Caută
  • Dan Izvernariu

Gradini japoneze


Am fost inspirat in acest proiect de Nightwish - Sleeping Sun (2005 version video link in separate window), vocea lui Tarja, aparenta si misterioasa iarna cu zapada si fulgere ca de furtuna de ploaie de vara m-au impresionat prin contraste si asocieri ciudate, putin uzate ca imagine. Astfel gandul m-a dus la peisajul japonez si la portretul relationat cu acesta gasind si eu o combinatie misterioasa intre cald/frig, traditie japoneza/gothic modern .


Aceste imagini sunt : POST PRODUCTIE Photoshop; prin urmare ce se vede ca finalitate este o combinatie decupaj, lipire, adaptare din mai multe imagini diferite. In fapt, modelul nu a fost fotografiat initial in aceasta atmosfera ci tocmai in studio si cu atat mai putin, iarna.


Practic tot ce se vede este iluzie trucata. Nici ninsoarea de la prima imagine de mai sus nu este cat de putin reala, totul este un trucaj digital bazat pe imaginatie, cultura, exercitiu ... in Photoshop.

Subiectul model tratat este un super model grafic, As spune de exceptie . Nu sunt un adept al perfectiunii, ba chiar in marea majoritate a imaginilor mele, imperfectul il folosesc ca ingredient magic pentru a atrage atentia. In foarte multe sedinte foto, spre exemplu, am discutii interminabile cu sotia mea Doris ce uneori protesteaza ca nu finisez indeajuns portretul ei lasand sa se vada naturalul, chiar varsta. Gasesc aceste discutii ca ceva normal din perspectiva feminina astfel incat pana la urma o lamuresc ca iubesc doar acel natural finisat ca textura, poate contrast dar nimic mai mult. Gasesc aceasta in cazul sotiei mele un fapt cat se poate de sincer in care eu o vad frumoasa asa cum este fara sa adaug sau sa sterg mai nimic. Cred ca o mare parte a femeilor va trebui sa inteleaga ca figura de portelan este splendida teatral, real este distanta si rece. Daca nu exista acel teatral bine facut , aproape instinctual , figura de portelan se naruie devenind un Barbie si cam atat pentru categoria cunoascatori si un "WOW!" pentru mediocritate. In cazul proiectului meu modelul in cauza este special, este realmente temperamental si teatral din stofa asa cum o vezi. Interesanta, sofisticata, misterioasa, realmente sugestie/real.


Nimic nu va face mai pretioase si mai frumoase decat un interior definit de un caracter cultivat si bine personalizat la adevarata valoare. aceasta apreciaza barbatii adevarati si de stofa, daca cauti aceasta.

Sunt adeptul ideii "nu exista femeie urata, exista insa un interior al ei ce poate fi regal sau de multa inferioritate ce spune despre aceasta in exterior ceva ce defineste ". Cred ca acest lucru priveste si latura masculina insa la noi acest aspect este mai putin vizibil la prima vedere poate si din cauza faptului ca imperfectul cauta perfectul si invers, un fel de lege a atractiei intru confirmare reciproca. Proiectul in cauza este o premiera pentru mine si o provocare in care in final incerc sa conturez paradoxul ca focus catre o imagine ce poate fascina prin fin, eleganta, gest, halucinant totul pentru o tema avand ca subiect...un parfum


#modelling #Boehmia #danizvernariublog #luxfashion #PostProductie #WinterSolstice #SolstitiuldeIarna

44 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate