Caută
  • Dan Izvernariu

Edith Laurente


Edith Laurente erotic photo & post production SAMPLE

Spuneam ca un mare fotograf contemporan a spus ca ” fotografia color indica moda in timp ce fotografia alb negru imortalizeaza sufletul.”Cred ca fotografia alb/negru nu este pentru toata lumea. Nu toata lumea gusta imaginea alb negru sau cea virata in diverse nuante. Lumea azi cade mereu in capcana COLOR si nu de putine ori in acel indoielnic .Imaginile prezentate in acest post au fost initial color , recunosc ca au fost deosebit de reusite tehnic insa aveau ceva ce depasau limita bunului gust si rafinamentului atunci cand …prezentam.

Imaginea color avantajeaza prin explozia de culoare ce da senzatia de „focus” insa iata in unele cazuri delicate acest „focus” prin privire devine putin vulgar . Observa, uniformul tempereaza privirea si da o tinuta per ansamblu imagine indiferent care ar fi aceasta. In general (valabil pentru mine) ochiul cauta ochii si mai putin alte detalii.

Ceeace se vede este un procedeu ce in prima instanta duce cu gandul la SEPIA. Nu este asa! Procedura a fost o succesiune de layere ce au „infectat” negrul cu albastru, verde iar albul cu galben si maro iar per ansamblu imagine este un mov foarte, foarte pastel.

Cumva am apropiat ideia de struguri , vintange, clasic si discret, toate in unu, in care prezint dessous si cam nimic altceva. Tentatiile contemporane (din lipsa de cultura) accentueaza eroticul pana ce acesta ajunge sa devina vulag- in sens de atat de obisnuit incat pare non sens art si mai mult uneori chiar supara.

Ultimile corecturi le-am facut in special la ochi, buze si maini. Extremitatiile expuse in fotografie pentru mine sunt foarte importante pentru ca in fapt acestea fac tot hazul, expresia si motivatia subiectului ales. In general nu prea finisez riduri. Des spun acest lucru pentru ca ridul da expresie fetei, un fapt mai putin agreeat azi cand lumea isi doreste o fata cat mai de plastic si mai rozalie cumva acel impersonal genul „femeia de silicon”.

Continui sa alternez intre fotografia claire-obscure si cea luminata cu transparenta. Sunt un nehotarat pentru ca in unele cazuri (adevar!) unele persoane imi inspira obscurul , altele lumina ; unele persoane datorita culorii pielii nu pot fi prezentate pe un fundal egal sau apropiat tenului. Imi amitesc de cuvintele lui Larry Flint care in anul 1974 a publicat primul Hustler (concurent a lui Playboy) care a spus remarcand un nud ce tinea in mana o floare mascand explicitul : ” noi nu fotografiem flori” . Ei bine, putem fotografia flori , fructe, obiecte pretioase sau misterioase , mai important este sa tranzmiti ceva, macar putina eleganta , mister si loc pentru acel „ghicit” din ceeace nu se vede si sincer…nici nu este atat de important ca per ansamblul imaginii, rational fiind.

#LaPerla #Vintage #luxfashion #danizvernariublog #PostProductie

30 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate