Caută
  • Dan Izvernariu

⚚ Sarbatori fericite! Solstitiul de Iarna 2016


2016 (6017) Winter Solstice Madrid 21.12.2016 11:44


Important este ce traiesti si cum traiesti intre doua rasarituri de Soare. Important este nivelul la care ai ajuns cu propriul Ego; intelegand prin perceptie si accept propria Umbra ,poti face pace cu lucrul neanteles si greu de acceptat vazut la altii.

Pentru mine, Marele Mister al vietii este tocmai propria existenta. Dece Eu trebuie sa exist, sa fiu, sa fac, sa invat, sa probez, sa concluzionez ...pentru ca mai apoi aceasta viata plina de mistere si intrebari retorice sa devina atat de scurta si efemera.

Unii sustin ca pentru fiecare exista un Plan, altii o spun altfel : "nimic nu este la intamplare" , ce conchidem de aici? NIMENI mai exact nimeni nu are decat o vaga ideie asupra rolului existentei lui. Acest fapt se poate vedea doar in avansul si progresul fiintei umane si mai putin la scara individuala; un fel de aport ca mecanism individual raportat la un intreg sistem.

In fapt, noi existam datorita intrebarii "Eu exist?" . Odata justificata si confirmata aceasta dilema , pur si simplu existi ca exista un plan sau nu relationat cu tine insuti. Tot ce faci ,ar fi trebuit sa faci sau nu ai facut in decursul vietii sunt doar referinte pentru tine si terti pentru ca din acest cocktail haotic sa rezulte un aspect general al vietii.

Imagineaza , cea mai mare parte a planetei beneficiaza azi de electricitate. TOTI fara exceptie au un bec ce lumineaza pe intuneric. TOTI folosesc acest lucru fara sa se intrebe: cine l-a inventat si cum functioneaza o descoperire ce a schimbat fata planetei in ultimii 300 ani. Iata, nimeni nu isi aminteste numele inventatorului sau mai rau nu il cunoaste, dar foloseste ca fapt normal ceeace a inventat acesta.

Te intreb acum, progresul in sine s-a reflectat in interesul inventatorului sau a societatii? Din acest motiv spun, fiecare are un rol in viata insa intrebarea "care este Planul cu mine insumi in aceasta viata" este non sens.


Visul omenirii nu se va referi la cat de bogati material putem fi si nu cred sincer cat de extraordinari spirituali am putea deveni. Visul omenirii este visul si spaima individului in care acesta isi pune problema existentiala si ar dori sa uite ca intro zi toate acestea pentru el nu vor mai fi. Visul adevarat al omenirii este ETERNUL. Nimeni nu isi doreste sa o sfarseasca.

Fericirea in termeni simpli restrans ca definire in cateva cuvinte, aminteste de copil/copilarie , epoca in care esti protejat, esti hranit si acceptat, acceptand la randul tau neconditionat si natural oferta zilei ce o traiesti in mediul tau.

In scurta viata numarata pe decade, oamenii traiesc luptand in grup sau individual. In fata vicisitudinilor vietii acestia reusesc doar impreuna prin aport invidual atat cat pùterea fizica si constiinta o permite. Cand acest echilibru devine instabil, societatea incepe drumul decadentei si a ruinei civilizatiei. In aceasta lupta continua in viata, oamenii stabilesc valori. Atata timp cat societatea se bucura de credinta comuna valoriile devin puncte de reper si motiv de sarbatoare amintind cumva simbolic despre ce suntem si cum suntem in acel moment.

SARBATORI FERICITE! Oricare ar fi acestea sub acelas cer cu astrii , atata timp cat exista, sunt acceptate si bucura , ele trebuiesc sa fie primite cu putina ratiune pentru ca aceste manifestari spun ceva despre propria noastra existenta asa cum o percepem , in esenta iata unul din motivul existentei noastre contabilizat la zi.

#SolstitiuldeIarna #WinterSolstice #danizvernariublog #Masoneria #Freemasonry #PostProductie

75 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate