Caută
  • Dan Izvernariu

Quaerite et invenietis


Quaerite et invenietis (Lat) Cauta si vei gasi "Alba ca Zapada"(L. Portuguesa: "Branca de neve"), "Frunoasa si Bestia" , " Frumoasa din Padurea Adormita" sunt pentru mine simboluri esoterice (sau meta.) ale reprezentarii constiintei.Acestea pot fi povesti pentru copii, pilde pentru adolescenti si profunde metafore pentru cei care au trecut de varsta imaturitatii.


Transpus in simbol jungian , toate sunt metafore ale decadelor de varsta odata ce plecam in marea aventura in Legenda Personala moment in care datorita "Cunoasterii" are loc acel impact accidental sau nu cu propriul EU.

Desigur vorbesc aici de "cupa dulce-amara" a vietii, de otrava ce omoara pentru renastere si de fructul ce odata gustat (doar asa!) ressusciteaza prin puterea dragostei si a reconsilierii.Poate cel mai impresionat pentru mine a fost "Frumoasa si Bestia" pentru doua aspecte importante in viata, vazut azi de mine de modul alchimic : atractia polaritatiilor opuse.Imi plac enorm contrastele.

Poate de aici? Sau poate din faptul ca in Intunericul in care sunt nu pot sa vad decat in extreme?

Imperfectul cauta perfectiunea, perfectul este atras de imperfect ; ar putea fi pilda "Luceafarul" pentru tine un moment de seductie profunda in care cele doua polaritati nu numai ca se cauta dar tind sa se contopeasca? Dece ar fi asa?Am avut acum cateva zile ocazia sa cunosc o clienta deosebit de frumoasa, sculpturala si daca vrei un model construit de natura cu cele mai multe match-uri in numerele de Aur : 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13... .

O femeie matura, eleganta cultivata, fina acompaniata de amantul ei de un contrar absolut construit de la natura din perspectiva lui Fibonacci insa un adevarat model al cavalerului puternic si manierat.Nu am permisiunea de moment sa prezint public sesiunea ei foto insa am simtit nevoia sa vorbesc despre aceasta postand aleator o imagine ce vag aminteste de aceasta intalnire.Asa am putut observa in detaliu stralucirea ei sculpturala, este ca si cum ai prezenta un obiect fin perfect finisat pe un fond ruguos sau chiar cumva inestetic ce accentueaza obiectul prezentat

.Astfel am inteles si acea secventa din filmul "Alien" by Ridley Scott in care dincolo de starea de razboi cu bestia au existat cateva secunde ale seductiei si intercurs.

-Ai sesizat aceasta? Daca da, profund, ce era atat de erotic in aceasta secventa ?

#CarlGustavJung #danizvernariublog #Esoterism #alchimie #legilepolaritatiiatractiei #Masoneria #PostProductie #Psihologie #luxfashion #Freemasonry

31 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate