in acelas sens... buna educatie si sensibilitate fata de frumos, tehnica, confort, lux si cultura admisa asa cum este ea fara subiectivisme doar PRO ELEGANT!

#DanIzvernariu #ChanoeShowroom #Luxurycars #Boehmia #luxfashion #Jaguarcars #danizvernariublog

17 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate