Caută
  • Dan Izvernariu

INVERNALIA 2015 , Segovia


Paula vs. Doris - post productie photography

A devenit ritualic in cuplul nostru sa mergem regulat de 3 ani pentru fiecare sarbatoare a Soarelui , de cele patru ori pe an. Acest Solstitiu de Iarna va fi tot, Segovia . Segovia, zona istorica in care mereu mergem de aceste sarbatori ne aminteste mult de romantica Lisboa, de acasa in Lisboa iata,poate, un motiv principal pentru care mereu revenim aici. Segovia ca oras istoric nu spune mare lucru la prima vedere turismului. Insa are profunde radacini cu traditie si ritual daca ajungi sa fi "de al casei" sau in societatea discreta a ei. In afara de "Aqueducto" construit in anul 300 B.C. si care a functionat pana la finele Sec XIX ca util transportului apei; o constructie din piatra pe piatra fara liant , Catedrala si o mica biserica templiera in care si azi missa ascunsa in ritual templier inca mai functioneaza , mai poti vizita straziile inguste pavate cu piatra si cu edificii ornate cu simboluri esoterice, nu la intamplare nici azi. Dar pentru toate acestea ai nevoie de un cunoscator al locului sau de atata cultura generala incat ce percepi vizual sa te faca sa intelegi imediat pe ce teren esti, la ce usa bati si ...unde chiar se va deschide. Doris isi doreste un portret inspirata de un video-clip a lui Paula Seling " A mai trecut un an" . Nu am cea mai mica ideie despre ce imi vorbeste asa ca trec la studiu. Nu imi mai amintesc exact cum arata Paula , nu stiu daca pe cand eram in Romania am vazut clipuri cu aceasta , pur si simplu sunt out fo range in tema. Sunt acuzat de ignoranta insa, imagineaza dupa aproape 20 ani timp in care m-am confruntat cu schimbarea radicala, am uitat.


Rasfoind imaginile lui Paula Seling din videoclip constat ca am o problema cele doua subiecte nu fac casa comuna, una este balcanica alta este iberica si imi spun in sinea mea ca temperamentul adaptat zonei se vede in expresie precum stiu ca Doris nu are rabdare sa studieze. Doris imi sugereaza in discutii cuvantul "Simplu" sau "Simplitate" si din acest punct de plecare nou incep sa construiesc in Photoshop noua imagine vazuta cu ochii mintii a ei dupa o serie de numai 3-4 fotografii luate incognito fara studio si lumini speciale , acasa pe terasa. Exista o mare diferenta intre luxul si elegantul zonei balcanice si al Peninsulei Iberice. Imi este greu si azi sa raspund corect si nesubiectiv la intrebarea, care este? Practic una e una si alta e alta dar aceasta vizibil. Doris s-a adaptat mai repede ca mine din anul 2001 , anul emigrarii noastre. Prin 2006, insa, am revenit in scena si am inceput remodelarea dupa toata regula a mea si a lui Doris. Probabil eu am avut nevoie de 5 ani ca sa observ si sa inteleg ce se petrece in Lisboa, care sunt valoriile autentice, ce traditii si sa percep noua linie a tinutei. As vrea sa stiti ca portuguesele au un stil aparte in rafinament, nimic stralucitor, nimic in execes dar, dar privind atent la ce se expune sa sti exact nivelul social cu care stai fata in fata. Un exceptional mod discret al elegantei.


Doris Izvernariu 2015

Voiam initial sa o prezint pe Doris ca imagine alb negru pentru a ma incadra cumva in varianta clip Paula insa am descoperit ca imaginea mea contine foarte multa caldura data de reflexele solare ale iernii iberice, acel amestec de verde si galben, mov si albastru pe fond auriu. Consider acest portret ca unul din cele mai reusite portrete a lui Doris facut de mine pana acum si socotesc ca ar fi bine sa il marchez prin blogul meu in time-line ul istoric al progresului meu in ceeace fac ca post productie.


Cum orice trebuie platit, ca faci sau nu in viata, am cerut lui Doris pentru placerea mea sa adauge colierul de perle naturale , un model tipic portugues ca accent aici pentru a spune imaginii : "alla portuguesa" . Am dorit acest lucru pentru a avea si eu fixand o amintire a rezultatului proiectului meu de schimbare o imagine a modelului meu Doris asa cum mi-am dorit pentru ea sa fie intre discretie si lux dupa modelul lisabonez.


#modelling #DorisIzvernariu #danizvernariublog #Oldpictures #Lisboa #Boehmia #luxfashion #Lifestile #PostProductie

72 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate