Caută
  • Dan Izvernariu

Muito bom dia! - Editorial de Duminica7. 468. 683. 827 Intre altele sunt preocupat de politica, tendinte, statistici, ... chiar daca admir mult mai mult, gustand, viata bohema art si femeia rafinata ce nu poate trece neobeservata ochiului cunoscator.

7. 468. 683. 827 / 04.12.2016 este numarul fluctuant al populatiei planetei noastre insa in crestere exponentiala.

Odata am afirmat public ca specia umana prin tot ce produce bine sau rau este nociva si in detrimentul Naturii unui spatiu propice vietii insa cu resurse limitate. Am comparat ideia de specie umana comparata cu reproducerea si multiplicarea virusului ce invadeaza organismul secatuind viata din acesta pana la distrugere. Poate cel mai bun exemplu pentru a intelege ce spun este , imaginand un spatiu verde cu apa si pomi roditori de 1Km patrat in mijlocul celui mai mare desert ostil vietii. Aici va poposi o familie ce va cultiva pamantul si va construi. Mai tarziu aceasta se va inmulti avand hrana si siguranta. Cu timpul vor mai veni alte si alte familii si treptat aceasta oaza se va transforma intro mica asezare cu populatie in crestere. Daca consumul resurselor va deveni tot mai mare prin cresterea numarului de locuitori , prin uzul naturii in favoarea agriculturii sa spunem, oaza va deveni in curand un spatiu ostil sortit decadentei. Asa s-a intamplat (una din ipoteze ) cu Insula Pastelui in care final unii s-au putut salva plecand la timp si riscand sa infrunte ostilitatea apelor iar altii au ramas ajungand la canibalism pana la extinctia complecta azi ramanand doar o insula pustie si misterioasa .

Intrebarea zilei este: daca suntem multi si tot mai multi ce este de facut cunoscand acum ipoteza si concluzia istoriei privind specia umana pe un spatiu restrans?

Extrem de putina lume acorda importanta a ceea ce spun. In 50 de ani , eu nu mai prind, dar mi-ar placea sa aud de consecinte. In vreme ce Europa , US si Australia au o vadita scadere a natalitatii , Orientul ne ingroapa cu noi suflete sperand probabil la o dominatie a crezului religios si al sferei de influenta? Stiu eu? Ma gandesc?!

Nu sunt singurul intre outinii ce se intreaba despre aceasta dilema a cresterii populatiei, Nu sunt singurul ce se intreaba cat mai uzam si mai stoarcem resurselelimitate, Nu sunt singurul care se intreaba daca nu cumva in 50-100 ani aceasta planeta cu spatiul ei restrans propice vietii nu ne va impinge la canibalism si anrahie.

In trecut, reglarea contului se facea de la natura sau prin razboaie, boli incurabile sau o viata exagerat de dura ce a impiedicat natalitatea sa cunoasca ascensiunea. Azi este insa complicat. Razboaiele presupun probabil sute de ani de regenerare a naturii, populatia este atat de mare incat resursele au devenit tot mai restranse, mai inacesibile ca pret pentru multi. De unde, se revine la mancarea de proasta calitate, rationalizata, la viata nesigura si fara siguranta, la boli ce pot fi vindecate dar care nu se permit a fi vindecate ca pret inaccesibil, la tensionarea sociala si riscul aparitiei revoltei.

Ma intrebam acestea ieri privind la faptul ca primul interes dupa anii 2000 a fost ca patura sociala mediana sa dispara ca cifra reprezentativa in schema piramidei sociale , schema in care o foarte mica parte au trecut in clasa bogata iar cea mai mare parte a umflat randuriile saracilor si al falitilor. Se stie ca orice societate este predispusa progresului atunci cand clasa mediana este reprezentativa pentru ca avansul inainteaza median si nu prin extreme. In acelas timp am constientizat ca o clasa mediana bogata ca numar ar presupune o multiplicare si mai rapida a numarului populatiei planetei ...si atunci? Cum ar fi mai bine?!

#EditorialdeDuminica #danizvernariublog #Politica #Masoneria

35 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate