Caută
  • Dan Izvernariu

Incearca sa fi TU, exersand mereu aceasta!


In mitologie pana si Ingerii au dezertat preferand sa fie muritori decat sa ramana eterni, dece?

Cand ne cautam la popi speram la eliberarea hocus-pocus a "Satanei din noi"; cand ne cautam la psiholog cautam la un ajutor exterior noua sperand ca facilitatea sa deie roade fara eforturi cu iesire garantata din Labirintul Padurii negre cu poteciile ei mult batatorie ale constiintei pe care umblam in cerc vicios. Observa acum, cine este vinovat aici? Popa, psihologul sau TU insuti?!

Ultima bariera este psihiatria, aici nimeni nu merge de buna voie si din constiinta pentru ca... toti "suntem sanatosi!". Psihiatria nu vindeca precum "Apa sfiintita" , ea atenueaza, dar niciodata nu va vindeca. Nu te astepta la miracole odata ce ai luat panta ! Acolo nimeni nu este capabil sa te salveze, nici macar Dumnezeu de vreme ce tu esti convins si inchis in temnita ta corporala, cu simturiile tale, cu perceptia ta, cu adevarul tau, acel animalic simtamant "Prison Sex".


Mi-am obisnuit clientii cu un altfel de abordare a sesiunii foto altele decat cele curente sunt in vigoare. Un fel de regula nescrisa ce functioneaza azi (sic!) etic, in care de exemplu :"in pauza nu ai voie sa stai sprijinit pentru ca poti parea dezinteresat de afacerea in sine" iata norma de azi. Sunt convins ca nu o sa am castig de cauza asa cum eu gandesc si fac in progresul actul al paranoicii prezentari de imagine. Nu poti spune ca nu ti-am spus!

Ce va spun insa, este testimunia* (*marturie) despre cum vad realitatea azi si ce tendinte are. Toti imita ceva, pe cineva, un standardt "asa este la moda", ok, toate corect oportuniste, dar cum esti TU in final? Care este particularitatea ta ca persoana unica?Acel original asa cum esti?

Fie ca eu (mai rar) sunt fotograful , fie ca lucrez cu un fotograf in paralel ca regizor in sesiunea foto organizata, totul seamana cu un haotic spatiu-studio in care nu lipseste maltul, fructele, ciocolata si tutunul adevarat pe fundal de muzica ritmata ce inspira tema. Ce daca esti model contractat, te invit la dans ca asta se cere in acel moment sa spunem, da-o naibii de fotografie, va fi maine daca exprima ceva real si nu formal! Foarte mult conteaza starea interioara de spirit.

In general, azi, din observatie spun si experienta, sesiuniile foto au intrat in paranoia perfectiunii. Nu este rau insa nu gasesc nimic uman in aceste sesiuni in care modelele vin si pleaca ca dupa o corvoada contractuala. Intreb, arta este o corvoada? Vrei sa sti un adevar despre perfectiune relationata cu imaginea ta? Totul este legat de tehnica si nimic altceva...OK, ce esti TU in realitate asa cum te prezinti in imagine? Modelele...as vrea sa le vezi fetele la plecare in acest context ca sa imi dai dreptate.Roboti/ora/pret. nimic mai mult decat iluzii /secventa.

Un model este un model adica o referinta. Care este referinta daca totul este o secventa?

Lumea de azi imi pare falsa si "de plastic" , gasesc ca multe aspecte ale muncii in general oricare ar fi aceasta sunt mai mult fatada si extrem de putin suflet pus in ceeace se face; lumea imi pare la modul general obsedata de acea "farmacie" in executie urmand obsesiv perfectul si uitand ca viata la baza are doar doua polaritati perfect si imperfect astfel incat prea mult perfect strica, precum mult imperfect deranjeaza.

Asa se face ca eu am ales in brandul meu realitatea, eleganta, balansul intre imperfect si perfect, naturalul, viata asa cum este ea!

Imagineaza, altfel spus, cat de extraordinar poate fi sa faci sex cu un model virtual sau un android ales dupa toate optiuniile "full advanced" ? Intrebarea este pentru cat timp? Perfectiunea ca extrema precum imperfectiunea ca extrema duc la boli mintale in cel mai nefericit caz sau la insatisfactie in cel mai "soft" clip al vietii. Dragostea (i.e.:) este imperfecta pentru simplu fapt ca daca aceasta exista si este recunoscuta, mereu are de adaugat ceva.

In fapt, vreau sa spun, lumea s-a concentrat mai mult catre perfectionare obsesiva in loc sa excite indulzind si provocand viata cu toate instrumentele ei, bune si mai putin bune...de adrenalina va vorbesc, acel lichid atat de necesar vietii.

Cand va vorbesc despre Chao ( haos) nu spun "anarhie" ci spun, diversitate; diversitate ce trebuie sa existe altminteri inspiratia moare si nimic nou nu va mai rasarii. Stiinta, atentie, este limitata de logica ori prea multa logica face sa cadem in capcana plafonarii. In acest sens stiinta este frustrata de gandire logica. Ilogicul este un update al constiintei ce vine din intunecatul Inconstient, fapt atat de necesar pentru a face saltul macar exemplar pentru imbunatatire ( inovatia, i.e.) adusa de altii care vad si vad de o alta maniera sau perspectiva, iata un pas mic catre o schimbare mare in viitor.

Ilogicul vine din simt asa cum percepi, un fel de atitudine ce ai si o reflecti in raport cu starea ce se ofera (citeste, comportamentul- feedback to source) ori daca esti invitat la dans nu vad dece ai raspunde negativ daca invitatia a fost stimulatoare.

Ca un jungian adept sustin ca Freud are dreptate insa dreptatea lui este tehnica , atat de tehnica incat orice om este pervers sa spunem ( facand "tick" la lista dorintelor) in final daca stiinta a stabilit aceasta, ce facem cu aceasta de vreme ce lucrul acesta ar putea fi o piedica in evolutie si progres pentru ca nu mai exista spatiu alocat inspiratiei.

Dr. Carls G. Jung este ,mult mai permisibil si mai uman spunand, "nimic nu se intampla din intamplare" ori in aceasta ipoteza toate sunt permise doar daca folosesc si construiesc progresului fiintei umane avida de viata, placere, exaltare daca doresti. In fapt, ambii sunt polaritati in acest caz, mediana intre ei este adevar despre viata. Deci, din toate trebuie sa gustam cate putin.

Observ ca lumea ce intra in sesiunea mea intra rigida, mecanizata, ei stiu exact ce vor sa para... in cateva minute ii demontez si ii aduc la ceeace sunt in fapt servind impreuna chimicul lichid, gazos, solid... atat de necesar reprezentarii mai apoi a fiintei umane asa cum este ea...naturala si lipsita de mentalitati stupide in care a aparut : portretul de portelan perfect, manechiura ultra curata vopsita si dimensionata, formele exacte, expresia ... de fatada, ...plastic! Ce doresti sa iti prezint incercand sa te prezint? Raiul? Din el tocmai au dezertat cativa, dece?

Am sa te las sa te gandesti , meditand acum asupra unui simplu fapt, frumusetea ta vine din interiorul tau exprimat in exterior sau invers? Daca este invers esti un fals ce se va reflecta in viata ta de holograma exprimata in standart , in stereotip niciodata intalnit in realitate ca viata fericita. Un fel de armonie intre valori ce face ca excitatia intelectuala sa creasca.

Sfatul meu in fata obiectivului meu si in lucrarea mea de post productie este sa fi TU asa cum esti, fotografia mea este doar o secveta a vietii tale asa cum este in acel moment aleasa dupa norme ce maine sunt NIMIC!

NIMENI dar absolut NIMENI nu va intalni o secventa in viata mai mult decat o secventa; in acest sens decat sa fiu dezamagit o viata intreaga pentru secventa in care am crezut iluzionandu-ma prefer o realitate asa cum este ea in care sa gust savoarea marului cazut in mocirla gradinii dacat sa gust frumusetea fara aroma a marului fortat din sera.

#DrCarlGustavJung #Psihologie #PostProductie #Segovia #DanIzvernariu #danizvernariublog #EditorialdeDuminica

76 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate