Caută
  • Dan Izvernariu

EU, Lucifer


Editorial de Duminica - LUCIFER Echilibrul stabil este cunoscut de noi pana acum si stiintific prbat in TREI PUNCTE. In acest caz exista Divinul Creator, Diabolicul distrugator si Luceferianul eliberator. Incearca sa faci diferenta intre nuante alb/negru , gri ca mediana si ai sa observi ca in dualism exista linia mediana! Sunt la varsta la care fac diferenta intre BINE si RAU. Intre bine si rau nu exista diferenta ,alta. decat opozitia contrariilor in care descoperim in final ca "tot raul de un bine" si "tot binele a devenit un rau" in consecinta, iata, starea de RAU sau BINE nu este altceva decat un simplu inconvenient sau convenient pe care il abordam in maniera perceputa de iluzia gandirii si de starea ce ne inspira.


EU. LUCIFER Lumea s-a obisnuit sa traiasca intre extreme. Lumea crede in RAU si BINE insa cand vine vrba de-a aplica, aplica gresit ca si cum amnezia le cuprinde judecata si...nu mai stiu ce fac. La varsta de 48 ani dupa un lung studiu (peste 20 ani)bazat pe simbologia esoterica si autoanaliza jungiana (Dr. Carl G. Jung) am ajuns la concluzia ca simplu simbol al Yng Yang exprima o filosofie intraga, tomuri de carti scrise despre "cum ar fi mai bine". Daca intelegem din start ca totul este efemer, acel "cum ar fi mai bine" este realmente versatil si ca orice am face are un pret, Acel pret sa spunem pe care il platesti ca ai facut sau ca nu ai facut ce trebuia si cum trebuia atunci cand se cere. In numele acestei teorii lumea a platit milienii la rand varsand sange, orori, dezastre s.a.m.d. ...toate acestea chiar in numele dragostei comise sau in numele progresului. Bazic trebuie inteles ca orice am face este sortit pieirii sau schimbarii radicale. Asa cum o virgula intro declaratie poate schimba sensul a milioane de file ale unui dosar penal intr-un proces. IN PARTE STIM SI IN PARTE SPUNEM! Vorbm mereu incercand sa anticipam cum ar fi mai bine si...observa, in final orice am face are o umbra. Suntem amestecati in cea mai mare confuzie a Universului in care Labirint te face sa platesti cu varf si indesat pentru ce ai realizat sau nu. Totul se datoreaza viziunii noastre asupra mediului in care traim asa cum propria noastra constiinta o proiecteaza in memorie spre analiza si concluzie ades...iluzionara. Ce poti face traind intre doua extreme opuse (dualism), vazand tridimensional si anticipand a patra dimensiune daca nimic din ce ai crezut nu este asa cum ai banuit. Parte este logica , parte este inspiratie... parte vine din simt, parte din ratiune insa cum se face ca la final totul, ades da gresit si rar asa cum ai visat? Raspunsul la intrebare este simplu si aleator ideii: Ce este realmente Dragostea si de unde vine ea? Dragostea si sexualitatea in principiu se datoreaza chimicului, psihicului si obsesivului din acesta din urma dat de acel "jalon" ce a fost marcat inca din adolescenta. Acum ce te faci daca esti polyamor si iubesti tot? Unul din sfaturiile pertinente este "fa ce vrei rau nimanui" incercand sa o jonglezi cumva astfel incat politic sa rezulte OK pentru toti renuntand la egoism. In fapt momentul conteaza pentru ca , repet, "pentru toate vei plati ca ai facut sau nu ai facut". Oricat ai incerca sa eviti RAUL acesta va aparea la final "factura" ca un TVA (I.V.A) pe care il vei plati, ca iti pare rau sau nu...platesti!

#Alchemy #Masoneria #Fiveblueapples #Freemasonry #Psihologie #DrCarlGustavJung #DanIzvernariu #Esoterism #DaliSalvador #PostProduction #EditorialdeDuminica #editorial

54 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate