Caută
  • Dan Izvernariu

Project on demand : Ioana


IOANA IORDACHE - Artist pop. Madrid España Cand spun "on demand" acum spun: proiect la cerere...URGENT, adica ieri! Un caz normal in ceeace fac pentru ca observa magia post productiei nu este cand vrei ci cand trebuie. Numai ce m-am intors din mica vacanta din Segovia de sfarsit de an si seara... Ioana ma suna devenind primul client pe acest an. In primul rand, domnii au obligatia sa nu refuze doamnele, in al doi-lea rand a fost o promisiune mai veche mereu amanata de alte probleme sau alt "demand" . Oricare ar fi am decis ieri ca azi sa punem pe tapet o sesiune foto ultrarapida fara respiro si fara ajutor fotografic pentru ca in aceasta perioada...cam putini pe la job si mai multi prin concedii, inca! Ioana are nevoie de cateva fotografii de capa discCD, poster si imagine print pentru un proiect ce speram sa multumeasca comunitatea romana din Spania , proiect ce va trece la print peste cateva zile. Fapt ce ma surprinde in off side pentru motivul ca tema abordata nu face parte din activitatea mea, odata ca nu sunt fotograf si a doua ca genul scenic este pentru mine interior, urban, lenjerie, portret si departe gandul de costum popular cu atat mai mult cu cat aceasta prezentare presupune un alt gen de public decat cel cu care sunt obiesnuit sa lucre. In alte cuvinte, in acest "club" fata de al meu obisnuit, nu stiu ce se cauta, ce se cere, ce se vrea si cum se vrea. Un lucru nu putin important atunci cand te adresezi unui segment comercial anume. Dau buzna in Google, dupa 16 ani de Portugal, in peisaj acum spaniol, este greu sa imaginezi cum poti prezenta costum popular romanesc (sic!) ...ori portunol ori romanol stile?! Mai in gluma mai in serios trec la rasfoit si spionat pentru a-mi face o ideie minima macar. Tot ce gasesc astfel nu ma multumeste sau poate, nu percep?!


Sesiunea rapida a avut loc azi de dimineata acasa in Comunitatea Madrid , gasisem eu mai demult un spatiu, o padure de pini ce o admiram adorand acel mic colt de acasa din Lisboa, acea lumina aurie, acel spatiu aerisit grafic si acea liniste ce ar putea semana cu ceva din Romania. Desigur, puteam sa optam pentru fotografie portret de studio si apoi pentru un colaj chiar in spatiul Mioritic daca era impedios necesar...insa...nu avem fotograf. Din momentul in care am ajuns a inceput instantaneu miscarea. temperatura a fost de +3ºC , relativ rece pentru noi, am marcat spatiul Jaguarului plin de unelte foto pe marginea autostrazii , m-am imbracat absolut regulamentar si ... VAMOS! Nici de tigara nu am avut timp considerand ca Ioana va raci imbracata astfel pentru o asemenea perioada. In final, ca prima schita, am sa propun altceva decat publicul roman este obisnuit ca este in bejanie in Iberica sau America, ca este acasa in Romania... Imitand cumva recentul album a lui Doris "Wallachia" (link) am dorit sa adaug ideia de LUX si UNIC asa cum, observ, nici unul din cantaretii actuali de muzica populara din Romania nu au, imaginea de lux.

In final Ioana are acum decizia, intre fotografia color obisnuita si/sau cea de imagine de revista de lux in trei culori, eleganta si cu multa personalitate.


Eu, personal prefer inovatia mea, are personalitate, eleganta, greutate, poate chiar "mistic" si ñpune in valoare arta populara romaneasca in alta lumina decat cea obisnuita.


Am pastrat prin urmare cca 40 imagini in varianta color cu adausul post productiei ,dar am selectionat doar doua, respectiv acelea care aduc expresie si eleganta 100% asa cum ades am vazut ca prezentare in revista portuguesa in care traditionalul portugues este azi prezentat. ... traditionala fotografie de incheiere sesiune foto, asa cum obisnuiesc.


#Oldpictures #Vintage #PostProductie #danizvernariublog #luxfashion #Lifestile

58 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate