Caută
  • Dan Izvernariu

O neasteptata excursie in Labirintul Vietii


Madrid 30.12.2016 / Segovia 31.12.2016

Trecutul este istorie, din aceasta trebuie sa tragem o concluzie buna si profunda. Prezentul este un dar pe care trebuie sa-l pretuim. Viitorul… viitorul este magicul vis in care exersand ieri si proiectand azi trebuie materializat maine prin „a face”.


Nimic nu se intampla din pura intamplare pentru ca toate au la baza un fapt, o coicnire de lucruri ce constituie mai apoi suma probabilitatiilor de N luate cate K pentru ca o acctiune sa se intample.

-Stiti ce este magic aici? Faptul ca daca nu conspiram, universul va conspira pentru noi oricum dar tinand cont de probabilitatiile lui; daca conspiram, participam si stimulam acest univers fie in favoarea noastra ca maestrii, fie impotriva noastra ca inexperienti.


In magie nu exista altceva decat gandire, analiza, proiect si executie. Nimic nu este hocus-pocus iar daca traim aceasta romantica iluzie inseamna ca pe undeva cineva deja s-a gandit si a acctionat conspirativ la producerea a ceeace noi intuim. In general clipa de banuiala, clipa de intuitie si chiar clipa in care am glumit spunand despre ceva cu substrat sau direct dar despre care nu stim mai nimic, tot magic este pentru ca in constiinta noastra exista atata informatie rezultata din franturi incat in ignoranta noastra nu realizam ca o detinem.

Viata este un Carusel , un cerc vicios ce oscileaza in acelas timp cu propria rotatie… un fel de excursie in padurea profunda si intunecata a propriului psihic in care „carariile batatorite incep aventura de la un punct si o va incheia la acelas punct” un fel de „Matrix” al propriilor obsesii, nelinisti, in care a trece de la un nivel la altul presupune ades un efort supra uman si o lupta agresiva cu Sinele.


In Calatoria din Legenda Personala de la Intuneric la Lumina oricare din noi stim sau macar banuim ca trecerea noastra este unidirectionala in cercul vicios al existentei din care unii mai scapa, altii se ratacesc sau se afunda in Intuneric absolut.

UN AN NOU FERICIT!

Sa ai grija sa fi mereu TU, sa traiesti din plin ziua primita si sa te indrepti catre Lumina, lasand in spatele tau UMBRA TA si „gonind imbecilul din tine”.

#danizvernariublog #DorisIzvernariu #WinterSolstice #SolstitiuldeIarna #Masoneria #NewYearday

36 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate