Caută
  • Dan Izvernariu

Es la Vida .EsDan & Doris Izvernariu Madrid 2016

Cine spune ca omul nu se schimba? Cine spune ca este rau sa uiti de unde ai plecat si unde este mai verde iarba? Orice emigrant ar trebui sa aibe memorat si trecut prin propria gandire, aplicand exact, urmatoarea lege a schimbarii: Nimeni nu va parasi o casa de dragul fanteziei sau fara un motiv bine intemeiat ca recunoastem sau nu. Din moment ce ai ales schimbarea , ai ales propria ta schimbare ca minoritate in noua majoritate iar daca nu reusesti sa accepti noiile conditii este fie ca ai gresit adresa, fie ca nu ai puterea intelectuala de-a decide corect ce este mai bine pentru tine, trebuie sa recunosti macar aceasta.

Odata primit intro noua casa adaptarea ta trebuie sa fie rapida luand cunoastere de traditia, cultura si educatia celor care te primesc. Odata insusit practicand, devii unul de-ai lor moment in care nimeni dar absolut nimeni nu te va mai privi ca pe un strain. Omul se schimba mult daca devine educat si culturalizat experimentand exemple.

In spirit este posibil sa nu aibe mari schimbari dar sufleteste va incepe sa decida cum trebuie sa fie si ce trebuie sa aplice in baza experientei anterioare si a concluziei ei.

Oamenii se schimba!

Se schimba exact in momentul in care au posibilitatea conjuncturala sa devina ceeace au visat sa devina candva sau sa urmeze modelul intiparit in minte de care candva a fost fascinat insa pe care niciodata nu a putut sa il urmeze pentru simplu fapt ca anturajul nu a permis aceasta. Trecutul nu este altceva decat experienta si concluzie in prezent iar daca aceasta concluzie devine adevar ce umbreste trecutul atunci persoana constienta de acest fapt refuza sa isi mai aminteasca detaliul ramanand doar cu concluzia gustului lui si nimic mai mult. Asa eu imi explic ca "unii au uitat de unde au plecat" afirmatie generalmente data de altii care au refuzat pasul din decada in decada de varsta ce ar fi presupus progresul ramanand fix in punctul istoric al vietii ce i-a marcat. Un fel de amestec de confuzie si chiar invidie, vad in aceasta afirmatie fata de cei care s-au smuls din trecut.

Priveste la un singur aspect ce priveste planeta : acelas Soare pe cer oriunde ai merge, vrabiile ciripesc la fel , copii sunt copii indiferent de emisfera, viata si cursul ei cu tot ceeace este convenabil si tot ce nu ne este convenabil este general valabil indiferent in ce limba vorbesti, ce cultura intalnesti sau cu ce rase te intersectezi...nasterea, adolescenta, dragostea si moartea au trairi similare in randul oamenilor si din acest motiv oriunde in lume vei merge viata cu aspectul ei dual este la fel; doar TU (sa spunem) poti nega aceasta dar in acest caz sa sti ca la baza negatiei tale sta doar neadaptarea sau refuzul realitatii in care te aflii spunand " iarba verde de acasa" de la acea casa din care tocmai ai plecat dezamagit, infrant si invins... ce paradox al traiirilor! Viata si casa sunt in lumina doar atunci cand te simti acceptat, acceptand, atunci cand hrana este variata si indestulatoare, atunci cand te simti aparat si esti capabil sa poti apara. Iata notiunea bazica a FERICIRII oriunde ai fi, ori ai pleca pentru a intalni aceasta; plecand de la aceste trei conditii necesare si suficiente viata va cunoaste bucuria progresului uitand de trecutul gri sau de experienta dura anterioara . Toti oamenii care au reusit sa se schimbe sau sa schimbe prin schimbarea interioara ceva radical in viata lor, fac parte din categoria oamenilor destinati supravietuirii , longevitatii si a imbatranirii premature.

Iata "Marele Mister" al visului implinit oriunde ai fi.

#rationalism #DanIzvernariu #DorisIzvernariu #Legendapersonala

31 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate