Caută
  • Dan Izvernariu

Adevarata frumusete vine din caracter


"Cele mai frumoase femei cunoscute pana acum au fost toate acelea care au stiut sa fie femei in practica si masculine in gandire" 2014 Dan Izvernariu Recunosc ca ador femeiile cu personalitate intelectuala bogata, pe cat de imposibile la prima pe atat de bune gestionare a situatiei in secunda instanta. Spre deosebire de multi, nu ma incanta mimosa sau "pisicuta" ci tocmai femeia rationala excelenta in deciziile si gestiunea proprie.


... prefer, mai bine, sa va vorbesc despre faptul psihologic "respectul de sine" . Am intalnit pana azi o sumedenie de oameni ce afirma "sunt un om simplu" . In prima instanta pana recent, am avut senzatia ca o parte din acestia se considera modesti insa in timp am realizat ca modestia nu are a face cu acea simplitate afirmata verbal ci tocmai cu limitarea. Pentru mine a devenit absolut clar ca omul care imi sugereaza "simplitatea sa" este ori impresionat de personalitatea mea si atunci cedeaza, avizand (mai rar) sau realmente se scapa prevenind ca este realmente un om simplu limitat. Acel moment in care "Porumbelul" Spiritului scapa pe gura ametit de ceata in care se afla in interior. In fapt, toti suntem limitati sa nu uitam a cata parte a cerebelului propriu il folosim (IQ) dar aici nu despre inteligenta este vorba ci despre cat de larg orizont ai (sau am) si ce capacitate de conexiuni poti face astfel incat considerand ca orice este posibil, permis, probabil sa fi capabil sa faci acel match rational acceptand ca de multe ori nu te-ai asteptat sau nu te-ai prins cand a trebuit pentru a sti ce sa faci sau macar sa observi ca realitatea este alta decat ai intuit. In general, am observat pe o decada intreaga de timp, astfel de persoane sunt chiar complicate pentru ca realmente traiesc in incalceala, ceata, limita ades auto impusa din teama de-a "nu calca stramb".

Contrar, oamenii ce se banuiesc a fi "complicati" sunt mai inclinati spre a fi mai rationali,poate mai inceti din precautie in analiza si concluzie dar mai simpli atunci cand decid pentru faptul ca acestia se bazeaza pe o complexitate de idei, valori, principii. Toate acestea studiate contextual ori de cate ori este nevoie.

Cred ca afirmatia "sunt un om simplu", prin urmare este gresit folosita fiind inlocuita cu intelesul, "sunt un om modest" , dar, un om modest niciodata nu va afirma aceasta despre el insusi concluzionand astfel ca este mai bine ca altii sa te observe iar tu sa intelegi vazand cine spune si ce spune la ce nivel este pentru a te autoevalua corect.

Exista o maxima populara ce spune cam asa cu referire la simplitate, " Daca te comporti ca un om sarac , ramai un om sarac". Te indemn la putina ratiune in introspectia ta, poate poti observa ce este gresit .

#danizvernariublog #PostProductie #Psihologie

111 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate