Caută
  • Dan Izvernariu

Dece am renuntat la esoterism?


Abia din anul 2006 acasa in Lisboa am inceput sa imaginez jucand in lumea elegantei si a luxului. Pana in acest an doar cochetam cu ideia insa niciodata nu am aplicat, fie ca nu am putut sau fie ca " nu a fost momentul".


Am pastrat doar cateva imagini de atunci fotografiate pe pelicula Kodak, ultimile de acest gen de tehnica lucrand mai apoi in fotografie digitala. Doris , sotia mea a fost modelul pentru o remodelare totala in viitor a imaginii reale a ei de astazi.Vezi imaginea de mai jos.


Doris Izvernariu Lisboa 2006 Probabil din cauza perioadei asiduue obsesiv a filosofiei alchimice a lui Gustav Jung am ales instinctual cele trei culori bazice ale transmutatiei Sinelui , negru pentru carbune si inspiratia venita din inconstient, rosu sangeriu inchis pentru vitalitate si inrosirea metalului si crem ca simbol aici al incandescentei ...sau altfel spus Calatoria in Legenda Personala de la Intuneric la Lumina. Interesant este cum functioneaza acest simbol in psihicul oamenilor. Majoritatea celor buni observatori il adopta imediat si vor renunta greu la acesta. Iata si azi, Doris poarta la mare tinuta aceste trei culori la recomandarea mea. Aceste trei culori in opinia mea incita imaginatia sunt cumva "magice" dar mai ales impun respect inca de la prima vedere. In general femeiile brunete au un mistic aparte; pe cat de angelice sunt blondele pe atat de taioase si bine conturate sunt brunetele, roscatele ... culoarea de mare contrast obscur cu pielea. Doris are un usor aer mistic atunci cand este serioasa. As fi putut sa aleg pentru ea o alta combinatie din trei culori sau doua... mov si verde menta insa am renuntat vazand ca experienta mea ca design bazata pe principii alchimice a fost de mare efect. Mai tarziu, peste cca. 4 ani aveam sa fac primii pasi timizi catre o lume de inalt nivel, sa lucrez fotografie, afis, poster, imagine de website, fotografie privata pentru aceasta. Aici am descoperit ca obsesivul meu nu este doar imaginatia mea ci o realitate.


In timp am trecut prin cateva faze influentat de alchimia mistica. In aceste faze am fost in exprimare complect "dark" (Intunecat) . Imaginile mele imi amintesc combinau eroticul cu simbolul esoteric pentru a mai tarziu sa ma autodefinesc ca fiind un creator rational inclinat spre ideia de coperta de revista de lux. Azi 2017, am cca. 5 ani de cand am spus STOP irationalului si misticismului in favoarea gandirii, conexiunii si a vietii asa cum este in care avem datoria sa cunoastem cat mai mult, sa practicam finisarea a ceeace stiim si sa imartim cu altii ce am aflat. Ca fapt divers, in Wellington , New Zealand acum 5 ani am distrus setul de Carti de Tarot ce m-au insotit peste tot in lume timp de 14 ani si am inchis un blog website ce a apartinut Grupului Esoteric FIVEBLUEAPPLES (1993-2012) fondat in anul 1993 in Timisoara. Au fost doua motive pentru care grupul nostru cosmopolit (religie si cultura diferita, cca 1250 persoane) ne-au determinat sa ne incetam in mod misterios studiile, practica si publicatiile. Doar unul din acestea poate fi facut public acum pentru ca este cumva pe intelesul tuturor, al doi-lea ramane un Taboo pentru lumea profana. Uneori uiti ca viata este compusa din doua posibilitati bazice, uiti ca linia manipularii, a automanipularii, iluziei si a consecintelor ei este atat de firava incat pasul si caderea pe panta este ades irecuperabila psihic pentru simplu fapt ca pe langa realitatea asa cum in deobste este perceputa de majoritate intervine o alta realitate iar magicul nu se mai produce din cauza alterarii simturilor in raport cu ratiunea : vad, gust,pipai, ascult, miros si concluzionez in baza realitatii ce este adevarat pentru mine. Despre a doua nu se poate discuta insa sugerez ca finele jocului sta in moarte iar pe tot timpul vietii jocul rational/irational este un similar "Matrix" despre care este mai bine sa nu sti nimic. Prefer azi sa "ma fac ca ploua" sa admir frumusetea feminina si eleganta ei asociata cu Natura, sa gust fructe multumind ca le-am primit si sa protejez aventurieri de Marele Portal ce le poate fi fatal. M-am retras astfel in lumea discreta a luxului privind amuzat cumva ca la spectacol luptele date de unii si altii pentru putere, influenta, manipulare si jocul cu obscurul.

#Alchemy #Masoneria #Fiveblueapples #Psihologie #DrCarlGustavJung #danizvernariublog #PostProductie #luxfashion #Erotic #Lisboa #DorisIzvernariu #PostProduction #Freemasonry #LaPerla #modelling #rationalism #alchimie

54 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate