Editorial

PRO Eleganta si eclectic
 

Am fost mereu impresionat de obiecte vechi in spatii moderne minimaliste sau vice versa.
Acest lucru il ador si ma inspira. Pentru mine aceasta combinatie este mediul meu ideal in care ma simt inspirat. Practic traiesc in sinea mea, poate, idealul stilului de viata ce presupune o mediana intre valori si nu o extrema astfel incat vechiul complecteaza noul sau noul pune in valoare clasicul, industrialul alaturat elegantului art s.a.m.d. .

Incearca sa observi ca cele mai luminoase si mai aerisite spatii sunt cele ale galeriilor art, ale muzeelor , ale arhitecturii ce combina eleganta eclectica cu volumul in care aceasta este prezentata. In aceste spatii ai pur si simplu starea necesara si suficienta pentru a avea un respiro si un moment de cugetare intim, moment rar, dece sa nu recunoastem in viata de zi cu zi, dar care este atat de necesar psihologic pentru a putea inainta median in viata pentru o viata echilibrata si placuta.

Practic fotografia din anul 1984, nu ma consider insa un fotograf ci un tehnician artist obsedat de poster, de pagina de revista, de anunt eveniment sau acea imagine ce combia grafica cu imaginea.
Din anul 2010 am inceput sa lucrez in Photoshop iar din anul 2012 m-am specializat in uzul lui in New Zealand, Wellington.

In imaginea mea combin prin procesare digitala Photoshop (Post Productie) ideia de natural si fin elegant un stil ce il gasesti mai rar in realitate si mai des in revistele de moda adresate clasei mediu-inalte in care bunul gust si discretia primeaza.

Obiectivul meu tine doar de finalul colaj in care de la nud, budoir la portet combinat cu peisaj prin care incerc sa te lamuresc ca viata nu poate fi traita vulgar, nu merita sa fie traita asa de vreme ce aceasta ofera satisfactii prin bun gust, cultura, educatie, valori ce presupun avansul si nu decadenta intelectului.

In fapt, lumea se fereste de LUX chiar daca tot aceasta lume paradoxal si-l doreste in definitiv sau invidiaza pe cei care ii urmeaza calea. 
In definitiv, totul se rezuma la intelect , respectiv la acel "cat poti duce din ce poti cuprinde cu intelegerea" si atunci? Daca totul este permis si mai ales il ai "servit" pentru ce ai alege mereu acelas vulgar trecand ignorant pe langa valori pe care chiar le poti avea?

In 20 ani am invatat, trait si cultivat  LUX-ul Iberic, fie ca ma refer la Portugal (Lisboa) sau la Madrid España, acel lux pal insa de foarte bun gust si discret.
In acest rastimp am observat, am probat si am folosit rafinamentul luxului considerand ca lumina in care te prezinti asa cum esti sau ai putea sa fi dupa ce ai aflat cine esti si cum esti, este foarte importanta. Trebuie insa sa mai sti un lucru absolut obligatoriu in orientarea ta in acest drum al progresului tau, ca "prea multa Lumina, orbeste". Prin urmare nu uita ca adevarata aristocratie consta in bun gust, calitate si absoluta modestie si discretie un fel de masura exacta ca reteta pentru a nu cadea in opulenta sau mai rau in penibil.

Te invit astfel in lumea mea ca vizitator, posibil model, client sau asociat al ideii de frumos, elegant si modest in speranta ca impreuna putem gasi noi solutii ce poate sa aduca progresul pentru o lume rafinata.

 

Dan Izvernariu
Madrid 2016