Caută
  • Dan Izvernariu

Creative Photoshop


Post relationat anterior , pagina titlu : Luana Ibacka Partea a II-a Creativitatea in Photoshop este pentru mine un magic exercitiu alchimic . Odata ca incerc sa redau cat mai exact ceeace gandesc si cum vad imaginea formata in mintea mea data de inspiratie , a doua ca reusesc sa transform si sa modific un fapt impingand chiar la limita imposibilului existent azi si a treia incerc sa te surprind cu finalul in care devin magicianul vanzator de iluzii. Daca am intelege ca realitatea vazuta de sus de la 11-12.000 de metrii este alta decat cea vazuta pe pamant am sti ca acolo jos sunt peste sapte miliarde de realitati diferite.


Viata este o mare iluzie iar daca este asa merita sa o traiesti la cea mai buna calitate a ei si pe cat se poate din plin. Asa cred eu ca se nasc exemplele, ideile, sugestiile atat de necesare altora pentru a avea un minim reper pentru progres . In Ev Mediu se distingeau trei tipuri si numai trei de iluzionisti : magul filosof si inteligent inspirat al stiintei intalnit ca alchimist, vrajitoarea opusul magului si ades elemetul conspirativ al raului in societate si scamatorul din pietele publice ce specula neatentia si oferea "magic" ceeace doar el voia ca tu sa vezi. In fotografia alaturata , tehnic, finalul pe care il vezi este compus din nu mai putin de 27 imagini de textura, 3 de culoare si 3 de portret (corp+tatuaj+peruca rococo). Iata o cifra impresionanta 33 total pentru ca tu in final sa poti vedea ceeace eu am vazut cu ochii mintii atunci cand mi-am propus ideia finala. Final am realizat dintr-un portret obisnuit a lui Luana Ibacka un posibil afis clasic in care pentru cunoscatori inseamna : Calea Mainii stangi (marcata de mana stanga pe inima), Alchimia cu transformarea tuturor culorilor in Aur (simbol Paun) si oglindirea, acel fapt nesemnificativ pentru multi atunci cand vine vorba despre Ce sunt si CUM sunt introspectie sugerata aici de gest : Eu exist! Iata daca nu as fi spus de la inceput ai fi crezut ca personajul in cauza chiar are tatuaj, a fost imbracat rococo si mai rau ca aceasta fotografie este una de studio si nu una colaj in detaliu chiar daca initial este de cu totul alta expresie.


Imaginea alaturata este in fapt punctul de plecare a ideii mele; in aceasta faza de lucrari apucasem sa colez tatuajul si sa schimb fundalul.Observa acum diferenta intre imaginea intermediara si cea finala. Multi, cei mai multi aici se inseala devenind sceptici, intreband " -Cum adica, noi de fapt nu existam?" Raspunsul este (sper cel corect!) este clar ca existam insa in primul rand noi suntem propria "holograma" a constiintei noastre si in al doilea rand din cauza senzoriilor cu care suntem ancorati la exterior (vaz, auz, gust...) cu concluzie prin gandire face sa traim iluzii atunci cand incercam sa imaginam ceva. Cum a aparut ideia de alchimie, tema liber aleasa si admisa de Luana in post productia mea? In primul rand vinovatul sunt eu. Sunt un obsesiv initiat din anul 1993 al Scolii filosofice alchimice cunoscut sub numele "Fiveblueapples" si adept al filosofiei jungiene (Dr. Carl Gustav Jung) , initiat al Scolii de Valori din anul 2009 in Lisboa . De cate ori am ocazia traznesc urgent un context simbol in fotografia mea ce pentru unii inseamna poate surrealism (iata iluzia) iar pentru altii un mesaj ce poate fi descifrat doar in conditii culturale elevate. O fac instinctual fara sa ma intreb dece. Discutand aleator colaborarii noastre , am dedus ca Luana are un crez spiritual al ei aparte mult asemanator ideii de schimbare, de progres al fiintei si perfectionare insa contextual total diferit de conceptul meu, despre cum ar fi mai bine in acea transmutatie a sinelui pentru o viata mai frumoasa si mai aromata. Exista si o parte "hazlie" din cate imi amintesc relationat cu discutiile noastre privind evolutia si cum ar fi mai bine ca reteta , acestea mereu s-au rezumat la putina inspiratie si cumva multa ceata. Hazliu poate fi doar pentru acela care nu stie ca filosofii alchimisti din cele mai indepartate timpuri pana azi nu numai ca s-au certat si contrazis dar niciodata nu s-au putut pune de acord cu acel "cum ar fi mai bine". Dece? Simplu, iluzia perceptiei vietii ne determina in definitiv sa vedem diferit lucruriile pentru ca in final cu putin efort sa intelegem ca toti vorbim diferit in limbi diferite, expresii diferite insa in final vorbim despre acelas lucru ...iata aceasta nu mai este o iluzie ci o realitate concreta ce sta si dainuie de cand s-a trezit constiinta pana azi. Punct final Orice fiinta se naste in modul pur. Orice copil traieste in lumea imaginatiei, orice adolescent doreste sa devina ceva, orice matur incearca sa probeze ce este, cum este si pana unde vrea sa ajunga in transformarea aleasa... fiecare din noi avem nevoie de modele atat de necesare orientarii in transformarea noastra (transmutatia sinelui) atunci cand realizam cine suntem in strafundul nostru jucand rolul unui model ca referinta cu tendinta de-a perfectiona ceva in el pentru a deveni autentic, original in unicitatea noastra .

#modelling #LuanaIbacka #danizvernariublog #Esoterism #Oldpictures #alchimie #luxfashion #Psihologie #PostProductie

18 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate