Caută
  • Dan Izvernariu

Wellington NZ : StreamPUNK post production


In Newtown unde locuiam , suburbia Wellington pe langa Adelaide Rd. unde avem o cafenea unde ne retrage in unele dupaamieze .

Romanticul in Wellington este divers. Depinde de generatie , inca mai gasesti flower-power dar cel mai des new wave, punk si hardistii aniilor 1980´s .


Din aceasta perspectiva ne simtim in apele noastre. Doris are ocazia sa faca oricand o incursiune in trecutul ei goth iar eu sa ma bucur de insemnele punk si cateva personaje deosebite ca pe vremea de top a lui Rammones sau Sex Pistols.

Doris este o gothica mai recenta , a gothicului aniilor 1990 cumva spus mai moderna; eu din perspectiva punk sunt in fapt un new romantics adica ceva mai moderat si putin mai departe de skinhead sau pur punk. Ca anarhist in teorie sunt la fel insa mai putin preocupat de violenta la propriu si mai mult de acea rebeliune si nealiniere cand spun EU original si personalizat.


Newtown ne aminteste de localitatiile mici din Texas US, Cu case din lem albe joase si cu fatada din sipci, cu masini ciudate (unele) din anii 1970, cu acea patina neangrijita pentru detalii la vitrine, reclame si chiar curti la strada private. Inca poti vedea in fata usii la strada acea canapea toata uzata de soare si ploaie de catifea maro pe care (cu siguranta) stapanul casei dupa o zi grea de munca isi bea berea privind la defilarea de pe strada,

In Wellington ca si in Auckland am baut si am mancat cea mai buna cafea servita cu Muffins de ciocolata. Am reascultat cele mai grozave albume a aniilor 1980 , acel retro pe disc de vinil ce inca se mai asculta self play in cafenele.

Welington esteun oras al romanticului ce a inghetat ca timp acum 25-30 ani in urma, mai gasesti si cateva locuri si repere ale aniilor 1900 insa destul de rar si cumva nesatisfacator.

Wellingon alterneaza extrem intre ruina si nou; practic este un haos de imagini compuse din obiecte si mobilier urban ce nu depaseste vechimea de 200 ani.

In Wellington am simtit pentru prima oara ca in strafundul meu sunt latin european si ca existenta mea in commonwealth Canada ori USA este degeaba chit ca spuneam mai sus, am fost si am ramas punk in sinea mea.

Dilema mea astfel expusa tine de un amanunt, se pare ca am fost punk in adolescenta pentru ca imi doream o reactie ce se dorea eficienta contra regimului comunist de la Bucuresti , fapt ce in cativa ani s-a transformat in mod de a fi . liber, liberal, rebel cand ma compar cu prostimea si obtuzitatea marii majoritati , anarhic si imprevizibil cand ma scot din pepeni lingaii si pupincuristii si chiar romantic si bun atunci cand lumea ta nu o deranjeaza pe a mea,

Interesant mi se pare faptul ca aici unde doar L. Engleza auzi si vorbesti , muzica nu mai are in urechea mea acea importanta pe care o avea (i.e.) Iggy Pop ascultat in Portugalia, aici aceasta pare atat de normal incat imi suna banal si chiar nu mai am rabdare sa o ascult.

#WellingtonNewZealand #DorisIzvernariu #danizvernariublog #Punk #Oldpictures #Vintage #PostProductie

25 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate