Caută
  • Dan Izvernariu

PostProductie Inainte si Dupa


Prin post productie se intelege in termeni simpli, o prelucrare a unui produs finit, imagine sau sunet prin proces tehnologic, actualmente digital. Care este diferenta intre fotografia digitala si post productie?


Exemplu: Fotografia alaturata este o fotografie de STUDIO realizata in buna calitate a imaginii (claritate, expunere, scharff, expresie etc).

In fapt este doar o fotografie expresiva de studio si nimic mai mult. Din acest punct de plecare ca original in bune conditii post productia se ocupa de restul detaliilor fie ele corectii de textura piele, machiaj, lumina, umbre, tonuri de culoare si chiar "inventeaza"- asa cum artistul a imaginat un nou fundal adaptat perfect imaginii astfel incat nu vom face diferenta la final intre studio si noua imagine nou creata in Photoshop. In general apar probleme, problemele tin de corectii faciale, anatomice, greseli de pozitionare, zone ce dezavantajeaza portretul sau imaginea in sine. Aceasta activitate creativa tine de imaginatie, cunoastere anatomica, culoare, lumina, contrast...este bazic un studiu permanent. Doua fotografii nu sunt la fel! In imaginea de mai jos am prezentat imaginea prelucrata alaturat fara a aduce mari modificari . Desigur aceasta imagine in mod creativ poate fi extinsa adugand peisaje natura sau urbane, mistic si sau ori ce altceva pentru a obtine un mesaj imposibil de realizat doar cu camera foto. In unele cazuri recurg la magia iluziei optice pentru a nu dezavantaja scena din plan doi "background" un fapt absolut greu de realizat doar din camera foto. In cazul de mai jos am adaptat o noua lumina si umbra, o noua culoare si textura a pielii, o noua incadrare in imagine si o claritate super marita , aproximativ 4K. in consecinta imaginea de mai sus cu cea de jos este una si aceeia-si insa cu diferenta corectiilor de rigoare astfel incat o simpla fotografie de studio poate sa devina o imagine de lux pentru o revista. Plecand de la imaginea originala in conditii de inalta calitate cam orice este posibil de modificat in Photoshop ca este creativ sau pura corectie. Util pentru : imagine de profil retele sociale, poster, CD, imagine print HQ 300dpi etc. Cum ma poti contacta pentru detalii? Acceseaza link titlu pagina About


#DanIzvernariu #danizvernariublog #PostProductie #modelling #luxfashion #Lifestile

28 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate